چطور با خوردن سیر، وزن کم کنیم؟
دونفره/ از سير معمولا به عنوان يه ادويه طعم دهنده براي پخت انواع مختلف غذا استفاده ميشه اما علاوه بر اين خواص دارويي هم داره. سير معدني از مواد مغذي مختلف است که براي افزايش ايمني بدن، التهاب کمتر، جلوگيري از پيري زودرس، تسکين رگهاي خوني و محافظت از اونها در برابر آسيب، مفيد و قابل استفاده هستن. استفاده از سير خطر بيماري هاي قلبي و آرتروز رو کاهش ميده. اما آيا مي دونستين که سير ميتونه به شما کمک کنه تا وزن خودتون رو هم کاهش بدين. در اين مطلب قصد داريم که در مورد خواص مختلف سير، بخصوص براي کاهش وزن براي شما صحبت کنيم. ارزش غذايي سير سير يه منبع عالي از ويتامين B6، ويتامين C، منگنز، و سلنيوم است. همچنين منبع خوبي از مواد معدني ديگه مثل فسفر، پتاسيم، کلسيم، آهن و مس هم هست. تاثير سير در کاهش وزن طبق مطالعه اي که توسط محققان کره اي صورت گرفته، مشخص شده که سير به دليل ترکيبي به نام آليسين، ميتونه با کاهش وزن افراد در ارتباط باشه. تحقيقي که در سال 2011 در ژورنال تغذيه منتشر شد، پيوندي رو بين سير و چربي سوزي بدن نشون داد. عصاره سير رسيده براي کاهش وزن بسيار کارآمده بخصوص اگه همراه با ورزش روزانه باشه. تحقيق منتشر شده ديگه اي نشون داد که چطور عصاره سير همراه با ورزش منظم، ريسک بيماريهاي قلبي و عروقي رو در زنان پس از يائسگي، کاهش ميده. سير تازه و خرد شده قبل از پخته شدن، براي کاهش وزن مفيد و ضروريه. مطالعات مختلف نشون دادن که خرد کردن سير و سپس نگه داشتن آن در دماي اتاق به مدت 10 دقيقه قبل از پخت به حفظ 70 درصد از ترکيبات طبيعي سودمند اون در مقايسه با پخت سريع اون کمک ميکنه. دليل اين موضوع اينه که در حين خرد کردن سير، ترکيبات مفيد براي سلامتي بدن، آزاد ميشن و باعث ميشه که از فوايد سلامتي سير به طور کامل بهره مند بشين. همچنين توصيه ميشه که هرگز سير رو درون ماکروفر قرار ندين زيرا که خواص ضد بيماري سير، با انجام اين کار از بين ميره. ترکيب فعال آليسين در سير داراي خواص درمانيه و بوي تندي هم که سير داره، دقيقا به خاطر اين ماده هست. در ادامه فوايد ديگه سير براي سلامتي آورده شده. کاهش مقدار قند خون بدن سير ميتونه به صورت طبيعي قند خون شما رو کاهش بده. مطالعه اي در سال 2006 نشون داد که سير خام ممکنه که به کاهش سطح قند خون و کاهش خطر بيماري گرفتگي شريان هاي بدن هم کمک کنه. مصرف سير ممکنه که ميزان شيوع بيماري قلبي رو که تقريبا 80 درصد از افراد مبتلا به ديابت را تحت تاثير قرار ميدهد، کاهش بده. دفع کردن فلزات سنگين بله درسته، سير ميتونه به سم زدايي و دفع کردن فلزات سنگين از بدن ما کمک کنه. مشخص شده که ترکيبات سولفور موجود در سير از آسيب ناشي از فلزات سنگين، جلوگيري ميکنه. کاهش فشار خون سير تاثير قابل توجهي در کم کردن مقدار فشار خون در افرادي که از فشار خون بالا رنج ميبرن، داره. بنابراين اگه به طور منظم سير مصرف کنين، خطر بيماريهاي قلبي و عروقي مانند حملات قلبي و سکته رو مي تونين کاهش بدين. پايين آوردن مقدار کلسترول بدن سير توانايي قدرتمندي داره که ميتونه کلسترول LDL يعني کلسترول بد رو تا 10 يا 15 درصد کاهش بده. وقتي کلسترول بد در بدن بالا ميره، خطر بيماريهاي قلبي هم افزايش پيدا ميکنه و ممکنه که به سرعت رگهاي خوني شما دچار گرفتگي بشه. اين به نوبه خودش ميتونه جريان خون رو کاهش بده و باعث سکته بشه. سير همچنين داراي خواص ضد انعقاده، بنابراين باز هم خطر حملات قلبي رو کاهش ميده. ترکيبات سولفور موجود در سير از سلولهاي سرطاني در بدن جلوگيري ميکنه. استفاده از سير در رژيم غذايي براي اينکه کاهش وزن خودتون رو ملايم تر کنين، چگونگي استفاده از سير در آشپزي روزانه خودتون رو همانند زير ياد بگيرين: براي صبحونه، مي تونين سير خرد شده رو به تخممرغ و يا املت خودتون اضافه کنين. براي نهار، سير خرد شده رو به هنگام پخت پروتئين کمچرب و يا سرخ کردن هر نوع سبزيجات ديگه، اضافه کنين. شما هم چنين مي تونين سير رو به برنج هم اضافه کنين. براي شام، قارچ سرخ شده همراه با سير خرد شده و کمي سبزيجات توصيه: چند حبه سير رو خرد کنين و عسل خام رو با اون مخلوط کرده و اين ترکيب رو صبح ها با معده خالي ميل کنين. اين کار به شما کمک ميکنه تا وزن کم کنين، سيستم ايمني بدنتون رو تقويت کنين و بدن خودتون رو قوي و سالم نگه دارين.