ايسنا/ متخصص تغذيه دانشگاه علوم پزشکي خراسان شمالي گفت: مبتلايان به پرکاري تيروييد از مصرف نان هاي فانتزي و محصولات سويا پرهيز کنند.
دکتر اميد توپچيان، اظهارکرد: پرکاري تيروييد دومين اختلال شايع اندوکريني پس از بيماري ديابت بوده که شايع ترين آن بيماري گريوز و شيوع آن در زنان هشت برابر مردان است.
وي تغيير حرکات طبيعي روده بزرگ، مدفوع چرب، اسهال و يبوست را از علايم گوارشي پرکاري تيروييد بر شمرد و اظهارکرد: کاربرد يد متنوع است و در بخش هاي صنعت خوراکي به عنوان يک تثبيت کننده يا عنصر ايمني مورد استفاده قرار مي گيرد، بنابراين ممکن است در مقادير متفاوتي در نوشيدني ها و غذاها يافت شود.
توپچيان ادامه داد: بيشترين مقدار آن به شکل نمک هاي يددار، ماهي دريا، صدف، گوشت هاي فرآوري شده نظير سوسيس، کالباس، هاتداگ، گوشت هاي کنسروي، سوپ هاي آماده و ... وجود دارد.
وي نسبت به مصرف نمک هاي يددار و دريايي در مبتلايان به پرکاري تيروييد هشدار داد و تاکيد کرد: مبتلايان به کم کاري تيروييد بايد از مصرف غذاهاي نمک سود و مانده نظير ژامبون، گوشت گاو نمک سود شده، ترشي کلم، ماهي دودي و کنسرو سبزيجات پرهيز کنند.
وي استفاده زياد از تخم مرغ را در مبتلايان به پرکاري تيروييد ممنوع اعلام و خاطرنشان کرد: پرهيز از مصرف ميوه هاي خشک، بيشتر شکلات ها، کولاها، پودرهاي کيک آماده و غذاهاي دريايي در اين بيماران ضروري است.
بازار