آیا بیمیلی به سبزیجات عامل ژنتیکی دارد؟
سلامانه/ از خوردن بعضي از سبزيجات متنفريد؟ بنا بر تحقيقات جديد دانشمندان آمريکايي، اين مساله مي تواند مربوط به ژنهاي شما باشد. به گفته آنها، داشتن دو نوع ژن باعث حس مزه تلخ براي سبزيجاتي مانند کلم بروکلي و جوانهها ميشود. اين ميتواند دليل اين باشد که چرا بعضي افراد نميتوانند به اندازه کافي در رژيم غذايي خود از سبزيجات استفاده کنند. داشتن اين ژن ممکن است حتي طعم آبجو، قهوه و شکلات تلخ را نيز ناخوشايند کند. حساس بودن به طعم تلخ ممکن است به نفع ما تمام شود و ما را از خوردن چيزهايي که ميتوانند سمي باشند، محافظت کند. دکتر جنيفر اسميت و همکارانش از دانشکده پزشکي دانشگاه کنتاکي ميگويند که اين حساسيت ميتواند به معناي اين باشد که بعضي از افراد براي خوردن مقدار لازم روزانه ميوه و سبزيجات با مشکل مواجه شوند. همه ما دو نوع ژن مربوط به طعم به نام TAS2R38 (عضو ۳۸ )را به ارث ميبريم. اين ژن و پروتئينش نقش مهمي در شناخت مزه تلخي دارد. اين ژنها باعث مي شوند گيرندههاي روي زبان به پروتئيني که تلخي راشناسايي مي کند، حساس شوند. کساني که دو ژن طعم AVI و PAV را دارند، تلخي اين مواد شيميايي را حس ميکنند، اما نه به شدت افرادي که هر دو ژنشان از نوع PAV است، اين گروه غالباً به عنوان "سوپر تيستر" (کساني که حس چشايي بسيار قوي دارند) شناخته ميشوند. دانشمندان ۱۷۵ نفر را مورد مطالعه قرار دادند و دريافتند که کساني که هر دو ژن چشايي شان از نوع PAV است به دليل حساسيت زيادي که به تلخي دارند، تنها ميتوانند تعداد اندکي از انواع سبزيجات برگ دار را که براي قلب مفيد هستند بخورند. دکتر اسميت در جلسه انجمن قلب آمريکا به پزشکان گفت: "اگر بخواهيد بيمارتان از دستورالعملهاي تغذيه پيروي کند، بايد در نظر بگيريد که غذاها براي او چه مزهاي دارند." محققان اميدوارند که با کمک ادويهها و ترشيجات طعم تلخ اين سبزيها را بگيرند تا افرادي که به تلخي حساسند نيز بتوانند به راحتي اين گونه سبزيجات را مصرف کنند.