تکنیکهای آسان برای پیشگیری از بوی بد دهان
ايسنا/ بوي بد دهان ميتواند از عوامل جزئي يا جدي ناشي شود که شامل موارد زير است: باکتريهاي دهان: مطالعات نشان ميدهد شايعترين دليل بوي بد دهان انباشت پلاکهاي باکتريايي دهان از جمله در بخشهايي همچون دندان، لثه و حتي زبان است. در حاليکه عدم رعايت بهداشت ميتواند فاکتور بروز اين وضعيت باشد يک عامل رايج خشکي دهان است که فضاي خوبي را براي باکتريها فراهم ميسازد. به همين دليل است که بيشتر افراد هنگام صبح از بوي بد دهان شکايت ميکنند زيرا هنگام خواب توليد بزاق کم است. بيماري و مصرف دارو: در حاليکه اين عامل نسبت به دليل ذکر شده پيشين کمتر شايع است ميتواند عامل تاثيرگذار باشد. همچنين بوي بد دهان ميتواند نشانه مشکلات ريوي باشد. در عين حال بوي بد دهان يکي از نشانههاي احتمالي ديابت، عفونت دستگاه تنفسي و رفلاکس مزمن است. همچنين در برخي موارد عوارض جانبي داروها ميتواند منجر به بوي بد دهان شود. مواد الکلي، تنباکو و رژيم غذايي: استعمال سيگار و مصرف الکل هم عامل بوي بد دهان است. در حاليکه الکل موجب از دست رفتن آب بدن ميشود استعمال سيگار نه تنها موجب خشکي دهان ميشود بلکه ميزان ترکيبهاي توليد کننده بو در بدن را افزايش ميدهد. علاوه بر اين، کارشناسان معتقدند رژيم غذايي کم کربوهيدرات يا عادت به حذف وعده غذايي ميتواند از جمله عوامل احتمالي در ايجاد بوي بد دهان باشد. همچنين اعمال تغييرات کوچکي در سبک زندگي ميتواند بوي بد دهان را کاهش دهد که از جمله اين راهکارها ميتوان به موارد زير اشاره کرد: رعايت بهداشت دهان: عادت به مسواک زدن دندانها دو بار در روز، استفاده از نخ دندان و شست و شو دهندههاي آنتي باکتريال از جمله نکات مهم است. رعايت اين موارد بخصوص در افرادي که در معرض بوي بد دهان هستند حائز اهميت تر است. همچنين توصيه ميشود افراد به طور مرتب به دندان پزشک مراجعه کنند. علاوه بر اين، بهتر است پس از بهبود بيماري، مسواک تعويض شود. حفظ آب بدن: در طول روز مصرف آب کافي ضروري است و بايد از مصرف نوشيدنيهايي همچون نوشابه که به دندان آسيب ميزند خودداري کرد. ميوه و سبزيجات همچون سيب و هويج مانند مسواک طبيعي عمل کرده و غذاهاي مانده بين دندانها را خارج ميکند.