
فواید و خواص زیاد پای مرغ برای سلامتی بدن
پزشکان بدون مرز
بروزرسانی

پزشکان بدون مرز/ پاي مرغ بخشي از مرغ است که هميشه دور ريخته ميشود و حتي برخي از مردم، آن را چندشآور ميدانند. اما پاي مرغ براي عدهاي ديگر بسيار خوشمزه و يکي از خوراکيهاي عالي روي سفره غذايشان است. در اين مطلب از فوايد و خواص پاي مرغ براي سلامتي بدن و روش پخت و ارزش غذايي آن گفتهايم.
بافت نرم و طعم منحصربهفرد پاي مرغ در کنار مواد غذايي ديگر يا جداگانه پختن آن با روشهاي مختلف ميتواند علاقه بسياري را به خود جلب کند. اين روزها بيشتر مردم آسيا، اروپا، آفريقا و آمريکاي لاتين پاي مرغ ميخورند و از فوايد آن، که در ادامه مطالعه ميکنيد، بهرهمند ميشوند.
۱. پاي مرغ و کلاژن
بنابر بررسيهاي محققان تايواني، پاي مرغ سرشار از کلاژن است و علاوه بر کلاژن حاوي اسيد هيالورونيک است. اين اسيد چشمه جواني ناميده شده و ميتواند پيري را به تأخير اندازد. اسيد کندروايتين سولفات هم ماده ديگري است که در پاي مرغ بهفراواني ديده ميشود. اين اسيد براي افراد مبتلا به آرتروز و کساني که مشکلات مفصلي دارند مفيد است.
۲. تقويت سيستم ايمني بدن؛ يکي از بهترين خواص پاي مرغ
پاي مرغ بسيار مغذي است و سيستم ايمني بدن را تقويت ميکند. درواقع، مواد معدني موجود در آن براي سلامت بدن بسيار مفيد است. پاي مرغ همچنين حاوي مواد معدني مس، منيزيم، فسفر، روي و کلسيم است. برخي از اين مواد معدني براي غلبه بر بيماري ها مفيد هستند. بنابراين، با مصرف منظم پاي مرغ ميتوانيد سيستم ايمني بدنتان را در وضعيتي بسيار مطلوب نگه داريد.
۳. بازسازي پوست
کلاژن موجود در پاي مرغ براي سلامت پوست مفيد است و سلولهاي پوستي را بازسازي ميکند و جلوي صدمات سلولهاي پوستي را ميگيرد. پاي مرغ همچنين انعطافپذيري پوست را افزايش ميدهد و از پيري زودرس آن، که با چروک پوست نمايان ميشود، پيشگيري ميکند. به همين دليل برخي از پزشکان، براي زيبايي پوست، مصرف پاي مرغ را توصيه ميکنند.
۴. تسريع در بهبود جراحتها
پاي مرغ حاوي کلاژن، مقدار بسيار زيادي پروتئين و همچنين نوعي پروتئين به نام آلبومين است؛ درنتيجه، ميتواند بهبود زخم را سرعت بخشد و با صدمات سلولي مقابله کند.
علاوهبرآن، پاي مرغ ميتواند فرايند جايگزيني سلولهاي صدمهديده را افزايش دهد. بنابراين، مصرف اين ماده خوراکي توانايي بدن در مقابله با عفونتها را بالا ميبرد. درضمن، بهدليل اينکه پاي مرغ ميتواند در درمان صدمات سلولي ناشي از عفونت مؤثر باشد، بدن بهطورکلي در مبارزه با عفونتهاي باکترياييِ احتمالي قدرتمندتر ميشود.
۵. خواص پاي مرغ براي جوش خوردن استخوان؛ بهبود وضعيت مفاصل و استخوانها
با افزايش سن، از مقدار کلسيم بدن کاسته ميشود و بازسازي سلولها بهکندي صورت ميگيرد، اما مصرف مرتب پاي مرغ اين فرايند را تغيير ميدهد. مواد مغذي پاي مرغ، ازجمله کلسيم، پروتئين، غضروف و کلاژن، ميتوانند مفاصل بدن را قوي و از شکنندگي استخواني در کهنسالي پيشگيري کنند.
۶. کاهش فشارخون
پاي مرغ بيشتر از سينه مرغ کلاژن دارد. کلاژن پاي مرغ موجب کاهش فشار خون ميشود. اين کلاژن ميتواند از مقدار رنين پلاسما بکاهد و جلوي بالارفتن فشار خون را بگيرد. پاي مرغ، بهدليل دارابودن ماده معدني پتاسيم، براي تنظيم فشارخون افراد مبتلا به پرفشاري خون مفيد است.
بهطورکلي، هنگام درستکردن سوپ پاي مرغ، براي طعم آن، نمک فراوان استفاده ميشود. اما افراد مبتلا به فشارخون معمولا به سديم هم حساس هستند. بنابراين، براي پيشگيري از بالارفتن فشارخون نبايد از نمک زياد استفاده کرد.
۷. سلامت لثهها
لثهها از مهمترين بخشهاي بدن انسان هستند، زيرا تمام غذايي که وارد بدن ميشود ابتدا با دندانها، لثه و زبان پردازش ميشود. بنابراين، براي حفظ لثهها به مواد مغذي مفيدي نياز داريم. مصرف پاي مرغ بهدليل دارابودن مقدار زيادي کلاژن، اسيدهاي آمينه و ديگر مواد ژلاتيني در سالم و قوي نگهداشتن لثهها مفيد است.
۸. رفع مشکلات گوارشي؛ يکي ديگر از خواص پاي مرغ
پاي مرغ را ميتوان بهشکل سوپ يا آبگوشت درست کرد و از طعم آن لذت برد. تمام مواد مغذي پاي مرغ، مانند پروتئين، کلاژن، کندروايتين و گلوکزآمين، درون سوپ حل ميشوند و ميتوانند دستگاه گوارش را در وضعيتي مطلوب نگه دارند. درواقع، اين مواد مغذي، با حفظ سلامت روده ها، مجراي گوارشيتان را بهبود ميبخشند و به رفع مشکلات گوارشيميانجامند.
۹. سالم نگهداشتن ناخنها
حفظ سلامت و قدرت ساختار ناخنها مستلزم وجود کلاژن کافي در بدن است. پاي مرغ منبعي عالي از کلاژن است و افرادي که روزانه از اين نوع خوراکي استفاده ميکنند ناخنهايي قوي و سالم خواهند داشت.
پاي مرغ همچنين حاوي اسيدهاي آمينه، گليسين و پرولاين است که موجب سلامت ناخن و بدن ميشوند. وقتي قسمت پنجه پاي مرغ، پس از پخت، از هم شکافته ميشود، مادهاي ژلاتيني از آن بيرون ميريزد. اين ماده ميتواند به بدن در پردازش آن بخش از کلسيمي کمک کند که بهوسيله ناخنها جذب شده است.
۱۰. خواص پاي مرغ براي پوست صورت؛ ظاهري جوانتر
همان طور که گفته شد، پاي مرغ حاوي مقدار زيادي کلاژن است. درحقيقت، مقدار طبيعي کلاژن موجود در پاي مرغ شبيه مقدار کلاژن موجود در سبزيجات برگدار سبز و ميوه ها است. کلاژن يکي از خاصترين موادي است که پوست را منعطف و سالم و جوان نگه ميدارد.
همچنين اين ماده ميتواند علائم اوليه پوستهپوستهشدن و همچنين خشکي پوست را برطرف کند و آن را به حالت عادي و نرم و صاف خود برگرداند. بدينترتيب، از چروکها و خطوط کوچکي که علائم اوليه مسنشدن هستند ميکاهد.
درحقيقت، کلاژن موجود در پاي مرغ ميتواند در از بين بردن جاي زخم موثر باشد و از بازگشت آنها پيشگيري کند.
۱۱. حفظ تعادل هورموني؛ ازجمله مهمترين خواص پاي مرغ
يکي از مهمترين مواد معدنياي که موجب تعادل هورموني بدن ميشود ماده روي است. پاي مرغ حاوي اين ماده معدني است و در هر بار مصرف، يکسوم نياز روزانه بدن به روي را تأمين ميکند. همچنين چربيهاي خوب موجود در پاي مرغ عملکرد غدد بدن را بهبود ميبخشند. غدد بدن معمولا با کمک چربيهاي سالم بهدرستي کار ميکنند.
سلامت سيستم رگهاي خوني بهخاطر وجود کلاژن نقش مهمي در خونرساني به نقاط کنترل غدد بدن ايفا ميکنند. از اين نقاط ميتوان سيستم عصبي مرکزي بدن در مغز و البته غدد سراسر بدن را برشمرد.
۱۲. کاهش استرس
پاي مرغ انواع متفاوتي از اسيدهاي آمينه توليد ميکند که براي بدن مفيد هستند. يک نوع از اين اسيدهاي آمينه که در پنجه پاي مرغ قرار دارد آرژينين است. آرژينين براي سلامت بدن مفيد است و موجب ترشح هورمونهايي ميشود کهاسترس را از بين ميبرند.
۱۳. درمان روماتيسم؛ از خواص مهم پاي مرغ
براي کاهش خطر بيماريهاي روماتيسمي، پاي مرغ مصرف کنيد. درون پاي مرغ کلاژني وجود دارد که از نوع پروتئين بافت همبند است. اين کلاژن هنگام پخت پاي مرغ موجب غلظت و چسبندگي ميشود. پاي مرغ حاوي مقدار بسيار زيادي هيدروکسي آپاتيت است. اين ماده که شکل طبيعي ماده معدني آپاتيت کلسيم است براي محکمکردن سطوح بيروني استخوانها مفيد است و از خطر شکنندگي استخوانها پيشگيري ميکند. پاي مرغ همچنين حاوي کلسيم است و روماتيسم و همچنين التهاب مفاصل را بهبود ميبخشد.