آیا میتوان قارچ را خام مصرف کرد؟
سلامانه/ اگر به دنبال يک مولتي ويتامين کاملاً طبيعي هستيد، قارچ را انتخاب کنيد. بسياري از مواد مغذي از جمله ويتامينهاي گروه B، اسيد پانتوتنيک (B5)، نياسين (B3) و ريبوفلاوين (B2) و همچنين مس و سلنيوم در اين خوراکي وجود دارد. همچنين قارچها حاوي پروتئين، فيبر، پتاسيم، ويتامين D، کلسيم و ... است و بيش از 90 آب دارد. به اشکال مختلف ميتوان از آن براي دورچين غذا يا يکي از ترکيبات اصلي غذا به کار برد. يکي از سوالاتي که اغلب درخصوص اين ماده خوراکي مطرح است اين است که قارچ را بايد حتما به صورت پخته خورد يا اينکه ميتوان قارچ خام را هم مصرف کرد؟! اين سوالي است که در سلامانه پاسخ آن را از دکتر محمدحسين عزيزي، متخصص صنايع غذايي و عضو هيات دانشگاه تربيت مدرس پرسيدهايم. دکتر محمدحسين عزيزي، در پاسخ به اين سوال که آيا خوردن قارچ به صورت خام مشکلي دارد يا نه؟، گفت: قارچهايي که در واحدهاي صنعتي و با نظارتهاي دقيق بهداشتي تهيه ميشوند، ميتوان پس از تميز کردن خام مصرف کرد. وي ادامه داد: اگر قارچ در محيطي يا جايي رشد کرده است که فرد از سمي بودن يا نبودن آن مطمئن نيست، نبايد به هيچ وجه آن را حتي مزه کند. قارچ در بعضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس درخصوص نحوه شستشو و نگهداري قارچ هم توضيح داد: قارچ در بستري به نام خاک پوششي توليد اندام باردهي يا ميوه ميکند و ذرات خاک به کلاهک يا پايه آن ميچسبد که به راحتي زير آب سرد تميز ميشود. براي شستشو ميتوان يک برس کوچک مخصوص قارچ خريداري کرد. البته بايد به اندازه کافي نرم باشد تا بتوان قارچها را کاملا پاک کرد و به صورت خام مصرف کرد. بهترين راه نگهداري قارچهاي خوراکي در منزل هم گذاشتن آنها در يخچال و در دماي پايين تر از ۴ درجه سلسيوس است. دکتر عزيزي در نهايت يادآور شد: قارچ تازه بيش از ۴۸ ساعت در دماي ۲۰ درجه سلسيوس قابل نگهداري نيست و ميتوان آن را يک هفته در فقط ۴ درجه سلسيوس نگه داشت. بهترين راه نگهداري قارچ هاي خوراکي در منزل، گذاشتن آنها در يخچال و در دماي پايين تر از ۴ درجه سلسيوس است.