برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo
جذاب ترین ها
سلامت

خوراکی‌هایی که بدن‌تان را در برابر آنفلوانزا واکسینه می‌کنند

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
خوراکی‌هایی که بدن‌تان را در برابر آنفلوانزا واکسینه می‌کنند
باشگاه خبرنگاران/ فرهاد وحيد دکتراي تغذيه و رژيم درماني و عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي اراک درباره نقش تغذيه در پيشگيري از ابتلا به آنفلوانزا يا کاهش طول و شدت بيماري اظهار کرد: به علت اينکه ويروس آنفلوانزا ساليانه تغيير ماهيت مي‌دهد تزريق واکسن در پيشگيري از ابتلا به اين بيماري چندان موثر نيست، اما مصرف برخي مواد غذايي با تقويت سيستم ايمني بدن مي‌تواند از ابتلاي افراد به اين ويروس جلوگيري کند، يا اينکه اگر اشخاص به اين بيماري دچار شوند اين مواد غذايي مي‌توانند طول و شدت بيماري را کاهش دهند. او بيان کرد: اگر فردي سيستم ايمني ضعيفي داشته باشد احتمال ابتلا به ويروس آنفلوانزا در او نسبت به شخصي که سيستم ايمني قوي دارد، بيشتر است. مصرف مواد غذايي حاوي روي يا مکمل روي در همه افراد به ويژه اشخاص در معرض خطر مانند زنان باردار و شيرده، سالمندان يا اشخاصي که سيستم ايمني ضعيفي دارند به تقويت سيستم ايمني بدن بسيار کمک مي‌کند که از جمله مواد غذايي غني از روي مي‌توان به فرآورده‌هاي پروتئيني مانند انواع گوشت‌ها و حبوبات اشاره کرد. وحيد افزود: کودکاني که در معرض ابتلا به ويروس آنفلوانزا قرار دارند يا کودکاني که به اين بيماري دچار شده‌اند مي‌توانند روزانه ۱۵ سي‌سي شربت روي را ميل کنند تا سيستم ايمني بدن آنها تقويت شود. مصرف مواد غذايي سرشار از ويتامين C هم در تقويت سيستم ايمني بدن نقش موثري دارد که از جمله مواد غذايي سرشار از اين ويتامين مي‌توان به مرکبات مانند: ليمو شيرين، پرتقال، نارنگي، ليمو ترش و گوجه‌ فرنگي اشاره کرد. افرادي که دخانيات استعمال مي‌کنند يا سالمنداني که در رژيم غذايي روزانه خود به اندازه کافي ميوه مصرف نمي‌کنند، براي مقابله با عفونت‌هاي ويروسي مي‌توانند مکمل ويتامين C را استفاده کنند. منابع غذايي سرشار از منگنز و منيزيم اين دکتراي تغذيه و رژيم درماني تأکيد کرد: عناصري مانند منگنز و منيزيم هم در تقويت سيستم ايمني بدن بسيار موثر هستند که اين عناصر اغلب در سبزي‌هاي برگ سبز و حبوبات يافته مي‌شوند. از ساير ويتامين‌ها و اسيد‌هاي چربي که در تقويت سيستم ايمني بدن نقش دارند مي‌توان به ويتامين E و اسيدچرب امگا ۳ اشاره کرد. از مواد غذايي سرشار از ويتامين E و اسيد چرب امگا ۳ مي‌توان به انواع مختلف ماهي‌هاي روغني مانند سالمون، بذر کتان و گردو اشاره کرد. او تصريح کرد: ويتامين‌هاي A و D هم نقش مهمي در سيستم ايمني بدن دارند. در فصول پاييز و زمستان افراد کمتر در معرض تابش نور خورشيد قرار دارند، بنابراين دريافت ويتامين D آنها پايين است به همين منظور اشخاص به ويژه زنان و افراد بالاي ۴۵ سال بايد از مکمل‌هاي ويتامين D زير نظر پزشک استفاده کنند. پيش ساز‌هاي ويتامين A هم در گياهاني مانند هويج و انواع کدو و کلم وجود دارند که اشخاص مي‌توانند از آنها استفاده کنند. وحيد اظهار کرد: زردچوبه به علت داشتن ماده فعال کورکومين که آنتي اکسيداني قوي است در مقابله با عفونت‌هاي ويروسي نقش مهمي دارد، بنابراين افراد براي جلوگيري از دچار شدن به ويروس آنفلوآنزا يا در صورت ابتلا براي کاهش شدت علائم و طول بيماري مي‌توانند اين ادويه را در رژيم غذايي روزانه خود بگنجانند. از ديگر مواد غذايي که در پيشگيري از ابتلا به ويروس آنفلوآنزا موثر هستند مي‌توان به چاي سبز و شکلات‌هاي تلخ بالاي ۸۰ درصد اشاره کرد. افراد براي جلوگيري از ابتلا به آنفلوانزا چه اقداماتي بايد انجام داد؟ اين دکتراي تغذيه و رژيم درماني تصريح کرد: اشخاص براي در امان ماندن از ابتلا به ويروس آنفلوانزا بايد از دست دادن و روبوسي کردن با مبتلايان به اين عارضه پرهيز کنند همچنين پيشنهاد مي‌شود در محيط‌هاي بسته که امکان انتقال ويروس وجود دارد، اشخاص از ماسک استفاده کنند. نوشيدن مايعات هم علاوه بر اينکه از ابتلا به ويروس آنفلوانزا پيشگيري مي‌کند، مي‌تواند شدت و طول بيماري را در مبتلايان به اين عارضه کاهش دهد. اشخاص همچنين مي‌توانند براي جلوگيري از ابتلا به ويروس آنفلوانزا يا کاهش شدت و طول بيماري چند قطره ليموترش تازه را داخل مايعات ولرم بچکانند و اين مايعات را بنوشند. او بيان کرد: شلغم هم از ديگر گياهان مفيد براي مبتلايان به آنفلوانزاست. اشخاص براي اينکه دستگاه تنفسي و گوارشي آن‌ها در فصول سرد سال به خشکي دچار نشوند، مي‌توانند از سوپ‌هاي حاوي زردچوبه و دارچين استفاده کنند. وحيد افزود: نوشيدن مايعات و دريافت الکتروليت‌ها در کودکان مبتلا به آنفلوآنزا بسيار اهميت دارد. اشخاص براي جايگزين کردن الکتروليت‌هاي از دست رفته بدن مي‌توانند از انواع آش‌ها و سوپ‌هاي حاوي سير و پياز استفاده کنند. همچنين کودکاني که به اين ويروس دچار شده‌اند بايد مکمل‌هاي زينک (روي) و ويتامين ب کمپلمس را مصرف کنند تا عوارض بيماري در آنها کمتر شود. او يادآوري کرد: اشخاص دچار آنفلوانزا بايد از تزريق خودسرانه آمپول‌هايي مانند دگزامتازون خودداري کنند، زيرا تزريق اين آمپول‌ها سيستم ايمني بدن را ضعيف مي‌کند بنابراين شخص در معرض ويروس‌هاي بيشتري قرار مي‌گيرد. آمپول دگزامتازون تنها درد را در مبتلايان به آنفلوانزا تسکين مي‌دهد.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره