برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

بدترین ظروف برای پخت و پز و سرو غذا

منبع
بهداشت نيوز
بروزرسانی
بدترین ظروف برای پخت و پز و سرو غذا
بهداشت نيوز/ همانطور که استفاده از مواد سالم در غذا مهم است، پختن غذا و سرو غذا در ظروف بهداشتي را هم نبايد دست کم گرفت. خصوصا که اين روزها بازار اجناس مختلف و متنوع ظروف هم گرم شده و گاهي نمي دانيم که واقعا براي حفظ سلامت خانواده کدام جنس بهترين گزينه است؛ خبرنگار ما گفتگويي اختصاصي با مهندس سيد رضا غلامي، رئيس اداره بهداشت مواد غذايي و بهسازي اماکن عمومي وزارت بهداشت انجام داده و در خصوص "تأثير جنس ظروف پخت و پز و ظروف سرو غذا بر سلامت بدن انسان" صحبت کردند. بهترين ظرف براي پخت و پز وي در ابتدا با اشاره به اينکه انتقال ميکروب هيچ ارتباطي به "جنس" ظروف ندارد، گفت: اگر ظرفي شکستگي، لب پريدگي، برآمدگي يا فرورفتگي داشته باشد و هنگام شستشو خوب تميز نشده و در آن موضع چربي باقي بماند، امکان دارد عوامل ميکروبي در آن رشد کند و باعث بيماري شود. او اضافه کرد: اولويت پخت و پز در ظروف آشپزخانه با ظروف "چدني" است و ظروف تفلوني هم اگر زخمي نشده باشد مناسب است. ظروف روحي سبک و ظروف مسي قلع شده هم گزينه هاي خوبي براي پخت و پز در آشپزخانه هستند. همچنين غلامي بيان داشت: قابلمه هايي با جنس استيل با گريد غذايي هم وجود دارد که مي تواند براي پخت و پز استفاده شود و بسيار خوب و به لحاظ بهداشتي مورد تأييد است. ناسالم ترين ظروف براي پخت و پز رئيس اداره بهداشت مواد غذايي و بهسازي اماکن عمومي وزارت بهداشت ضمن بيان اينکه براي استفاده از ظروف با جنس آلومينيوم براي پخت و پز بايد احتياط کرد، گفت: امکان دارد در درجه ي حرارت بالا ذراتي از آلومينيوم وارد غذا شود. وي در ادامه تأکيد کرد: از نظر بهداشتي بدترين وضعيت براي ظروف پخت و پز، ظروف تفلوني زخمي است. تعويض بهتر از تعمير! مهندس غلامي در پاسخ به اين سؤال خبرنگار که آيا تعمير ظروف آسيب ديده مي تواند به حفظ و ارتقاء سلامت افراد کمک کند هم گفت: به لحاظ بهداشتي تعويض ظروف بهتر از تعمير آن است زيرا نمي توان اطمينان داشت که با تعمير، تمام لايه هاي آسيب ديده پوشانده شده و مانع از جابجايي مواد تشکيل دهنده ظروف به غذا در هنگام پخت شود. اين ظروف را براي سرو غذا انتخاب کنيد او ادامه داد: براي سرو غذا هم ظروف بلور و چيني مناسب و در اولويت است و ظروف روحي و آلومينومي نيز در درجات بعدي مي تواند مورد استفاده قرار گيرد. مصرف ظروف جنس "ملامين" براي غذا خوردن در رده هاي آخر است و اگر زخمي يا رنگ پريده باشد اصلا مناسب نيست. غلامي توصيه اي قابل توجه هم براي شستشوي ظروف داشت: براي شستشوي ظروف پخت و پز و غذا ابتدا چربي زدايي با آب گرم صورت گيرد، سپس با مايع شوينده مخصوص ظروف، شستشو انجام شود و در نهايت آبکشي نهايي با آب انجام شود. ظروف پخت و پز را اينطور بشوييد تا بيشتر عمر کنند! وي خاطرنشان کرد: اگر غذا در ظرفي ته گرفت يا سوخت، آب گرم را به همراه چند قطره مايع ظرفشويي در آن بريزيد و بگذاريد مدتي بماند تا غذا از آن کنده شود. رئيس اداره بهداشت مواد غذايي و بهسازي اماکن عمومي وزارت بهداشت در آخر گفت: نبايد با سيم هاي ظرفشويي يا قاشق به زور و با شدت مواد را از قابلمه و تابه خارج کنيد، زيرا اين کار باعث مي شود لايه ي داخل ظرف که در هنگام توليد در کارخانه حرارت بالايي ديده، از ظرف خارج شده و در هنگام پخت و پز بعدي وارد غذا شود.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد