خانمها این مواد غذایی را بیشتر مصرف کنند
زندگي آنلاين/ بسياري از افراد ادعا ميکنند پوستهاي بسيار حساسي دارند و بايد از محصولات آرايشي و بهداشتي خاصي براي مراقبت از پوست حساس خود استفاده کنند. اين درحالي است که متخصصان پوست، تعريف خاصي را براي پوستهاي حساس ارائه ميکنند. پوستهاي حساس به پوستهايي گفته ميشود که در اثر تماس با هر نوع لوازم آرايشي، بهداشتي يا حتي تغييرات شرايط محيطي، دچار جوشهاي چرکي، تورم، زخم، التهاب و سوزش شديد يا برافروختگي شود. بهعلاوه، افرادي با پوستهاي بسيار خشک هم در گروه پوستهاي حساس قرار ميگيرند. بهطور کلي به تمام افرادي که پوستهاي خشک و حساسي دارند، توصيه ميشود تحت نظر يک متخصص پوست باشند تا حساسيتهاي پوستي آنها تشخيص داده و راههاي درماني مناسب برايشان تجويز شود. پزشکان با تشخيص نوع و شدت حساسيتها، ميتوانند آنها را طوري کنترل کنند که باعث ايجاد جوش يا آسيبهاي پوستي نشوند. آنچه در ادامه ميخوانيد، رايجترين پرسشهاي مربوط به حساسيت پوستي و پاسخهاي هريک از اين پرسشهاست. تمام زنان شاغل در تمام سنين بايد پنج نوع ماده غذايي با امتيازات فوقالعاده حاوي آهن، کلسيم، منيزيم، ويتامين K، فولات، ويتامين D و اسيدهاي چرب امگا-3 را در رژيم غذايي خود بگنجانند. تقريباً تمام اين مواد خوب در خواربارفروشيها يافت ميشوند. مهم نيست شما کجا زندگي ميکنيد، هر کدام از آنها در عرض پانزده دقيقه آماده ميشوند. سبزيجات برگدار؛ سرشار از ويتامين و مواد معدني سبزيجات برگدار مثل کلم، اسفناج، شاهي آبي (بولاغ اوتي)، کاهو، کلم برگ و شلغم از جمله مواد غذايي هستند که داراي مشابهات مشترک ميباشند و نيز امتيازات تاثيرگذار مشابهي همچون ويتامينهاي K، C و بتاکاروتن و مواد معدني کلسيم، پتاسيم، منگنز، فولات، منيزيم، آهن و فيبرغذايي دارند. اسفناج نيز داراي آهن فراوان است که سيستم ايمني را حفاظت نموده و به توليد انرژي در بدن کمک ميکند و مصرف آن بهخصوص در طول مدت عادت ماهيانه و بارداري حائز اهميت است، زيرا در اين زمان به سطوح بالاي اين ماده غذايي نياز است. کمبود آهن يکي از معمولترين نارساييهاي غذايي در تمام زنان است و سبب کم خوني و کاهش انرژي بهعلت کاهش اکسيژنرساني به سلولها ميشود. آهن در بيشتر سبزيجات برگسبز پيدا ميشود. چغندر برگي، خردلسبز و کاهوي معمولي ساير منابع خوب آن هستند. سبزيجات برگ سبز تيره مثل چغندر برگي سوئيسي، اسفناج، خزههاي دريايي و شلغم سبز نيز از منابع عالي منيزيم هستند که نقش کليدي مهمي در بسياري از فرآيندهاي بيولوژيکي دارد. معجزه مورد تأييد اين ماده معدني اين است که مزاياي فراواني براي سلامتي دارد؛ از جمله پايين آوردن فشارخون بالا، کمک به خواب، شل شدن عضلات، کاهش استرس و اضطراب، کاهش دردهاي ميگرني و پيشگيري از پوکي استخوان. ماهي؛ منبع خارق العاده امگا3 سالمون يا ماهيآزاد منبع غني اسيد چرب، ويتامين D، آهن و پروتئين با کيفيت بالا ميباشند. مطالعات مستقل مقايسه بين ميزان مواد مغذي سالمون وحشي (ماهي آزاد دريا) و پرورشي را نشان دادهاند. انواع مختلف پرورشي، پروتئين و چربي امگا 3 مفيد کمتري دارند. ماهي آزاد يکي از معدود غذاهايي است که غني از ويتامين D ميباشد که براي جذب و حفظ ميزان اين ويتامين در خون و همينطور ارتقاء رشد استخوانها نياز به کلسيم است، در نتيجه بهعنوان يک منبع غذايي مهم در پيشگيري از پوکي استخوان قابل توجه است. متاسفانه نارسايي ويتامين D يک مشکل رايج است که با افسردگي و مولتيپل اسکلروزيس همراه است. علاوه بر اين محققين پايين بودن سطح ويتامين D را با چاقي و افزايش ريسک ديابت نوع 2 بيارتباط نميدانند. بدن ما اساساً اسيد چرب توليد نميکند و ما بايد آنها را از طريق رژيم غذايي دريافت کنيم. ماهيآزاد طبيعي (دريا) بهطور خارقالعادهاي غني از اسيدهاي چرب امگا3 اساسي مفيد در سلامتي قلب است که نقش محافظتکنندگي در برابر عوامل التهابي، کاهش ريسک پارگي رگهايمغز، پايين آوردن ليپيدهاي خون (چربي)، افزايش HDL (کلسترول خوب)، کاهش فشارخون و کمک به پيشگيري از بيماريهاي قلب را بازي ميکند. ساير مزاياي امگا 3 عبارتاند از کاهش ريسک سرطان پستان و بهبود عملکرد مغز. در بعضي تحقيقات توصيه شده که ممکن است امگا-3 به درمان افسردگي کمک نمايد. اين مورد در آينده نياز به تحقيقات بيشتر دارد. حبوبات؛ دوستدار سلامت قلب مهم نيست چه نوع حبوباتي انتخاب ميکنيد. هر بسته کوچک آن سرشار از چند نوع ماده غذايي است. حبوبات منبع شگفتانگيزي از فولات، فيبر، تريپتوفان، پروتئين، آهن، منيزيم و پتاسيم ميباشند و مصرف آنها سبب کاهش خطر ديابت نوع 2، فشارخون بالا و سرطان پستان ميگردد. بهترين منبع فيبر، يک فنجان لوبيا چيتي (حاوي 15 گرم فيبر همراه با ساير امتيازات مواد غذايي اساسي) ميباشد که در انواع مختلف لوبيا يافت ميشود. فيبر ماده غذايي شگفتانگيزي است که شما را کاملاً سير ميکند، هضم غذا را تنظيم مينمايد، LDL (کلسترول بد) را پايين ميآورد، به کنترل وزن کمک ميکند و اثر پيشگيريکننده در ديابت و بيماريهاي قلبي دارد. ريسک بيماريهاي قلبي در دوره يائسگي بهطور چشمگيري در زنان افزايش مييابد. پتاسيم براي سلامتي سلولها امري حياتي است و ميتوان مقادير خوبي از اين ماده معدني را در انواع لوبيا مثل چيتي و لوبياي ليما (پرو) يافت. پتاسيم نقش اساسي در تقويت استخوانها، عملکرد ماهيچهها و عصب بازي ميکند. تريپتوفان نيز يک آمينواسيد اساسي با عملکردهاي متعدد و مهم ميباشد که يکي از آنها توانايي افزايش سطح سروتونين در مغز است. به اين دليل حبوبات و ساير مواد غذايي حاوي تريپتوفان ميتوانند به تنظيم اشتها، بهبود الگوي خواب و وضعيت روحي کمک کنند. سويا نيز مثل ساير حبوبات يک منبع غذايي عالي حاوي فيبر ميباشد. يک فنجان لوبياي سوياي پخته شده، تأمينکننده 29 گرم پروتئين ميباشد. همچنين سويا در تسکين گرگرفتگي دوران يائسگي مؤثر است. حبوبات خشک بدون نمک سالمترين گزينه ميباشند. ميتوانيد کنسروهاي مختلف را هم قبل از مصرف در آبکش بشوييد. بروکلي؛ دشمن افسردگي بروکلي تقريباً در ميان تمام اين غذاها در مقابله با سرطان بينظير است، اين ماده غذايي مقوي نهتنها به خنثي شدن مواد سرطانزا (کارسينوژن) کمک ميکند، بلکه به پاک شدن بدن از عوامل سرطانزا و ساير سموم خطرناک کمک مينمايد. علاوه بر اين بروکلي حاوي منبع بينظيري از فولات (از ويتامينهاي گروه B) است که براي ساختن و حفاظت از DNA، توليدخون جديد، تشکيل سلولهاي نو و سنتز پروتئين لازم است. همچنين ارتباط فولات در کاهش ريسک بعضي از سرطانها در افراد بالغ مشاهده شده است. فولات يکي از مهمترين مواد غذايي اساسي براي زنان باردار است و رشد و توسعه صحيح سيستم عصبي جنين را حمايت کرده و لوله عصبي را (موقع تولد) در برابر نقايص محافظت مينمايد. تحقيقات نشان دادهاند که زنان دو برابر مردان دچار افسردگي ميشوند و مطالعات متعددي ارتباط بين افسردگي و کمبود فولات را اثبات نمودهاند. همچنين مطالعات گواه بر اين امر هستند که بالا بردن سطح فولات ميتواند سطح سروتونين را افزايش داده و باعث بهبود علائم افسردگي شود. پياز؛ سپري در برابر سرطان انواع پيازها داراي خواص درماني زياد و مؤثر در بهبود سلامتي ميباشند. آنها ضدالتهاب، ضد باکتري و رقيقکننده طبيعي خون هستند. همچنين غني از کروميوم، ويتامين C و فيبر غذايي بوده و از نظر منيزيم، ويتامين B6، تريپتوفان، فولات و پتاسيم نيز منبع خوبي به حساب ميآيند. پياز براي مبارزه با سرطان، آرتريت (التهاب مفاصل) و استئوپروز (پوکي استخوان) و نيز در عفونتها، سرماخوردگي، تبها و آسم استفاده ميشود. همچنين پياز به برطرف کردن يبوست، افزايش گردشخون، افزايش سلامتي معدي رودهاي، بهبود سلامتي قلب و پايين آوردن فشارخون و تريگليسيريدها کمک مينمايد. شکي نيست که پياز از اجزاي يک غذاي کامل سالم، بهخصوص براي زنان است که استئوپروز در آنها چهار برابر مردان پيشرفت مينمايد و همچنين در معرض ريسک آن بعد از يائسگي هستند. پياز از کاهش توده استخوان ناشي از تخريب بيش از حد در اثر فعاليت استئوکلاستها (نوعي سلول استخواني که مسؤول شکستن استخوان ميباشد) پيشگيري مينمايد. پيازها نيز مانند بروکلي يک غذاي قوي عليه سرطان هستند. مصرف زياد پياز را به کاهش 25 درصدي خطر سرطانپستان و خطر 73 درصدي سرطان تخمدان ارتباط ميدهند.