آشنایی با خطرناکترین افزودنی مجاز سفره ایرانیها
باشگاه خبرنگاران/ سس هاي مايونز مخصوصا آن دسته از سسهايي که تجارتي يا صنعتي هستند با چربي ناسالم تهيه شدهاند و ارزش افزوده بسيار کمي دارند، به همين دليل استفاده از سس هاي خانگي بهتر از سس هاي کارخانه اي يا صنعتي است زيرا داراي روغن گياهي بوده و مقدار بسيار زيادي از امگا ۶ را براي بدن تامين مي کنند. امگا ۶ موجود در روغنهاي گياهي در سسهاي صنعتي به نسبت امگا ۳ بسيار زياد است و مي تواند مقاومت بدن انسان را در مقابل بيماريهاي التهابي کم کند. روغن گياهي در سس مايونز کدام بيماريها را به دنبال دارد؟ سسهاي مايونز به دليل اينکه حاوي مقدار بسيار زيادي روغن گياهي هستند ميتوانند باعث تشديد بيماري هاي گوناگوني مانند بيماريهاي قلبي_ عروقي، بعضي سرطان ها، بيماري هاي خود ايمني، ديابت نوع ۲ و پوکي استخوان در افراد شوند . روغن هاي گياهي در برنامه غذايي روزانه افراد نيز مورد استفاده قرار مي گيرد و متاسفانه اين روغن ها به قدري ضرر دارد که مي توانند سيستم ايمني بدن را از همه جهات کم توان کرده و افراد را با مشکلات جدي رو به رو سازند. روغن زيتون از آنجايي که امگا ۳ بسيار زيادي نسبت به بقيه روغنها دارد، اما حاوي مقدار زيادي هم امگا ۶ است و بهتر است افراد در مصرف اين روغن حد تعادل خود را رعايت کنند. در يک قاشق غذا خوري سسهاي کم چرب يا معمولي يک گرم شکر و در سس هاي پر چرب بيش از چهار گرم شکر (يعني معادل يک قاشق چاي خوري) وجود دارد پس، افرادي که به فکر سلامتي خود هستند نبايد از اين ماده غذايي مضر استفاده کنند. کارخانه ها نگهدارنده هاي موجود در سس هاي مايونز را به دليل عمر طولاني و پيشگيري از خراب شدن به آنها اضافه مي کنند و مصرف زياد آنها سبب ايجاد حالت تهوع، سردرد و زخم هاي عفوني مي شود. بهترين جايگزين براي سس هاي مايونز استفاده از مواد غذايي سالم و کم کالري مانند ماست، ليموي تازه، نارنج تازه و مقدار بسيار کمي روغن زيتون همراه با مصرف سالاد است. مصرف سس هاي مايونز به طور مکرر بر گروه هاي حساس و آسيب پذير مانند خانم هاي باردار، شيرده يا جنين تاثير منفي مي گذارد و باعث کم شدن دريافت مواد مغذي سالم و انرژي زا در آن ها مي شود. افزايش شديد فشارخون، بروز سنگهاي صفرا، ناراحتيهاي کبدي، آلرژي ، چرب شدن سريع پوست و مو، گرفتگي عروق و چاقي از جمله عوارض استفاده مکرر از سسهاي تجاري است.