چرا باید شکلات تلخ بخوریم؟!
مجله دلتا/ اين ماده غذايي خوشمزه که کوچک و بزرگ آنرا دوست دارند علاوهبر اينکه بسيار پرطرفدار است، براي سلامتي ما نيز ماده غذايي بسيار ارزشمندي شمرده ميشود. خواص شکلات بهقدري زياد و حائز اهميت است که نميتوان و نبايد اين ماده خوشخوراک را از برنامه غذايي خود، حذف کرد. شکلات عادي از موادي همچون کاکائو، قند، کره کاکائو، چربيها، امولسيونها و طعمدهندهها تشکيل شده و علاوهبر ارزش غذايي بالا، بهعنوان يک منبع انرژي غني نيز محسوب ميشود. خواص شکلات بوي شکلات باعث افزايش امواج مغزي و خود موجب آرامش ميشود. شکلات داراي اثر ضد باکتريايي روي دهان است که از پوسيدگي دندان جلوگيري ميکند. از اين لحظه به بعد، هنگام خوردن شکلات احساس گناه نخواهيد کرد! چرا که عليرغم شهرت بدي که در افزايش وزن دارد و در اصل اينگونه نيست، فوايد سلامتي بيشماري با اين محصول شيرين نيز در ارتباطند. در اين مطلب به مهمترين خواص شکلات اشاره شده است؛ با مجله دلتا همراه باشيد. براي قلب و گردش خون بسيار مناسب است مطالعه جديدي نشان داده که شکلات تلخ به انعطافپذيري عروق خوني کمک کرده و از چسبيدن گلبولهاي سفيد به ديوارههاي رگهاي خوني جلوگيري ميکند. هر دو مورد ذکر شده از عوامل شايع عفونتهاي شريانياست که خواص شکلات نقش بهسزايي در بهبود آنها دارد. همچنين در يک مطالعه ۹ ساله سوئدي که بيش از۳۱ هزار زن را مورد بررسي قرار داده، معلوم شد در افرادي که هفتهاي يک يا دو بار شکلات تلخ مصرف ميکردهاند، خطر سکته قلبي تا يک سوم کاهش يافته است. مطالعات بعدي نيز نشان دادهاست که علاوه بر سکته قلبي، مصرف شکلات خطر ابتلا به سکته مغزي را نيز کم ميکند. باعث رفع سرفه ميشود شکلات نيز همانند کدئين بهدليل تئوبرومين موجود در آن، سرفه را متوقف ميکند. ماريا بلويس، استاد بخش داروشناسي در موسسه ملي قلب و ريه در لندن، ميگويد: «شکلات علاوه بر طعم دلنشيني که دارد، هيچگونه عارضه جانبي منفي ندارد، در حاليکه کدئين باعث ميشود تا افراد اغلب احساس خوابآلودگي و کسل بودن کنند.» حاوي املاح معدني است شکلات تلخ حاوي مواد معدني سودمندي از جمله پتاسيم، روي و سلنيوم است؛ همچنين ۱۰۰ گرم شکلات تلخ، تقريباً ۶۷ درصد از آهن مورد نياز بدن را تامين ميکند. ميزان کلسترول را کاهش ميدهد مشخص شده است که مصرف شکلات، از طرفي سطح کلسترول بد (LDL) را کاهش داده و از سوي ديگر موجب افزايش کلسترول خوب ميشود. خواص شکلات شامل کاهش خطر بيماري قلبي _عروقي نيز خواهد شد. به کاهش وزن کمک ميکند شکلات ميتواند به کاهش وزن نيز کمک کند. اين يک واقعيت است! عصبشناس معروف، ويل کلاور ميگويد: «خوردن تکه کوچکي از شکلات، ۲۰ دقيقه قبل از غذا، هورمونهايي را در مغز ترشح ميکند که به مغز پيام سير شدن ميدهد. درنتيجه باعث ميشود کمتر غذا بخوريم.» براي مادران و نوزادان بسيار مفيد است يک مطالعه فنلاندي نشان داده که شکلات باعث کاهش استرس زنان باردار ميشود و نوزادان مادراني که در دوران بارداري شکلات مصرف ميکنند، بيشتر از نوزادان ديگر، ميخندند. از خطر ابتلا به ديابت جلوگيري ميکند مصرف شکلات تلخ براي بهبود حساسيت به انسولين تاييد شده است. بنابراين شکلات تلخ – در حالت معمول – ممکن است در تاخير يا جلوگيري از خطر ابتلا به ديابت مفيد باشد. براي سلامت پوست مفيد و موثر است فلاونولهاي موجود در شکلات ميتوانند پوست را در مقابل آسيبهاي خورشيد محافظت کرده و شما را در داشتن پوستي شاداب، زنده و جوان ياري کنند. براي مغز شما مفيد است تصور ميشود که ميزان فلاونوئيدها با کم شدن حافظه در افراد مسن کاهش مييابد. به دليل وجود اين ماده در شکلات تلخ، و ويژگيهاي ضدالتهابي آن در درمان آسيبهاي مغزي نيز مفيد است. به شما احساس خوشحالي ميدهد شکلات حاوي فنيل اتيلامين (PEA) است، اين همان مادهاي است که مغز هنگام عاشق شدن، ترشح ميکند. فنيل اتيلامين مغز شما را تشويق ميکند تا آندورفينهاي حس خوب را رها سازد. همانطور که ديديد، شکلات داراي مزيتهاي باور نکردني بسياري است، پس بهتر است روزانه از خوردن چند تکه شکلات، بهويژه شکلات تلخ دريغ نکنيد.