ايرنا/ يک رژيم غذايي سالم ممکن است علائم سرگيجه را در شما بهبود بخشد. توصيهها بر اين است که در هنگام سرگيجه از مصرف ۴ گروه عمده غذايي اجتناب کنيد:
غذاهاي شور: يک رژيم غذايي با سديم بالا، با بهم زدن تعادل مايعات بدن، ميتواند افزايش خطر ابتلا به سرگيجه را شعلهور کند. اين در حالي است که يک چهارم قاشق چاي خوري نمک، حاوي ۶۰۰ ميلي گرم سديم است؛ يعني بيش از يک سوم ميزان نياز روزانه يک فرد بزرگسال به سديم. از آنجايي که تمامي غذاها به طور معمول حاوي سديم هستند، نمک بيش از حد، غذاهاي شور، سبزيجات کنسرو شده و منجمد و غذاهاي پردازش شده، چيپسهاي سيب زميني ،کراکر و چوب شور را از رژيم غذايي خود حذف کنيد. جايگزينهاي مغذي براي اين غذاها عبارتند از سبزيجات تازه، سوپ خانگي، پاپ کورن، چاشنيها و گياهان.
مواد غذايي شيرين: مواد غذايي شيرين شده با قندهاي مصنوعي نيز همان خاصيت غذاهاي شور را در برهم زدن تعادل مايعات بدن دارند. غذاهايي مانند ميوههاي تازه يا منجمد، غلات سبوسدار، چاي گياهي شيرين نشده را جايگزين شربت ذرت با فروکتوز بالا، آب نبات، مربا، ژله، نان شيرين، نوشابهها، غلات شيرين و انواع کيک کنيد تا تجربه سرگيجه در شما کاهش يابد.
گوشتهاي فراوري: اگر شما مستعد ابتلا به سرگيجه و ميگرن توامان هستيد، از غذاهايي مانند پپروني، کالباس، سوسيس، جگر پخته، پنير کهنه، موتزارلا و ... پرهيز کنيد. اين محصولات حاوي اسيدآمينه تيرامين هستند که خود يک ماشه براي بروز علائم ميگرن است. در عوض ميتوانيد از جايگزينهايي مانند ماهي و گوشت تازه، پنير کوتاژ، پنير ريکوتا و پنير امريکايي استفاده کنيد. از طرفي در صورت استفاده از فرآوردههاي لبني و ايجاد دردهاي ميگرني يا علائم گوارشي، انتخاب جايگزينهاي غيرلبني از جمله توفو، شيربرنج و پنير سويا ميتواند مناسب باشد.
آجيل و دانهها: انواع مغز آجيل و دانهها از جمله بادامزميني، کره بادام زميني، گردو، دانه کدو تنبل، دانه کنجد و ... اگرچه براي سلامت قلب مفيدند، ولي حاوي تيرامين هستند. شما ميتوانيد براي حفظ سلامت قلب، از چربيهاي سالم کم تيرامين مانند روغن کانولا، روغن زيتون، ماهي قزل آلا، آووکادو، استفاده کنيد. اگر مستعد ابتلا به ميگرن نيستيد، فراموش نکنيد که بايد آجيل شور، دانهها و کره مغزها را براي بهبود تعادل مايعات در بدن، از رژيم غذايي خود حذف کنيد.
بازار