خانمها در مصرف شیر احتیاط داشته باشند
مهر/ محققان دريافتند حتي مصرف نسبتا متعادل شير مي تواند ريسک سرطان سينه را در زنان تا ۸۰ درصد افزايش دهد. «گري فريسر» سرپرست تيم تحقيق از دانشگاه لوماليندا آمريکا، در اين باره ميگويد: شواهد نسبتاً قوي اي نشان ميدهد که شير لبني علت ابتلاء زنان به سرطان سينه است. مصرف مقدار کم يک چهارم تا يک سوم فنجان شير لبني در روز با افزايش ريسک سرطان سينه تا ۳۰ درصد مرتبط است. وي در ادامه ميافزايد: نوشيدن روزانه يک فنجان شير با افزايش ۵۰ درصدي ريسک ابتلاء به سرطان سينه مرتبط است. همچنين نوشيدن ۲ تا ۳ فنجان شير در روز، اين خطر را ۷۰ تا ۸۰ درصد افزايش ميدهد. محققان در اين مطالعه، رژيم غذايي حدود ۵۳ هزار زن آمريکاي شمالي را تا حدود ۸ سال تحت بررسي داشتند. تمامي زنان در ابتداي مطالعه فاقد ابتلاء به سرطان بودند. در انتهاي مطالعه، ۱۰۵۷ مورد جديد سرطان سينه تشخيص داده شده بود. هيچ ارتباطي بين مصرف محصولات سويا و سرطان سينه يافت نشد. اما در مقايسه با مصرف کم شير يا عدم مصرف شير، مشخص شد که مصرف بالا کالريهاي لبني و شير لبني با افزايش ريسک ابتلاء به سرطان سينه مرتبط است. محققان تاکيد ميکنند هيچ ارتباط قابل توجهي در مورد پنير و ماست مشاهده نشد. محققان ارتباط بين افزايش ريسک سرطان و شير لبني را ناشي از وجود هورمون جنسي در شير لبني ميدانند، چراکه غالباً حدود ۷۵ درصد گاوها در زمان شيردهي، باردار هستند. سرطان سينه در زنان يک نوع سرطان واکنشي به هورمون است.