خوراکیهایی که کلسترولتان را کاهش میدهند
انتخاب/ اين روزها به علت زندگي شهري و کمتحرکي، بسياري از افراد با مشکلاتي مثل فشار خون يا کلسترول بالا روبهرو ميشوند. براي کنترل اين مشکل راهکارهايي وجود دارد که يکي از اين راهکارها مصرف سبزيجات است. برخي سبزيجات ميتوانند در کاهش کلسترول بسيار مفيد باشند که در ادامه به سه مورد از اين خوراکيها اشاره ميکنيم: تربچه رنگ قرمز تربچه به دليل آنتوسيانينها براي کنترل کلسترول بسيار مفيد است. اين ماده شامل گروهي از ترکيبات فيتوشيميايي است که چربي را سوزانده و التهاب، مقاومت به انسولين و کلسترول بد را کاهش ميدهد. در يک مطالعه ژاپني مشخص شد موشهايي که به مدت سه هفته از تربچه تغذيه شدهاند، کاهش سطح کلسترول بد و انسولين و افزايش کلسترول خوب را نشان دادهاند. پياز قرمز پيازها قهرماناني هستند که از سلامت قلب و عروق دفاع ميکنند. به لطف ترکيبات بيولوژيکي حاوي گوگرد، استفاده از پياز قرمز ميتواند به کاهش کلسترول و حفظ سطح فشار خون سالم کمک کند. طبق مطالعهاي که در مجله بريتانيايي تغذيه بريتانيا منتشر شده است، پياز با کاهش سنتز بدن شما از ترکيب و همچنين افزايش تبديل کلسترول به اسيدهاي صفراوي ممکن است کلسترول را کاهش دهد. پيازها را ميتوان تقريباً در هر چيزي ريخت، فقط مطمئن شويد که ابتدا آنها را گرم کردهايد. در همين مطالعه مشخص شد که پيازهاي با گرما نسبت به پياز خام در کاهش کلسترول مؤثرترند. گريپ فروت از اين ميوه بينظير غافل نشويد. مرکبات ميتوانند از کنترل فشار خون بالا تا کاهش چين و چروک پوست را تحت تاثير قرار دهند اما فوايد گريپ فروت به همين جا ختم نميشود. محققان دانشگاه فلوريدا دريافتند که پکتين گريپ فروت ميتواند کلسترول کلي بدن را کاهش داده و نسبت LDL به کلسترول HDL را کاهش دهد.