به خاطر استخوان هایتان 7 ماده غذایی را هرگز نخورید
آواي سلامت/ پوکي استخوان مانند ديابت يا فشار خون بالا از بيماري هايي است که با متعادل نگاه داشتن رژيم غذايي مي توان از ابتلا به آن جلوگيري کرد. اگر سابقه پوکي استخوان در خانواده تان باشد، دقت به عادات غذايي اهميت ويژه اي مي يابد و بايد برخي مواد غذايي را که براي بافت استخواني مضر است، محدود و از برخي عادات غذايي اجتناب کرد: غذاهاي التهابي: در کساني که استعداد يا سابقه خانوادگي ابتلا به پوکي استخوان را دارند، از مصرف بيش از حد محصولاتي مانند گوجه فرنگي، سيب زميني سفيد، بادمجان و ... بايد اجتناب کنند چون اين غذاها منجر به التهاب استخوان و در نهايت تسريع روند ابتلا به پوکي استخوان خواهند شد. اسفناج خام: اگرچه مصرف اسفناج براي تقويت استخوان ها و پيشگيري از پوکي استخوان ضروري است اما نوع خام آن به دليل وجود ماده اي به نام اگزالات باعث عدم جذب کلسيم در بدن شود. مصرف بيش از حد کافئين: مصرف روزانه قهوه از جذب بهتر کلسيم جلوگيري مي کند. هر چه ميزان کافئين وارد شده به بدن بيشتر باشد، کلسيم بيشتري از طريق ادرار دفع مي شود بنابراين اگر مي خواهيد تا 90 سالگي زندگي کنيد، بايد از تعداد فنجان هاي قهوه که روزانه مي نوشيد بکاهيد. نوشابه هاي گازدار: اين نوشيدني ها علاوه بر اين که اشباع از کافئين هستند، به علت داشتن اسيد فسفريک، اسيدي معدني که از جذب کلسيم جلوگيري مي کند، براي استخوان ها مضرند. در مقابل، اسيد کربنيک موجود در آب هاي معدني گازدار هيچ تاثير منفي بر استخوان ها ندارد. سديم: علاوه بر افزايش خطرهاي بيماري هاي قلبي عروقي با مصرف زياد نمک، هر چه ميزان نمک مصرفي فرد بيشتر باشد، دفع کلسيم در ادرار و عرق فرد نيز بيشتر مي شود. استفاده زياد گوشت قرمز: رژيم غذايي غني از گوشت و پروتئين ها نيز براي استخوان ها ضرر دارد. در جريان هضم مواد غذايي، پروتئين هاي حيواني اسيدهايي همچون اسيد فسفريک، سولفوريک و غيره آزاد مي کنند کهPHبدن را تغيير مي دهد.هر چهPHبدن اسيدي تر باشد، مواد معدني بيشتري در استخوان ها از دست مي رود.