نماد آخرین خبر

سلامت استخوان و دوری از سرطان با پیازچه!

منبع
بروزرسانی
سلامت استخوان و دوری از سرطان با پیازچه!
مجله دلتا/ معمولاً بيشتر افراد از پيازچه به‌عنوان چاشني در ظرف غذاي خود استفاده مي‌کنند اما فوايد پيازچه و ويژگي‌هاي فوق‌العاده آن‌را ناديده مي‌گيرند. دسترسي راحت، سهولت استفاده و خواص فوق‌العاده پيازچه سبب مي‌شود که مصرف مقدار کمي از آن در رژيم غذايي اثرات زيادي داشته باشد. در اين مطلب از مجله دلتا بيشتر با اين خوراکي ارزشمند آشنا مي‌شويم. پيازچه چيست؟ پيازچه با اسامي مختلف مثل پياز بهاره، پياز سبز و پياز ولز شناخته مي‌شود. اين گياه در سراسر دنيا کاشته و مصرف مي‌شود اما درواقع بومي چين است. هر دو بخش پيازچه (ساقه و پياز) خوراکي است و مي‌توان از آن در پخت‌و‌پز استفاده کرد. بخش سبز بالايي طعم ملايمي دارد و عطر و طعم بخش سفيد پيازچه تندتر است و طعمي شبيه به پياز دارد. فوايد پيازچه براي سلامتي فوايد پيازچه نسبت به بسياري از مواد غذايي ديگر بيشتر است و کالري پاييني دارد. اين گياه غني از مواد مغذي است و با تقويت سيستم ايمني و کوچک‌کردن سلول‌هاي چربي به افزايش سلامتي عمومي بدن کمک مي‌کند. در ادامه به خواص و فوايد پيازچه مي‌پردازيم. کمک به کاهش وزن ميزان کمِ کالري و مواد مغذي فراوان، اين گياه را به يکي از گزينه‌هاي عالي براي استفاده در انواع رژيم‌هاي غذايي تبديل مي‌کند. همچنين، ميزان فيبر موجود در پيازچه بسيار بالااست و تنها با ۳۲ کالري مي‌تواند ۱۰ درصد از نياز روزانه شما به فيبر را تأمين کند. استفاده از پيازچه به‌همراه ساير مواد غذايي کم‌کالري مانند ميوه‌ها و سبزيجات، يکي از روش‌هاي ساده براي کنترل وزن است. کمک به انعقاد خون اين گياه سرشار از ويتامين k است. درواقع، نصف فنجان پيازچه نياز روزانه شما به ويتامين k را برآورده مي‌کند. ويتامين k يکي از مواد ضروري براي سلامتي است که نقش حياتي آن در انعقاد خون بسيار شناخته شده است. تقويت سيستم ايمني بعضي از مطالعات نشان مي‌دهد که پيازچه با تقويت سيستم ايمني از ابتلا به بيماري و عفونت جلوگيري مي‌کند. مواد موجود در اين گياه در درجه اول ميزان سلول‌هاي خاص سيستم ايمني را که در از بين‌بردن بيماري‌ها و مبارزه با مهاجمان خارجي نقش حياتي دارند، افزايش مي‌دهد. همچنين پيازچه داراي ميزان بالايي از ويتامين سي (C) است که عملکرد سيستم ايمني را تقويت و از عفونت جلوگيري مي‌کند.افزايش سلامت قلب پيازچه مي‌تواند به‌طور چشمگيري عوامل خطرساز بيماري‌هاي قلبي مانند تري‌گليسيريد و کلسترول بد (LDL) را کاهش دهد. همچنين عصاره آن به بهبود جريان خون کمک مي‌کند. علاوه‌براين پيازچه حاوي مقدار زيادي ويتامين k است که از قلب شما محافظت مي‌کند. بهبود سلامت استخوان ويتامين k که در پيازچه وجود دارد، علاوه‌بر پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي و بهبود انعقاد خون مي‌تواند به تقويت استخوان‌ها نيز کمک کند. ويتامين k با افزايش توليد پروتئين خاص مورد نياز براي حفظ کلسيم استخوان و افزايش تراکم استخوان سبب افزايش سلامت استخوان مي‌شود. احتمال توقف رشد سرطان يکي از مهم‌ترين فوايد پيازچه اين است که ترکيبات موجود در آن مي‌تواند به کاهش رشد انواع خاصي از سرطان کمک کند. پيازچه داراي ترکيبي به نام آلسين (allicin) است. اين ماده به‌خاطر توانايي در مبارزه با سرطان، شناخته شده است. ارزش غذايي پيازچه پيازچه کالري پاييني دارد اما داراي مقدار مناسبي از ويتامين k، فيبر رژيمي، ويتامين C، ويتامين A و فولات است. يک فنجان (۱۰۰ گرم) پيازچه خردشده به‌طور تقريبي حاوي موارد زير است: ۳۲ کالري ۷/۳ گرم کربوهيدرات ۸/۱ گرم پروتئين ۰/۲ گرم چربي ۲/۶ گرم فيبر ۲۰۱ ميکروگرم ويتامين K ۱۸/۸ ميلي‌گرم ويتامين C ۹۹۷ واحد ويتامين A ۶۴ ميلي‌گرم فولات ۱/۵ ميلي‌گرم آهن ۲۷۶ ميلي‌گرم پتاسيم ۰/۲ ميلي‌گرم منگنز ۷۲ ميلي‌گرم کلسيم ۰/۱ ميلي‌گرم ريبوفلاوين ۲۰ ميلي‌گرم منيزيم
هشدار براي مصرف پيازچه افرادي که به پياز حساسيت دارند ممکن است به پيازچه واکنش‌هاي شديد نشان دهند. علائم حساسيت به پياز شامل تنفس‌هاي کوتاه، استفراغ، خس‌خس سينه، خارش يا سوزش پوستي است. اگر بعد از مصرف پيازچه اين علائم يا علائم ديگري داشتيد، بايد مصرف پيازچه را متوقف و به پزشک مراجعه کنيد. افرادي که از وارفارين يا ساير داروهاي رقيق‌کننده خون استفاده مي‌کنند، بايد مراقب مصرف پيازچه باشند. وارفارين دارويي است که براي جلوگيري از لخته شدن خون استفاده مي‌شود. اين افراد بايد به‌طور مرتب غلظت خون خود را کنترل و ويتامين k دريافتي‌شان‌را تنظيم کنند.
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره