این دمنوشها را با خیال راحت در دوران بارداری مصرف کنید
باشگاه خبرنگاران/ مامک هاشمي متخصص طب سنتي و استاديار دانشگاه علوم پزشکي ابن سينا درباره خوراکيها و آشاميدنيهاي دوران بارداري اظهار کرد: بسياري از خوراکيها و آشاميدنيهاي مفيد، ممکن است براي زنان باردار عوارضي را به همراه داشته باشند، بنابراين اين افراد بايد به رژيم غذايي روزانه خود توجه ويژه کنند. او بيان کرد: زنان باردار در صورت تمايل ميتوانند روزانه تا سه فنجان چاي يا يک فنجان قهوه را ميل کنند. افرادي که از قبل از بارداري به مشکلات معده دچار هستند و با نوشيدن چاي، مشکلات آنها تشديد ميشود به علت اينکه در دوران بارداري ممکن است مشکلات گوارشي براي اين افراد به وجود بيايد، نبايد در مصرف چاي زياده روي کنند. هاشمي افزود: دمنوشهايي مانند آويشن يا آذربِه، زعفران، چاي کوهي (گل کوفته) و بابونه در زمره گياهان قاعدهآور هستند، بنابراين بايد در مصرف اين دمنوشها در دوران بارداري احتياط شود. زنان باردار در صورتي که اين دمنوشها را به طور مداوم هر روز به مدت طولاني مصرف کنند يا در يک نوبت مقدار زيادي از اين دمنوشها را بنوشند، در صورتي که در نيمه اول بارداري باشند ممکن است به سقط جنين دچار شوند و اگر در نيمه دوم بارداري باشند، احتمال زايمان زودرس وجود دارد. اين متخصص طب سنتي تأکيد کرد: به طور کلي دمنوشهايي که با گياهان قاعدهآور درست ميشوند، بهتر است در دوران بارداري استفاده نشوند، اما اگر فرد در يک نوبت مقدار معمولي از اين دمنوشها را استفاده کند، در اين صورت مشکل خاصي پيش نميآيد، اما اگر مقدار مصرفي اين دمنوشها زياد باشد يا روزهاي متوالي استفاده شوند، احتمال بروز عوارض وجود دارد. زناني که سابقه سقط جنين در بارداريهاي قبلي خود دارند يا در بارداري فعلي خود، پزشک آنها احتمال سقط جنين را پيشبيني کرده است، اين افراد بايد تا حد امکان از اين دمنوشها استفاده نکنند. او تصريح کرد: زعفران هم اگر به مقدار زياد در دمنوشها يا خوراکيها استفاده شود به علت خاصيت قاعدهآوري آن، احتمال سقط جنين يا زايمان زودرس وجود دارد. پس بهتر است زعفران به مقدار زياد يا به مدت طولاني در دوران بارداري استفاده نشود. دمنوشهاي مناسب براي دوران بارداري اين متخصص طب سنتي گفت: دمنوش بِه براي دوران بارداري بسياري مفيد است دمنوشهاي گل محمدي و سيب هم در اين دوران براي زنان عوارضي را ايجاد نميکند. هاشمي اظهار کرد: زنجبيل اثر ضد تهوعي دارد بنابراين ميتوان اين گياه را براي رفع ويار، حالت تهوع و استفراغ دوران بارداري مصرف کرد، ولي مقدار مصرفي اين گياه بايد بسيار کم باشد و براي مدت طولاني مصرف نشود، زيرا زنجبيل اگر به مقدار زياد يا به مدت طولاني استفاده شود ميتواند احتمال سقط جنين و زايمان زودرس را به دنبال داشته باشد، ولي اين گياه را ميتوان در کنار دمنوشهاي ديگر مانند بِه يا نعناع به مقدار کم براي رفع حالت تهوع و استفراغ در دوران بارداري استفاده کرد. او بيان کرد: زنان باردار ميتوانند دمنوشهاي گل محمدي، سيب و به را در دوران بارداري با خيال راحت استفاده کنند. زنان باردار بايد از مصرف خوراکيهاي ترشمزه پرهيز کنند بنابراين دمنوشهايي مانند زرشک، آلبالو و چاي ترش براي استفاده مداوم در دوران بارداري مفيد نيستند، ولي مصرف يک نوبت اين دمنوشها مشکلي را ايجاد نميکند. زرشک ميتواند سقطآور باشد علاوه بر اين اگر در سه ماهه نخست بارداري استفاده شود ممکن است جنين را به نقص عضو هم دچار کند، بنابراين زنان باردار بايد از مصرف زرشک به صورت خوراکي و دمنوش پرهيز کنند. اين متخصص طب سنتي افزود: دمنوشهايي که براي رفع سرماخوردگي مصرف ميشوند مانند بابونه، آويشن و پونه هم احتمال سقط جنين و زايمان زودرس را به همراه دارند، بنابراين زنان باردار نبايد اين دمنوشها را مصرف کنند. هاشمي تأکيد کرد: دمنوش بِه را نبايد ناشتا مصرف کرد، زيرا ممکن است در اين صورت يبوست ايجاد شود، ولي اگر اين دمنوش پس از غذا استفاده شود، يبوست برطرف و از ترش کردن معده هم پيشگيري ميشود. او يادآوري کرد: دمنوش گل محمدي هم اگر پس از غذا مصرف شود، علاوه بر اينکه از ترش کردن معده و رفلاکس جلوگيري ميکند، نقش مؤثري در رفع يبوست دوران بارداري هم دارد.