غذاهای مفید برای خواب بهتر
ايسنا/ کارشناسان سلامت و تغذيه در يک مطالعه جديد بار ديگر تاکيد کردند که غذاي مصرفي در طول روز بر خواب شبانه تاثير چشمگير دارد. محققان اظهار داشتند: غذايي که افراد در طول روز مصرف ميکنند بر الگوي خواب شبانه آنان تاثير ميگذارد و به همين دليل لازم است براي برخورداري از خواب بهتر در انتخاب نوع مواد غذايي که در طول روز مصرف ميکنيم، دقت کافي داشته باشيم. محققان انگليسي با تاکيد بر اينکه نوع غذاي مصرفي ميتواند بر خواب تاثير داشته باشد، بيان کردند: در بررسي که به تازگي انجام گرفته مشخص شد از ميان ۲۰۵۸ فرد شرکتکننده بيش از ۶۵ درصد حداقل سه روز در هفته هنگام برخاستن از خواب احساس خستگي دارند. در اين مطالعه آمده است: گياهخواري بيشترين تاثير را بر کيفيت خواب دارد. افراد گياهخوار به طور ميانگين چهار روز در هفته با احساس خستگي از خواب بيدار ميشوند. به گفته محققان برخي از مواد غذايي در بهبود کيفيت خواب شبانه موثر هستند. يکي از اين مواد غذايي پنير به ويژه پنير موزارلاست که منبع غني از تريپتوفان به حساب ميآيد و در توليد سروتونين و هورمون ملاتونين نقش حياتي دارد. همچنين کربوهيدراتها باعث ميشوند ميزان تريپتوفان بيشتري در دسترس مغز قرار گيرد. جو دوسر نيز به دليل دارا بودن ويتامينها و مواد معدني که خاصيت آرامسازي دارند کيفيت خواب را بهبود ميدهد. اين ماده غذايي منبع طبيعي ملاتونين به حساب ميآيد که تنظيم کننده خواب است. ماهي آزاد يا سالمون نيز منبع مواد مغذي است که بر هورمون تنظيم کننده خواب سروتونين تاثير مثبت دارد. اين خوراکي منبع غني از امگا ۳، منيزيم، ويتامين B۶ و تريپتوفان است که در ترشح سروتونين موثر است. شير نيز منبع خوب ديگري از ملاتونين و تريپتوفان به حساب ميآيد.