نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

3 ویژگی برای داشتن سالم‌ترین و مقوی‌ترین صبحانه!

منبع
مهر
بروزرسانی
3 ویژگی برای داشتن سالم‌ترین و مقوی‌ترین صبحانه!
مهر/ بدون شک صبحانه يکي از مهم‌ترين وعده‌هاي غذايي روزانه است. اين وعده حياتي که با توجه به تغيير سبک‌هاي زندگي عموماً ناديده گرفته مي‌شود، تأثير بسيار زيادي روي تأمين انرژي روزانه، سلامتي روان، جسم و به ويژه بهبود عملکرد مغز گروه‌هاي سني مختلف دارد. اگر از ويژگي‌هاي يک صبحانه مقوي مطلع باشيد، آماده کردن وعده صبحانه سخت نيست. علاوه بر نکاتي که در اين مطلب به آن‌ها اشاره خواهيم کرد، به شما پيشنهاد مي‌کنيم تا نگاهي به بلاگ «روز خود را با يک صبحانه سالم، ساده و سريع شروع کنيد» نيز داشته باشيد. در ادامه به ۳ ويژگي اصلي وعده صبحانه اشاره شده است؛ مغذي و غني شايد اين سوال برايتان پيش بيايد که منظور از صبحانه غني و مغذي چيست؟ منظور از صبحانه غني و مغذي صبحانه‌اي است که مواد معدني و انرژي مورد نياز روزانه‌تان را تأمين کند؛ استفاده از سبزيجات يکي از گزينه‌هاي پيش رو است. سبزيجات به دليل فيبر، انواع ويتامين، مواد معدني ضروري و قند پايين، بهترين انتخاب براي داشتن يک صبحانه سالم است. جلوگيري از انواع سرطان، تقويت سيستم ايمني بدن، کاهش فشار خون، پيشگيري از ابتلاء به ديابت و بيماري‌هاي قلبي، نمونه‌هايي از فوايد مصرف سبزيجات براي سلامتي است. شاخص گليسمي پايين شاخص گليسمي، معياري براي دسته‌بندي سرعت افزايش قند خون در اثر مصرف غذاها است و نشان مي‌دهد مواد غذايي مختلف با چه سرعتي باعث افزايش قند خون مي‌شوند. اين دسته‌بندي از ۰ تا ۱۰۰ بوده و قند خالص داراي شاخص گليسمي ۱۰۰ است. صبحانه شما بايد حاوي موادي با شاخص گليسمي پايين باشد، چرا که اين مواد غذايي، سرعت جذب پايين‌تري دارند، به آرامي هضم مي‌شوند، آزادسازي انرژي در آنها مدت زمان بيشتري طول مي‌کشد و به طبع باعث احساس سيري طولاني‌مدت‌تر مي‌شوند. حبوبات، مغزهاي آجيل، دانه‌هاي گياهي چون کنجد، زيتون، انواع سبزيجات و لبنيات همگي داراي شاخص گليسمي پايين و گزينه‌هاي مناسبي براي صرف صبحانه هستند. فاقد چربي نيمرو، املت، سيب‌زميني سرخ شده و انواع غذاهاي چرب، هميشه انتخاب‌هاي هيجان‌انگيزي براي صبحانه هستند، اما متأسفانه يا خوشبختانه يکي ديگر از ويژگي‌هاي يک صبحانه مقوي، چرب نبودن آن است! صبحانه‌اي که با اضافه کردن روغن تهيه شده باعث احساس سنگيني در طول روز مي‌شود، همچنين باعث مي‌شود زودتر خسته شويد و در انجام کارهاي روزانه کندتر پيش برويد. علاوه بر اين مصرف غذاهاي چرب مي‌تواند باعث افزايش چربي خون و در نهايت سکته مغزي شود. توصيه مي‌کنيم تا مواردي که پيش‌تر به آن‌ها اشاره شد را در هنگام تهيه صبحانه لحاظ کنيد، زيرا در صورت رعايت نکردن، وعده صبحانه‌اي که صرف مي‌کنيد نه تنها انرژي مورد نيازتان را تأمين نمي‌کند و باعث احساس سيري شما نمي‌شود بلکه مقدار کالري دريافتي‌تان را بالا مي‌برد.
به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد