فرار از سرطان و بیماریهای قلبی با این ماده غذایی تند!
مجله دلتا/ فلفل قرمز، ميوه گياه کپسيکوم، بهخاطر طعم تند خود شناخته شده است. فلفل قرمز مانند فلفل دلمهاي و گوجه فرنگي به خانواده بادنجانيان تعلق دارد. واريتههاي (جوره) فراواني از فلفل قرمز وجود دارد که کاين و هالوپينو دو واريته معروفتر هستند. فلفل قرمز معمولا به عنوان ادويه يا به عنوان بخشي از ترکيبات تشکيلدهنده در غذاهاي مختلف مانند خورشها، مخلوط ادويهجات و سسها استفاده ميشود. کپسايسين مهمترين ترکيب زيستفعال گياهي در فلفل قرمز بوده که مسئول طعم تند فلفل قرمز و فوايد آن براي سلامتي است. با ادامه اين مطلب همراه شويد تا خواص فلفل قرمز را بهتر بشناسيد.
تقويت سيستم ايمني بدن
يکي از مهمترين خواص فلفل قرمز تقويت سيستم ايمني بدن است. فلفل قرمز يکي از خوراکيهاي سرشار از ويتامين C است. ويتامين C نيز يک آنتياکسيدان قوي و مهم محسوب ميشود. از جمله فوايد ويتامين C براي بدن، التيام زخمها و تقويت دستگاه ايمني است.
کاهش خطر بيماري هاي قلبي
فلفل قرمز مقدار زيادي پتاسيم دارد. اين ماده معدني وظايف بسياري را در بدن برعهده دارد. مصرف مقادير کافي پتاسيم در کاهش خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي مؤثر است.
پيشگيري از سرطان
کپسانتين، عمدهترين کاروتنوئيد موجود در فلفل قرمز است. کپسانتين مسئول رنگ قرمز فلفل قرمز بوده و بيش از ۵۰٪ کل کاروتنوئيد موجود در فلفل قرمز را تشکيل ميدهد. خاصيت آنتياکسيداني کپسانتين در پيشگيري از سرطان مؤثر است.
تسکين دردها
يکي ديگر از خواص فلفل قرمز تسکين دردهاست. کپسايسين که عمدهترين ترکيب زيستفعال گياهي در فلفل قرمز است، ويژگي منحصربهفردي دارد. شرايطي مانند درد آرتروز و نوروپاتي ديابتي ميتواند با درد بسيار شديدي همراه باشد و کپسايسين در درمان علائم آن نقش مهمي ايفا ميکند. اين تاثير احتمالا با احساس سوزشي که ميتواند فيبر عصبي آوران (عصبهايي که مسئول انتقال پيام درد هستند) را بيحس کند در ارتباط است. پژوهش ديگري نيز اثبات کرده است احتمالا کپسايسين ميتواند ميگرن را نيز درمان کند؛ هرچند براي اثبات آن هنوز پژوهش بيشتري لازم است.
کاهش وزن
چاقي بيمارياي جدي است که خطر ابتلا به بسياري از بيماريهاي مزمن مانند بيماريهاي قلبي و ديابت را افزايش ميدهد. شواهدي وجود دارد که نشان ميدهد کپسايسين موجود در فلفل قرمز ميتواند با کاهش اشتها و افزايش چربي سوزي، به کاهش وزن کمک کند. مطالعات نشان ميدهند مصرف ۱۰ گرم فلفل قرمز ميتواند چربي سوزي را بهطور چشمگيري در زنان و مردان افزايش دهد.
کمک به سلامت اعصاب
يکي از خواص فلفل قرمز تقويت اعصاب است. مس آنتياکسيداني ضروري است که در فلفل قرمز يافت ميشود. متاسفانه بيشتر رژيمهاي غذايي فاقد مقدار کافي از مس است. مس به تقويت استخوانها و سلامت اعصاب کمک ميکند.