سيناپرس/ کيوي منبعي از ويتامين C و پروتئاز است. اين گياه اثرات درماني ضد باکتري، قابض، محرک ايمني بدن، حشره کش، شکننده پروتئين ها، ضد سرطان معده، کبد و سينه دارد.
گونه ها و رقم هاي اصلاح شده مختلف کيوي امروزه در دنيا به مصرف عموم مي رسد. کيوي در چين پراکندگي دارد اما در ايران نيز در استان هايي مانند گيلان و مازندران کاشته مي شود.
خواص و مصارف: کيوي اثرات درماني همانند ضدباکتري، قابض، محرک ايمني بدن، حشره کش، شکننده پروتئين ها و ضد سرطان معده، کبد و سينه دارد. ميوه اين گياه همچنين سرشار از ويتامين C بوده و جهت تقويت سيستم ايمني بدن و مقابله با سرما خوردگي نافع است.
ميوه گياهي به عنوان يک عامل آنتي اکسيدان قوي محسوب مي شود. همچنين اين ميوه حاوي آنزيم پروتئاز بوده و در صنايع غذايي از رنده شده ميوه گياه جهت آماده سازي و ترد کردن انواع گوشت استفاده مي شود. البته استفاده زياد از ميوه گياه به صورت خوراکي مي تواند موجب ضعف و حتي زخم معده و ايجاد ضعف عمومي شود.
*دکتر مجيد قرباني نهوجي، عضو هيات علمي پژوهشکده گياهان دارويي جهاد دانشگاهي
بازار