نماد آخرین خبر

بعد از مصرف نمک زیاد این 4 کار را انجام دهید

منبع
بهداشت نيوز
بروزرسانی
بعد از مصرف نمک زیاد این 4 کار را انجام دهید
بهداشت نيوز/ سديم يکي از عناصري کليدي براي بدن انسان به منظور ارائه عملکرد درست و تنظيم مايعات است. از اين رو حذف نمک از رژيم غذايي ايده خوبي محسوب نمي‌شود، اما مشکل زماني شکل مي‌گيرد که ما در مصرف اين ماده زياده روي مي‌کنيم. در ادامه اين مطلب را مي خوانيد. نمک بيش از اندازه در يک وعده غذايي مي‌تواند به بروز نشانه‌هايي مانند ضربان سريع قلب، احساس تورم در بدن و ناتواني در به خواب رفتن منجر شود. نود و پنج درصد سديم مصرفي شما در بدن جذب مي‌شود. از اين رو حتي مصرف بيش از حد نمک به صورت مقطعي نيز پتانسيل مواجهه با اثراتي منفي را ايجاد مي‌کند. مطالعه‌اي که توسط مرکز کنترل بيماري آمريکا انجام شد، نشان داد که ۹۰ درصد شهروندان اين کشور بيش از حد نمک مصرف مي‌کنند و بزرگسالان به طور متوسط ۳،۵۹۲ ميلي گرم سديم در روز دريافت مي‌کنند که فراتر از مقدار توصيه شده ۲،۳۰۰ ميلي گرم در روز است. با گذشت زمان کليه‌ها در پردازش سديم اضافي دچار مشکل مي‌شوند. از اين رو بدن به آب براي رقيق کردن آن متکي مي‌شود و بر همين اساس ممکن است احساس نفخ و پف کردن در شما شکل بگيرد. اين فرآيند ميزان مايع اطراف سلول‌ها و حجم خون در بدن را افزايش مي‌دهد. افزايش حجم خون به معناي آن است که قلب بايد سخت‌تر کار کند و اين شرايط در بلند مدت مي‌تواند به فشار خون بالا، حمله قلبي و سکته مغزي منجر شود. با مصرف غذا‌هاي بسته بندي شده و آماده يا استفاده مکرر از غذا‌هاي رستوراني دريافت بيش از اندازه سديم به راحتي امکان پذير است. بهترين کاري که مي‌توانيد انجام دهيد گوش دادن به آن چيزي است که بدن به شما مي‌گويد.هر فردي ممکن است بيش از حد نمک مصرف کند، اما با مد نظر قرار دادن برخي اقدام‌ها مي‌توانيد شرايط را بار ديگر متعادل سازيد. در ادامه به برخي از اين اقدامات اشاره مي‌کنيم. وقتي نمک زياد مصرف مي‌کنيد آب فراوان بنوشيد نوشيدن آب فراوان به تخليه سديم اضافي از کليه‌ها کمک مي‌کند. آب مورد نياز بدن را تامين مي‌کند و به کاهش احساس نفخ و تورم کمک خواهد کرد. وقتي نمک زياد مصرف مي‌کنيد ورزش کنيد ورزش کردن به دفع سديم از طريق تعريق کمک مي‌کند، اما بايد نسبت به تامين آب مورد نياز بدن توجه داشته باشيد. وقتي نمک زياد مصرف مي‌کنيد موز بخوريد پتاسيم به خنثي کردن سديم کمک مي‌کند. مواد غذايي مانند موز، لوبيا سفيد، سبزيجات برگدار و سيب زميني همگي منابع خوبي براي پتاسيم هستند. مصرف مواد غذايي با محتواي پتاسيم بالا ايده خوبي است، زيرا آن‌ها به طور معمول از مواد غذايي کامل محسوب مي‌شوند که سطح سديم را نيز به طور طبيعي کاهش مي‌دهند. با اين وجود افرادي که به بيماري کليوي مبتلا هستند بايد ميزان مصرف پتاسيم خود را زير نظر داشته باشند و در اين زمينه با پزشک صحبت کنند. وقتي نمک زياد مصرف مي‌کنيد با پزشک خود صحبت کنيد برخي افراد با خطر بيشتر حساسيت به نمک مواجه هستند که از آن جمله مي‌توان به افرادي بزرگتر از ۵۱ سال، آفريقايي‌آمريکايي‌تبار‌ها و افراد مبتلا به بيماري قلبي عروقي يا فشار خون بالا اشاره کرد. اگر درباره ميزان مصرف نمک خود نگران هستيد و فکر مي‌کنيد ممکن است حساسيت به نمک داشته باشيد، مراجعه به پزشک و صحبت در اين زمينه با وي بهترين گزينه است.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد