سیناپرس/ کیوی منبعی از ویتامین C و پروتئاز است. این گیاه اثرات درمانی ضد باکتری، قابض، محرک ایمنی بدن، حشره کش، شکننده پروتئین ها، ضد سرطان معده، کبد و سینه دارد.
گونه ها و رقم های اصلاح شده مختلف کیوی امروزه در دنیا به مصرف عموم می رسد. کیوی در چین پراکندگی دارد اما در ایران نیز در استان هایی مانند گیلان و مازندران کاشته می شود.

خواص و مصارف: کیوی اثرات درمانی همانند ضدباکتری، قابض، محرک ایمنی بدن، حشره کش، شکننده پروتئین ها و ضد سرطان معده، کبد و سینه دارد. میوه این گیاه همچنین سرشار از ویتامین C بوده و جهت تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با سرما خوردگی نافع است.

میوه گیاهی به عنوان یک عامل آنتی اکسیدان قوی محسوب می شود. همچنین این میوه حاوی آنزیم پروتئاز بوده و در صنایع غذایی از رنده شده میوه گیاه جهت آماده سازی و ترد کردن انواع گوشت استفاده می شود. البته استفاده زیاد از میوه گیاه به صورت خوراکی می تواند موجب ضعف و حتی زخم معده و ایجاد ضعف عمومی شود.

*دکتر مجید قربانی نهوجی، عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی


ما را در کانال «آخرین خبر» دنبال کنید