برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo
جذاب ترین ها
سلامت

با این خوراکی ها به جنگ سرماخوردگی و آنفولانزا بروید

منبع
روزياتو
بروزرسانی
با این خوراکی ها به جنگ سرماخوردگی و آنفولانزا بروید
روزياتو/ چه خوشمان بيايد و چه نه، فصل سرماخوردگي و آنفولانزا ديگر از راه رسيده و بعيد نيست که يکي از همين روزها گرفتار اين بيماري ها شويم. اينجا است که تقويت دستگاه ايمني بدن اهميت مي يابد. در واقع ما با تقويت توان دفاعي بدن خود مي توانيم از ابتلا به سرماخوردگي و آنفولانزا جلوگيري کنيم يا در صورت ابتلا، روند بهبودي را سرعت بخشيم. خوشبختانه مواد غذايي خوشمزه و طبيعي اي هستند که از دوستان دستگاه ايمني بدن انسان محسوب مي شوند و در اين راه به ما کمک مي کنند. در ادامه با اين مواد غذايي آشنا خواهيم شد. ۱- مرکبات حتماً مي دانيد که ويتامين C يکي از مواد مغذي ضروري براي مقابله با سرماخوردگي است. تحقيقات نشان مي دهد مصرف منظم اين ويتامين مي تواند به درمان هر چه زودتر سرماخوردگي کمک کند. اما براي دريافت اين ويتامين نبايد از آب ميوه ها استفاده کنيد و به جاي آن بايد خود ميوه را به صورت کامل ميل کنيد چون ميوه ي کامل گزينه ي سالم تري محسوب مي شود. آب پرتقال مي تواند قند زيادي داشته در خود داشته باشد و از فيبر مفيدي که در ميوه ي کامل وجود دارد هم برخوردار نيست. اگر دچار سرماخوردگي شده ايد بهتر است به جاي آب پرتقال، خود ميوه را ميل کنيد. اگر هم هوس آب ميوه کرده ايد، به جاي آب ميوه هاي صنعتي، خودتان دست به کار شويد و آب پرتقال را بگيريد تا از نبود قندهاي افزودني در آب ميوه ي خود مطمئن باشيد. ۲- فلفل دلمه فلفل دلمه بيشتر از ميوه هاي خانواده ي مرکبات، در خود ويتامين C دارد، اما کمتر کسي مي داند که مي توان از آن براي کمک به دستگاه ايمني بدن استفاده کرد. فلفل دلمه هاي قرمز مواد مغذي بيشتري نسبت به فلفل دلمه هاي سبز، زرد و نارنجي دارند، گرچه همه ي آن ها گزينه ي مناسبي براي يک رژيم غذايي سالم محسوب مي شوند. فلفل دلمه را به روش هاي مختلفي مي توان طبخ کرد و حتي مي توان آن را به صورت خام خورد. در واقع فلفل دلمه مي تواند به تنهايي و به همراه خوراکي هاي ديگري ميان وعده ي خوشمزه و سالمي براي شما باشد. بار ديگري که سرما خورديد، با اضافه کردن يک يا دو عدد فلفل دلمه به وعده هاي غذايي خود، دستگاه ايمني خود را تقويت کنيد. ۳- کلم بروکلي چه دوستش داشته باشيد و چه از آن متنفر باشيد، کلم بروکلي کمک بسيار زيادي به دستگاه ايمني بدن مي کند. کلم بروکلي که سرشار از ويتامين هاي A و C و ترکيب شيميايي اي به نام سولفورافان است، مي تواند به مقابله با بيماري هاي رايج در فصل سرماخوردگي و آنفولانزا کمک کند. ماده ي سولفورافان مجموعه اي از ژن هاي ضد اکسايشي و آنزيم هاي موجود در سلول هاي دستگاه ايمني بدن را فعال مي کند و به اين ترتيب اين سلول ها از صدماتي که منجر به ابتلاي فرد به بيماري مي شوند حفظ مي شوند. کلم بروکلي به صورت خام بيشترين خاصيت را دارد، گرچه بخارپز کردن و تفت دادن مختصر آن هم در درجات بعدي گزينه هاي سالمي محسوب مي شود. علاوه بر اين، بخارپز کردن مختصر کلم بروکلي – به مدت ۳ تا ۴ دقيقه – مقدار بيشتري از ماده ي ضد سرطان سولفوران را در اختيار خواهد گذاشت. استفاده از کلم بروکلي در سالاد روش بسيار خوبي براي مصرف آن به صورت خام است. ۴- سير تحقيقات نشان داده خواص ضد اکسايشي سير به جلوگيري از سرماخوردگي و همينطور کوتاه شدن دوره ي آن کمک مي کند. قرن ها است که از سير براي تقويت دستگاه ايمني و محافظت از بدن در برابر بيماري هاي زيادي از جمله بيماري هاي قلبي و آلزايمر استفاده مي شود. ۵- اسفناج اسفناج مملوء از انواع ويتامين ها از جمله ويتامين C و آنتي اکسيدان است که براي دستگاه ايمني بدن بسيار مفيد هستند. اسفناج به صورت خام در سالاد، ساندويچ و اسموتي بيشترين خاصيت را از نظر غذايي دارد. سبزيجات برگ دار سبز رنگ سرشار از فيتونوترينت ها هستند، مواد معدني اي که از نوع ويتامين نيستند. اين مواد نه فقط براي دستگاه ايمني، بلکه براي مقابله با بيماري هايي مثل سرطان هم بسيار مفيد هستند. ۶- بادام بادام يک سوپر غذا است. اين ماده ي غذايي سرشار از انواع ويتامين ها و مواد معدني، از جمله ويتامين E است که براي دستگاه ايمني بدن ضروري است. نصف فنجان بادام تقريباً تمام نياز روزانه ي بدن به ويتامين E را برطرف مي کند. لازم به ذکر است که آنتي اکسيدان هاي موجود در بادام بيشتر در پوست آن وجود دارد، بنابراين بادام پوست کنده همان خواص و تأثيرات بادام کامل را ندارد. بادام را هم به تنهايي و هم در ترکيب با سالاد مي توان مصرف کرد. ۷- چاي هر نوع از چاي – از سياه و سبز گرفته تا سفيد و اولانگ – خواص خودشان را دارند. چاي آنتي اکسيدان هاي زيادي دارد که به بدن در مقابله با بيماري ها، از جمله سرطان و بيماري هاي قلبي کمک مي کنند. چاي اگر در حد تعادل مصرف شود، به خودي خود هيچ ضرري ندارد و جايگزين خوبي براي قهوه محسوب مي شود. چاي کافئين کمتري دارد. ۸- سوپ مرغ اين يک افسانه نيست، سوپ مرغ واقعاً براي دستاگه ايمني مفيد است. تحقيقات نشان داده اين غذا از خواص ضد التهابي اي برخوردار است که مي تواند به جلوگيري از نشانه هاي سرماخوردگي کمک کند.
۹- ماست ماست يکي ديگر از دوستان دستگاه ايمني بدن انسان است و فوايد اين ماده ي غذايي عمدتاً از پروبيوتيک هاي آن نشأت مي گيرد که ممکن است به تقويت دستگاه ايمني بدن کمک کنند (پروبيوتيک ها باکتري هاي مفيدي هستند که سلامت دستگاه گوارش را بهبود مي بخشند). تحقيقات نشان داده پروبيوتيک ها به ويژه در افراد مسن مي توانند طول دوره ي بيماري ها را کاهش دهند. علاوه بر اين، طبق تحقيقات مصرف مکمل هاي پروبيوتيک ميزان عفونت هاي مجراي فوقاني تنفسي را تا ۱۲ درصد کاهش مي دهد و از تعداد افرادي که دست کم يک بار به سرماخوردگي شديد مبتلا مي شوند کم مي کند. سلامت دستگاه گوارش براي برخورداري از يک دستگاه ايمني سالم بسيار اهميت دارد. اما بسيار مهم است که ديد کلي اي به مقوله ي سلامت داشته باشيم. اگر کسي رژيم غذايي سالمي متشکل از مواد غذايي کامل (مواد غذايي گياهي اي که فرآوري يا تصفيه نشده اند يا کمترين فرآوري يا تصفيه را داشته اند و عاري از مواد افزودني و ديگر مواد غير طبيعي هستند) نداشته باشد و سطح ويتامين D بدن او هم پايين باشد، خوردن مقادير زيادي کلم بروکلي کمک زيادي به دستگاه ايمني او نمي کند. سلامت دستگاه گوارش نقش اساسي اي در حفظ قدرت دستگاه ايمني بدن دارد و پروبيوتيک ها از اين جهت بسيار مهم هستند. هنگام خريد ماست دقت داشته باشيد که کمترين ميزان قند را داشته باشد و روي بسته بندي آن ذکر شده باشد که حاوي باکتري هاي زنده و فعال است. ۱۰- سيب زميني شيرين سيب زميني شيرين حاوي بتا کاروتن، ويتامين C و مقادير زيادي ويتامين A است. علاوه بر اين، کالري کمي دارد و برعکس، از فيبر زيادي برخوردار است. سيب زميني شيرين را هم به صورت پخته و هم تفت داده شده مي توان مصرف کرد و گزينه ي خوبي هم براي ترکيب با سالاد است.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره