برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

دمای لازم برای سالم سازی مواد غذایی در مقابل کرونا

منبع
ايسنا
بروزرسانی
دمای لازم برای سالم سازی مواد غذایی در مقابل کرونا
ايسنا/ متخصص علوم و صنايع غذايي تاکيد کرد: مردم مي‌توانند اکثر مواد غذايي صنعتي را با اطمينان خاطر مصرف کنند، زيرا با ضريب بهداشتي بالا تهيه شده و ماده اوليه آن‌ها اغلب سالم سازي بهداشتي مي‌شود. عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي ضمن ارائه توضيحاتي در خصوص فرآيند توليد و آماده سازي محصولات غذايي صنعتي، به افراد توصيه کرد تا حد امکان از خريد مواد غذايي روباز و سنتي در زمان شيوع ويروس کوويد-۱۹ خودداري کنند. دکتر سيد امير مرتضويان – متخصص علوم و صنايع غذايي در خصوص وجود ويروس کرونا در مواد غذايي عنوان کرد: با توجه به اطلاعات موجود، دماي سالم سازي مواد غذايي براي حذف ويروس کروناي احتمالي موجود در آن‌ها، حداقل ۶۰ و ترجيحا ۷۰ درجه سلسيوس در نظر گرفته مي‌شود و ممکن است آلودگي احتمالي در اين مواد در دماي کمتر از بين نرود. وي تاکيد کرد: مردم مي‌توانند اکثر مواد غذايي صنعتي را با اطمينان خاطر مصرف کنند، زيرا با ضريب بهداشتي بالا تهيه شده و ماده اوليه آن‌ها اغلب سالم سازي بهداشتي مي‌شود، اما در خصوص محصولات غذايي غير صنعتي، هم در ماده اوليه توليد و هم پس از توليد، احتمال آلودگي به ويروس کرونا وجود دارد. لبنيات بسته‌بندي و صنعتي تهيه شده از شير پاستوريزه را با اطمينان مصرف کنيد وي در خصوص لبنيات پاستوريزه، ادامه داد: شير پاستوريزه در طول فرآيند توليد براي ۱۵ ثانيه در معرض دماي حداقل ۷۵ درجه سلسيوس قرار مي‌گيرد که آلودگي احتمالي را از بين مي‌برد. ميزان دما براي شير استريليزه نيز به مراتب بيشتر است، بنابراين در مجموع تمامي لبنيات بسته‌بندي و صنعتي که از شير پاستوريزه تهيه مي‌شوند همچون ماست، پنير، خامه و بستني را با اطمينان کامل مصرف کنيد. البته بعد از خريد بسته‌بندي آن ها نياز به شست و شو با آب و مايع شوينده دارد. مرتضويان فرآيندهاي پخت و آماده سازي فرآورده هاي گوشتي همچون سوسيس را نيز قابل اطمينان خواند و افزود: دماي پخت اين محصولات نيز بالاي ۷۰ درجه سلسيوس است، اما نکته قابل توجه در خصوص کالباس، احتمال بروز آلودگي ثانويه هنگام باز کردن بسته بندي اوليه، برش زدن و گذاشتن آن در بسته در مغازه يا مرکز خريد است. در خصوص سوسيس اين نگراني وجود ندارد چراکه هم به صورت بسته بندي اوليه از کارخانه به فروش مي‌رسد (و در کارخانه شرايط پخت اوليه را گذرانده است) و هم مصرف کننده طي پخت و پز خانگي، مجددا آن را در معرض گرماي کافي قرار مي‌دهد. به طور کلي بايد توجه داشت که متخصصان علوم تغذيه‌اي، مصرف مستمر سوسيس و کالباس را توصيه نمي‌کنند. نحوه مصرف تخم مرغ در زمان شيوع کرونا عضو هيئت علمي دانشگاه، ويروس کرونا را قابل انتقال از حيوان به انسان اعلام کرد و گفت: به همين منظور توصيه مي‌شود براي مصرف محصولاتي همچون تخم مرغ نکات بهداشتي را رعايت کنيد؛ بدين صورت که در صورت تمايل به آبپز کردن، حتما به مدت کافي در معرض گرما قرار دهيد تا کاملا پخته شود. تخم مرغ نيمرو جاي نگراني ندارد چون گرماي کافي مي بيند. وي احتمال آلودگي نان‌هاي کاملا صنعتي را نيز نزديک به صفر اعلام و تصريح کرد: نان‌هاي کاملا صنعتي که همگي بسته بندي شده، آلوده نيستند. مرتضويان، استفاده از نان سنتي را در صورت گرما دادن کافي، پيش از استفاده، بدون مشکل خواند و افزود: در اين قبيل نان‌ها بعد از فرآيند پخت، احتمال آلودگي از طريق محيط پخت و عرضه وجود دارد. احتمال انتقال آلودگي از فرآورده‌هاي غذايي غيرصنعتي وي انتقال آلودگي از فرآورده هاي غيرصنعتي را محتمل دانست و گفت: در اين دوران مردم عزيز بر خريد و مصرف آبميوه‌هاي باز، لبنيات غير پاستوريزه سنتي همچون شير، پنير، خامه و بستني اصرار نداشته باشند. همچنين اگر تصور مي‌کنيد با جوشاندن شير سنتي (به عنوان روشي مرسوم در منزل) مشکل برطرف مي‌شود، بهتر است بدانيد جوشاندن شير از نظر تغذيه‌اي و بهداشتي اصلا کاري درست و اصولي نيست. اين متخصص علوم و صنايع غذايي در خصوص مصرف آجيل نيز بيان کرد: مغزها مانند پسته، بادام و تخمه، حتي در انواع از پيش بسته بندي شده، براي حصول اطمينان، قبل از مصرف با استفاده از مايکروويو يا تفت دادن، گرما داده شوند. به گفته اين عضو هيئت علمي دانشگاه، مصرف فرآورده‌هاي صنعتي پروبيوتيک (همچون ماست و پنير) و مکمل‌هاي پروبيوتيک مي‌تواند براي بدن و تقويت سيستم ايمني مفيد باشد. مرتضويان، در کنار محصولات پروبيوتيک يا فراسودمند، مصرف ترکيبات بيواکتيو يا زيست فعال موجود در مواد غذايي طبيعي به ويژه ميوه‌ها و سبزي‌هاي تازه و همچنين ادويه‌هايي مانند زعفران، زنجبيل، دارچين و زردچوبه را نيز به منظور تقويت سيستم ايمني بدن توصيه کرد.
#باهم_شکستش_مي‌دهيم ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد