رژیم غذایی کتوژنیک با بیماری آلزایمر مقابله می کند
بهداشت نيوز/ تحقيق جديد نشان مي دهد رژيم غذايي کم کربوهيدرات و پرچرب مي تواند از طريق حفاظت از نورون ها در مقابل مرگ در زمان پيشرفت بيماري آلزايمر، به مقابله با اين بيماري کمک کند. اصطلاحي است براي رژيم غذايي حاوي ميزان کم کربوهيدرات ها. طبق اين رژيم غذايي توصيه مي شود افراد بيشتر کالري شان را از پروتئين و چربي بدست آورند و کمتر کربوهيدرات مصرف نمايند. در اوايل ابتلا به بيماري آلزايمر، مغز بواسطه از دست دادن نورون هاي بينابيني موسوم به GABAergic که مسئول حفظ ساير نورون ها از سيگنال دهي بيش از اندازه زياد هستند، بيش از حد برانگيخته مي شود. از آنجائيکه نورون هاي بينابيني در مقايسه با ساير نورون ها نياز به انرژي بيشتري دارند، در زمان مقابله با پروتئين بتاآميلوئيد بيماري آلزايمر، بيشتر در معرض مرگ قرار مي گيرند. همچنين مشخص شده است که بتاآميلوئيد با تداخل در پروتئين حفظ کننده عملکردهاي ميتوکندري موسوم به SIRT۳، به ميتوکندري آسيب مي رساند. در اين مطالعه، محققان مشاهده کردند موش هاي داراي ميزان پايين SIRT۳، با نرخ بيشتر مرگ و مير و افزايش مرگ نورون هاي بينابيني روبرو بودند. همچنين مشاهده کردند موش هاي داراي ميزان پايين SIRT۳ که رژيم غذايي کتوژنيک داشتند، کمتر با احتمال مرگ روبرو بودند. اين رژيم غذايي موجب افزايش ميزان SIRT۳ هم در موش ها شد. به گفته محققان، افزايش ميزان SIRT۳ از طريق پيروي از رژيم غذايي کتوژنيک ممکن است شيوه اي براي حفاظت از نورون هاي بينابيني و به تاخيرانداختن روند پيشرفت بيماري آلزايمر باشد