رژیم «گیاهخواری» احتمال سکته مغزی را افزایش میدهد!
باشگاه خبرنگاران/ محققان بتازگي دريافتند که افرادي که در رژيم غذايي خود به طور کلي از گوشت پرهيز ميکنند، بيشتر در معرض خطر سکته مغزي قرار دارند! مطالعات جديد محققان نشان ميدهند "گياهخواري" احتمال سکته مغزي را افزايش ميدهد. نتايج يک پژوهش جديد، نقاط ضعف و قوت رژيم فاقد گوشت را نمايان کرده است؛ محققان به تازگي دريافتهاند که افرادي که در رژيم غذايي خود، به کلي از گوشت پرهيز ميکنند، بيشتر در معرض خطر سکته مغزي قرار دارند. در حاليکه کساني که از گوشت استفاده ميکنند، احتمال ابلا به بيماريهاي قلبي در آنها بيشتر است. گياهخواري در سالهاي گذشته از محبوبيت رو به رشدي در جهان برخوردار بوده است؛ بخشي از اين محبوبيت، بهخاطر فوايد آن براي سلامتي همچنين نگرانيها براي محيط زيست و حقوق حيوانات بوده است. که به اخبار حوزه سلامت ميپردازد، در تازهترين گزارش خود به مسئله رژيم غذايي گياهخواري پرداخته است؛ طبق نتايج بهدست آمده، گياهخواران و کساني که در رژيم غذايي خود تنها از گوشت ماهي استفاده ميکنند، نسبت به کساني که گوشت ميخورند کمتر به بيماري قلبي دچار ميشوند اما گياهخواران 20 درصد بيشتر در معرض خطر سکته مغزي هستند. اين نوع سکته مغزي که به سکته "هموراژيک" معروف است، به علات پارگي يک رگ خوني ضعيف شده در مغز رخ ميدهد؛ به گفته دکتر "سانکارا" عصبشناس و عضو تيم تحقيقات تندرستي تگزاس، عوامل مشترک اين سکته ميتواند فشار خون بالا، پارگي در اثر انقباض مغز يا پارگي يک رگ خوني در مغز باشد؛ سانکارا توضيح ميدهد که اين نوع از سکته نسبت به سکتههاي ناشي از نارسايي و لختگي خون، آسيب بيشتري به مغز وارد ميکند و احتمال خطر خطر مرگ بر اثر اين نوع سکته بيشتر است. بر اساس نتايج بدست آمده از آخرين تحقيق، اگرچه سطح کلسترول پايين از بيماري قبلي پيشگيري ميکند اما کلسترول بسيار پايين، خطر بروز سکته مغزي از نوع هموراژيک را افزايش ميدهد؛ رژيمهاي گياهخواري فاقد برخي مواد غذايي مورد نياز بدن است؛ اين رژيمها، فرد را در معرض کمبود ويتامينهاي B-12، D و ساير مواد مغذي قرار ميدهند که ميتواند منجر به بيماريهاي عصبي و سکته شوند. گوشت چگونه به سلامت مغز کمک ميکند؟ مغز انسان يک عضو بسيار چرب بدن است و حدود 60 درصد مغز از چربي است که 20 درصد اين چربي از يک ماده خاص بهنام "دکوساهگزئونيک" که يک اسيد چرب امگا سه تشکيل شده است؛ وظايف حياتي اين ماده عبارتند از: تشکيل يک قلاف چربي براي محافظت از رشتهها و سلولهاي عصبي، حفظ لايه مابين مغز و خون همچنين رشد "کرتکس" مغز که بخش تفکرات را شامل ميشود. بدون دکوساهگزئونيک، اتصالات پيچيده مغزي براي تمرکز کردن و توانايي حل مسئله به درستي شکل نميگيرند و غذاهاي گياهي اين ماده را ندارند؛ براي برخورداري از سلامتي مطلوب و رشد مناسب، مغز به دکوساهگزئونيک نياز دارد که اين ماده تنها در "گوشت قرمز" يافت ميشود. براي گياهخواران بسيار حياتي است که بدانند اسيد چرب موجود در گياهان همچون لوبيا قرمز و تخم کتان، "آلفا لينوليک اسيد" نام دارد و براي بدن بسيار دشوار است تا آن را به دکوساهگزئونيک تبديل کند.