نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

بهترین زمان مصرف شکلات تلخ برای لاغری!

منبع
برنا
بروزرسانی
بهترین زمان مصرف شکلات تلخ برای لاغری!
برنا/ شکلات از خوراکي هاي پرطرفدار در دنيا است که انواع مختلفي دارد . يکي از پرطرفدارترين نوع شکلات ، شکلات تلخ است که خواص بي شماري براي آن ذکر شده است و توصيه هاي زيادي براي مصرف آن وجود دارد. شکلات تلخ خواص فراواني براي قلب و پوست دارد و برخلاف تصور عموم ميتواند در کاهش وزن موثر واقع شود. شکلات تلخ، به شکلاتي گفته مي شود که ميزان کاکائو اضافه شده به آن بسته به ميزان ماده خشک تا 75درصد رسيده و ميزان شکر آن بسيار کم است؛ به اين معنا که اصل عمده مخلوط اوليه شکلات، کاکائوست. شکلات تلخ يا سياه از نوع 20 درصدي آغاز مي شود. اين نوع شکلات خيلي تلخ و رنگ آن هم خيلي تيره نيست. شکلات تلخ از جمله پرطرفدارترين مواد خوراکي در سرتاسر جهان است. شکلات انواع مختلفي دارد و با توجه به محبوبيت و داشتن طعم مطلوب فرآورده هاي مخلفي از اين ماده خوشمزه توليد شده است. شکلات تلخ از جمله مفيدترين مواد خوراکي به شمار مي آيد که اگر در زمان مناسب مصرف شود، فوايد بسياري خواهد داشت. شکلات تلخ، به شکلاتي گفته مي شود که ميزان کاکائو اضافه شده به آن بسته به ميزان ماده خشک تا 75درصد رسيده و ميزان شکر آن بسيار کم است؛ به اين معنا که اصل عمده مخلوط اوليه شکلات، کاکائوست. شکلات تلخ يا سياه از نوع 20 درصدي آغاز مي شود. اين نوع شکلات خيلي تلخ و رنگ آن هم خيلي تيره نيست. اين حد تيرگي پايه شکلات است و در نمونه هاي مرغوب شکلات، نيم درصد به نيم درصد حد تيرگي شکلات افزايش مي يابد تا به 97 درصد مي رسد. انواع شکلات شکلات در طعم هاي مختلفي توليد مي شود و اين امر به خاط داشتن طرفداران بسيار است. شکلات در درصد هاي مختلفي توليد مي شود که هر ميزان از آن با مقدار متفاوتي از شکر توليد خواهد شد. البته مصرف شکلات با درصدهاي بلاي شکر به همه افراد توصيه نمي شود. شکلات تلخ چند درصد بخوريم 30 درصدي ميزان کاکائو در اين شکلات از حد پايه بالاتر است. خيلي تلخ نيست و مصرف آن باعث بروز مشکل خاصي در افراد نمي شود. در کنار آن نوع 35درصدي هم وجود دارد. 45 درصدي کم کم به حد تقريبا بالاي کاکائو نزديک مي شويم. اين درصد خيلي بالا محسوب نمي شود؛ اما براي افرادي که مشکل ريفلاکس معدهدارند مصرف آن مناسب نيست. 50 درصدي اين شکلات طعم تلخي دارد. مصرف آن براي افراد مبتلا به بي خوابي، ريفلاکس و ترشي معده و افرادي که دچار مشکل سنگ کليههستند، مناسب نيست. 65 و 70 درصدي کاملا طعم تلخي دارد. گاهي براي پوشاندن اين طعم تلخ آن را با ميوه هايي مانند پرتقال طعم دار مي کنند. خوردن آن براي افرادي که از هر نظر مشکلي ندارند، ايرادي ندارد. 80 و 97 درصدي اين نوع شکلات هر چند ويژگي هاي بي شماري دارد؛ اما بهتر است در صورتي که معده خاليست و يا احتمال بروز مشکلات بي خوابيوجود دارد، از خوردن آن صرف نظر کرد. البته نوع 80 درصدي از نظر طعم قابل تحمل تر است! بهترين زمان مصرف براساس يک پژوهش پزشکان با بررسي بر روي داوطلبان دريافته اند که وعده غذايي صبحانه مي تواند زمان مناسبي براي خوردن کيک و شيريني البته در حد متعادل و معقول باشد. گفتني است افرادي که در وعده صبحانه، يک وعده غذايي کامل شامل نان سبوس دار، لبنيات، پروتئين، ميوه و شکلات مصرف مي کنند در طول روز انرژي بيشتري دارند و وعده هاي ديگر به ويژه شام را کمتر مي خورند و سبب مي شود وزن مناسب و مطلوب به همراه چربي، فشار و قند خون متعادل و مناسبي داشته باشند. خوردن يک تکه شکلات تلخ موقع صبحانه به فعال شدن آنتي اکسيدان هاي بيشتر در بدنتان کمک مي کند. مي دانيد که هر قدر آنتي اکسيدان بيشتري داشته باشيد آن وقت کمتر به سمت پيري مي رويد. خوردن شکلات تلخ در صبحانه براي سلامت قلب هم مفيد است. چه زماني بايد از مصرف شکلات تلخ خودداري نمود اگر روزي 25 گرم بيشتر شکلات تلخ مصرف کنيد آن وقت بدن به جاي سوزاندن چربي ها، بيشتر به سمت ذخيره کردن چربي گرايش پيدا مي کند . فوايد مصرف شکلات تلخ شکلات تلخ نسبت به ساير شکلات ها از ميزان بيشتري کاکائو بهرمند است و همين امر موجب تمايز آن نسبت به ساير فرآورده هاي کاکائويي شده است. کاکائو داراي فوايد بسيار زيادي براي سلامت مغز انسان است. مصرف شکلات تلخ مي تواند سبب پيشگيري از ابتلا به بسياري از بيماري مغزي شود. کاکائو تلخ، حاوي پلي فنول ها که آنتي اکسيدان بسيار قوي است، مي باشد. ترکيبات فلاوونوييدي موجود در کاکائو باعث از بين بردن راديکال هاي آزاد موجود در جريان خون شده و از بروز سرطان ها و بيماري هاي قلبي – عروقي و تصلب شرايين جلوگيري مي کند. همچنين فلاوونوييدهاي موجود در کاکائو تلخ باعث افزايش انعطاف پذيري ديواره عروق شده و خطر افزايش فشار خون و سکته هاي قلبي و مغزي را مي کاهد. مطالعات نشان مي دهد که خوردن يک تکه شکلات تلخ در روز مي تواند فشار خون را به حالت متعادل در بياورد. لاغري با شکلات تلخ ترکيبات پلي فنيلي موجود در کاکائو تلخ باعث بهبود روند خون رساني بدن به ويژه بهبود خون رساني به مغز و در نتيجه عملکرد مغز مي شود به علاوه کافئين موجود در آن براي افزايش تمرکز نيز مفيد است. کاکائو تلخ از پوست در برابر تاثيرات پير کننده نور خورشيد محافظت مي کند. و خطر ابتلا به سرطان پوست را نيز کاهش مي دهد. کاکائو تلخ در افراد مبتلا به بيماري هاي کبدي مانند يک مرهم عمل مي کند و مصرف آن در کنار دارو مي تواند در تسريع روند درمان اين بيماري موثر باشد. هشدار در افراد مبتلا به آلرژي هاي غذائي، شکلات هاي تلخ به دليل داشتن ميزان زياد مادهٔ خشک ممکن است آلرژي آنها را تشديد کند. همچنين اين شکلات ها در افرادي که مبتلا به عارضهٔ کهير هستند، ممکن است موجب تشديد بيماري شود. براي افراد مضطرب نيز توصيه مي شود مصرف اين شکلات ها محدود شود، زيرا شکلات ها به دليل داشتن کافئين زياد، باعث افزايشاضطراب مي شوند. با توجه به اين که شکلات يکي از موادي است که نسبت آرژينين به ليزين در آن زياد است، به افرادي که زمينهٔ تبخال زدن دارند توصيه مي شود کمتر شکلات مصرف کنند و با توجه به اينکه درصد مادهٔ خشک شکلات تلخ زياد است در افراد مبتلا به اين عارضه، محدوديت مصرف اين نوع شکلات بايد بيشتر رعايت شود. بررسي هاي بلندمدت نشان مي دهند که مصرف اين نوع شکلات به دليل داشتن کافئين زياد در زنان مبتلا به بيماري فيبروکيستيک پستان باعث تشديد عوارض بيماري مي شود. کافئين اسيدمعده را افزايش مي دهد، مصرف موادغذائي حاوي کافئين زياد، مانند شکلات تلخ، ممکن است باعث وخامت زخم معدهدر افراد مبتلا به اين بيماري شود. همچنين بيماران مبتلا به رفلاکس معدي مري بايد مصرف موادغذائي حاوي کافئين زياد را محدود کنند. کافئين ماده اي محرک است و تأثيرات آن تا 20 ساعت در بدن باقي مي ماند. از اين رو، افراد مبتلا به بي خوابي بايد از مصرف اين گونه شکلات ها خودداري کنند.
به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد