غذاهای خوشمزهای که ما را به کام افسردگی میبرند
مهر/ به گفته محققان، غذاهاي چرب و مملو از مواد قندي بر هورمون هاي تاثيرگذار بر خلق و خو اثر دارند. دکتر «ميشل پرلمن»، سرپرست تيم تحقيق از دانشگاه خدمات سلامت ميامي، در اين باره ميگويد: «مصرف مواد خوراکي به شدت تصفيه شده که سرشار از مواد قندي هستند موجب تغييرات سريع در قندخون، انسولين و ساير هورمونهاي تنظيم کننده خلقيات و سيري ميشود.» اين نوسانات بر کورتيزول و همچنين کاتکول آمينهاي مرتبط با استرس نظير اپي نفرين تأثير ميگذارد که ميتواند منجر به پُرخوري شود. اگرچه پُرخوري موجب ايجاد حس بهتر در فرد ميشود اما تأثير آن، موقتي است. اين روند منجر به مصرف چربي و مواد قندي بيشتري شده و در نتيجه چرخه پُرخوري ادامه مييابد. به گفته پرلمن، «افراد بعد از اين پُرخوري احساس گناه دارند که ميتواند موجب تشديد افسردگي و ساير اختلالات رفتاري فرد شود.» مغز ما به خوبي با برخي مواد شيميايي يا داروها سازگار ميشود و آستانه تحمل ما بيشتر و بيشتر ميشود. از اينرو نياز به مصرف بيشتر همان ماده خوراکي مشابه براي دستيابي به تأثير مشابه ايجاد ميشود. به گفت محققان، بهترين راه اجتناب از اين چرخه، يافتن راههاي سالمتر براي مقابله با استرس است.