ايرنا/ سرطان يکي از بيماريهايي است که هنوز هم افراد زيادي را درگير ميکند و راه درمان قطعي برايش وجود ندارد و در بسياري از موارد عوارض جانبي بسياري را باقي ميگذارد.
همه ما از اهميت غذاي سالم در پيشگيري از سرطان اطلاع داريم، اما آنچه کمتر در مورد آن صحبت ميشود، نقش نوشيدنيها است. برخي نوشيدنيها خطر سرطان را افزايش ميدهد و بهتر است از خوردن آنها دوري کنيم. از شنيدن برخي از آنها شگفتزده خواهيم شد:
۱. آب شير
بسياري از زيرساختهاي لولهکشي در تمام کشورها به موقع تعمير نميشوند و ممکن است مواد شيميايي سمي براي پاکسازي آلايندههاي مضر وجود داشته باشد. کلر يکي از اين مواد شيميايي است که در آب شير يافت ميشود. کلر ماده سرطانزايي است که در هر نمونه آب شير در ۴۳ ايالت امريکا هم يافت ميشود.
۲. آب بطري

مضرترين عنصر آب بطري، خود بطري است. نه تنها پلاستيکي که از هر بطري دور مياندازيم يک فاجعه زيست محيطي است، بلکه مواد شيميايي خطرناک را به شما منتقل ميکند.
يک نمونه قابل توجه BPAيا بيسفنولA است. اين ماده شيميايي در بسياري از بطريهاي پلاستيکي آب استفاده ميشود و خطر ابتلا به سرطان پروستات و پستان و همچنين اختلالات متابوليکي را افزايش ميدهد.
۳. نوشيدنيهاي انرژيزا

نوشيدنيهاي انرژيزا شما را در چند ساعت قوي و شکستناپذير ميکند اما آنها آسيبهاي مستمري در بدن شما ايجاد ميکنند. در درجه اول قند، کافئين و رنگهاي مصنوعي آنها، ميتواند فشار خون و قند خون شما را افزايش دهد.
بسياري از مردم به علت خوردن آنها، از مشکلات قلبي و تشنج جان خود را از دست دادهاند. هر چيزي که سيستم بدن شما را تضعيف کند، ميتواند در را براي سرطان باز کند. شکر غذاي مورد علاقه سرطان است و نوشيدنيهاي انرژيزا مقدار زيادي از آن را براي تغذيه سلولهاي سرطاني فراهم ميکند.
۴. نوشيدنيهاي گازدار معمولي

سودا هيچ ارزش سلامتي ندارد. مانند نوشيدنيهاي انرژيزا، حاوي مقادير بالاي شکر، کافئين و مواد مصنوعي است. رنگ قهوهاي کولا هم يکي از مواد سرطانزا است.
۵. نوشيدنيهاي گازدار رژيمي
سوداي رژيمي قند بسيار کمي دارد اما در عوض جايگزين قند مانند ساکارالوز، ساکارين يا آسپارتام دارد. اين قندهاي جعلي در فرآيندها متابوليکي بدن شما اختلال ايجاد ميکند و باعث ذخيره چربي و در نهايت منجر به ديابت و بيماريهاي قلبي ميشود. همچنين تحقيقات نشان دادهاند خوردن آنها با سرطان مثانه و مجاري ادراري در رابطه هستند.
۶. نوشيدنيهاي بسيار داغ

نوشيدنيهاي بسيار داغ ميتوانند موجب سرطان گلو شوند. نوشيدني بايد حداقل ۱۴۹ درجه فارنهايت باشد. براي خوردن نوشيدني خود صبور باشيد و ريسک سرطان را به جان نخريد.
۷. نوشيدنيهاي قهوه فانتزي
قهوههاي سرشار از مواد مغذي و آنتياکسيدان هستند و از ابتلا به سرطان پيشگيري ميکنند. برخي از نوشيدنيهايي که حاوي قهوه هستند، خامه و قند بسيار زيادي دارند. افزودن شربت، شکلات، کارامل، کرم فندوق و... مزاياي نوشيدن قهوه را از بين ميبرد. به عنوان مثال يک شکلات سفيد با شيد و خامه و چربي بالايي ساخته شده است و در نتيجه موجب چاقي و ديابت خواهد شد.
۸. آب ميوه و نوشيدنيهاي ميوهاي

تصور ميکني آب ميوه چيز سالمي است و ويتامينها و مواد معدني زيادي را به ما ميدهد. اما بايد توجه داشته باشيم که برخي از آبميوها قند بسيار بالايي دارند. برخي آبميوهها از نظر قند با نوشابهها برابري ميکنند. مصرف مکرر اين نوع آبميوهها با سرطان رابطه دارد.
۹. اسموتيهاي بيرون از خانه

اسموتيها انتخابهاي بهتري از آبميوهها هستند و فيبر بسيار بالايي را در خود حفظ ميکنند. اما هميشه اسموتيها را در خانه درست کنيد. بيرون از خانه براي صاف و غليظ شدن اسموتيها ممکن است موادي اضافي کنند که چربي و قند آن را بالا ببرند. اين واقعيت را در نظر بگيريد که اسموتيهاي بيرون از خانه ممکن است سرطانزا باشند.
۱۰. نوشيدنيهاي ورزشي
نوشيدنيهاي ورزشي ممکن است به صورت مستقيم باعث سرطان نشوند اما پله پله شما را به آن سو ميبرند. نوشيدنيهاي ورزشي داراي قند و کربوهيدرات هستند. مگر اينکه تمام روز را کار کنيد، وگرنه خوردن آنها کاملا غيرضروري است. کالري اضافي نوشيدنيهاي ورزشي ميتواند منجر به چاقي و ديابت نوع ۲ شود و هر دو با افزايش خطر ابتلا به سرطان رابطه دارند.
بازار