logo

وقتی غذای تند می خوریم چه اتفاقی برای بدن مان می افتد؟

منبع
بهداشت نيوز
بروزرسانی
وقتی غذای تند می خوریم چه اتفاقی برای بدن مان می افتد؟
بهداشت نيوز/ ترکيباتي به نام کپسايسينوئيدها گرماي خود را به فلفل ها مي دهند . گيرنده هاي دهان و زبان که دماي گرم و درد را حس مي کنند، همان گيرنده هايي هستند که هنگام مصرف غذاهاي تند تحريک مي شوند و سعي مي کنند بدن را خنک کنند. با خوردن فلفل بدن شروع به عرق کردن مي کند تا دماي بدن پايين بيايد. کپسايسينوئيدها براي اولين بار بزاق دهان را تحريک مي کنند. همچنين غشاهاي مخاطي موجود در بيني، چشم ها و گلو را تشديد مي کند، که مي تواند منجر به آبريزش چشم، بيني و حتي عطسه کردن شود. با خوردن فلفل علاوه بر سوزش احتمالي قلب، معده نيزتوليد اسيد مي کند.اين افزايش آب معده اسيدي به اين معني است که وقتي غذاي تند به طور کامل هضم مي شود، مي تواند منجر به احساس سوزش ناراحت کننده بعد از حرکت روده شود. با وجود همه اين موارد، بسياري از مردم واقعاً از غذاهاي تند لذت مي برند، و بسياري از آنها قادر به تحمل غذاي “گرم” نسبت به ديگران هستند. اما چرا؟ پاسخ کوتاه اين است که بدن و درک هاي حسي همه متفاوت هستند. مصرف ادويه جات براساس شاخص گرماي مواد غذايي فرد و همچنين گيرنده هاي طعم فرد است. بنابراين ممکن است يک فرد فوق العاده حساس باشد. البته تأثير فرهنگي و اولويت اصلي شخصي نيز در خوردن فلفل نقش دارند. تحقيقات انجام شده حاکي از آن است که اولويت غذايي يک شخص حتي قبل از تولد او شروع مي شود. اين به معناست است که تغذيه مادر حين بارداري و تغذيه با شير مادر نيز مي تواند بر اولويت هاي غذايي شخص تأثير بگذارد. جوانه هاي چشايي کودکان و خردسالان نيز تحت تأثير آنچه در سنين جواني در معرض آن قرار دارند، مي باشد. به همين دليل ممکن است کساني که در خانه هايي بزرگ شده اند که مقادير زيادي ادويه را در آشپزي خود مصرف مي کنند، بيشتر به خوردن غذاهاي تند در بزرگسالي روي مي آورند. ناراحتي هاي رايج بعد از غذا شامل تعريق و سوزش قلب است و افراد داراي حساسيت لازم است حتي بايد بيشتر مراقب باشند. غذاهاي پرادويه مي توانند آب بزاق و معده را تحريک کنند.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره