
خواص شگفتانگیز شیر شتر؛ طلای سفید بیابان
تبيان
بروزرسانی

تبيان/ شير يک نوشيدني مناسب براي حفظ سلامت عموميتان است؛ اما از شنيدن مزاياي نوشيدن شير شتر حيرت خواهيد کرد. بله، شير شتر نه تنها به حفظ سلامتتان کمک ميکند بلکه در صورت ابتلا به هر بيماري، مانند يک دارو نيز عمل ميکند. شايد باورش برايتان سخت باشد، اما نمونهها و تحقيقات علمي بسياري وجود دارند که در آنها مشخص شده است که خيلي از افراد مشکلات و بيماريهايشان را با نوشيدن ۱ ماه از اين شير برطرف کردهاند.
شير شتر داراي خواص قدرتمندي است که ميتواند در درمان بسياري از بيماريهاي پيچيده کمک کند. زيرا اين شير حاوي کليه مواد مغذي ضروري مانند پروتئين، کلسيم، کربوهيدرات، قند طبيعي، فيبر، آهن، منيزيم، آلفاهيدروکسياسيد و ويتامينهاي فراوان است که تمام اين مواد مغذي به سلامت و زيبايي کمک ميکند. در ادامه برخي از مزاياي سلامتي نوشيدن اين شير را آوردهايم:
کمک به کنترل ديابت و بهبود حساسيت به انسولين
تحقيقات نشان داده است که نوشيدن شير شتر باعث کاهش قند خون و بهبود حساسيت به انسولين در افراد مبتلا به ديابت نوع ۱ و ۲ ميشود. اگر حداقل ۱ يا ۲ ماه به طور مرتب شير شتر بنوشيد، ميتوانيد ديابت را با کنترل سطح قند خونتان، بهتر کنترل کنيد. شير شتر حاوي فيبر زيادي است که به شما در کنترل قند خون کمک ميکند.
يک ليتر شير شتر حداقل ۵۲ تا ۵۵ واحد انسولين دارد که در شير هيچ حيوان ديگري يافت نميشود و همچنين حاوي "روي" قابلتوجهي است که ميتواند به بهبود حساسيت به انسولين کمک کند. از اين رو سالهاست که براي کنترل ديابت مورد استفاده قرار ميگيرد؛ اما تعداد کمي از مردم در مورد آن اطلاع دارند.
کمک به کاهش آلرژي و علائم آن
آيا آلرژي غذايي داريد؟ يا فرزندتان آلرژي دارد؟ اگر بله، پس شير شتر را به برنامهي غذاييتان وارد کنيد. شير شتر سرشار از آنتياکسيدانها و داراي خواص ضدباکتريايي است که ميتواند با بيماريهاي مختلف و آلرژي مبارزه کند. ايمونوگلوبولين موجود در شير شتر به کاهش آلرژي و علائم آنها کمک ميکند.
يک همراه خوب براي کساني که ميخواهند وزن کم کنند
امروزه بسياري از افراد سعي دارند که وزنشان را کم کنند. آيا شما هم يکي از آنها هستيد؟ اگر بله، پس شير شتر بنوشيد. شير شتر ميتواند به بهترين دوست شما در مسير کاهش وزن تبديل شود؛ زيرا سرشار از پروتئين است و چربي کمي دارد، به اين معني که به شما در کاهش وزن اضافي و کاهش سطح کلسترول بد کمک ميکند.
اکسيري ناب براي کودکان مبتلا به اوتيسم
شير شتر يک نوشدارو براي اوتيسم است که به جلوگيري از علائم آن در کودکان کمک ميکند. خاصيت آنتياکسيداني موجود در شير شتر ميتواند به از بين بردن اوتيسم کمک کند. در يک مطالعه همچنين ذکر شده است که شير شتر مانند يک شهد براي کودکان با هوش کم است و علاوه بر آن ميتواند علائم اوتيسم را نيز بهبود بخشد.
تحقيقات گوناگون نشان دادهاند که نوشيدن شير شتر باعث بهبود رفتارهاي کودکان اوتيسمي نيز شده است. البته اين بدان معنا نيست که ميتواند جايگزين داروها شود، ولي ميتوان از آن به عنوان يک درمان فوقالعاده کمک گرفت. به طور کلي مصرف شير شتر براي بيماريهاي عصبي منفعت فراواني دارد و برخي تحقيقات به خواص ضدپارکينسوني و ضدآلزايمري آن نيز اشاره کردهاند که البته بايد در اين مورد تحقيقات بيشتري انجام شود.
شير شتر؛ راز استخوانهاي سالم
شير به تقويت استخوانهاي شما کمک ميکند و اين قابل انکار نيست. کلسيم موجود در آن ميتواند استخوانها را تقويت کرده و تسکيني باشد براي افرادي که از درد مفاصل رنج ميبرند.
يک نوشيدني براي جواني و شادابي و زيبايي پوست
شير شتر به پاکسازي خون، سالم نگه داشتن کبد و بهبود هضم کمک ميکند که همهي اين عوامل باعث بهبود سلامت پوستتان ميشوند. از آنجا که شير شتر آلفاهيدروکسياسيد دارد براي پوست مفيد است. اين ترکيب باعث نرمي پوستتان ميشود و از ايجاد چين و چروک و خطوط ريز روي پوست جلوگيري ميکند.
سرشار از مواد مغذي
شير شتر در مقايسه با شير گاو چربي اشباع کمتر و ويتامين C، ويتامينهاي گروه B، کلسيم، آهن و پتاسيم بيشتري دارد. علاوه بر اين شير شتر منبع خوبي از چربيهاي سالم مانند اسيدهاي چرب با زنجيره بلند، اسيد لينولئيک و اسيدهاي چرب اشباع نشده است که ميتواند از سلامت مغز و قلب پشتيباني کند.
نصف فنجان (۱۲۰ ميليليتر) شير شتر حاوي مواد مغذي زير است:
انرژي: ۵۰ کالري
پروتئين: ۳ گرم
چربي: ۳ گرم
کربوهيدرات: ۵ گرم
تيامين: ۲۹ ٪ از مقدار مورد نياز روزانه (DV)
ريبوفلاوين: ۸ ٪ DV
کلسيم: ۱۶ ٪ DV
پتاسيم: ۶ ٪ DV
فسفر: ۶ ٪ DV
ويتامين ث: ۵ ٪ از DV
درمان اسهال و قابلتحملتر براي افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز يا حساسيت به شير
عدم تحمل لاکتوز يک بيماري شايع ناشي از کمبود لاکتاز است. لاکتاز آنزيمي است که براي هضم قند موجود در لبنيات (لاکتوز) لازم است. اين بيماري ميتواند باعث نفخ، اسهال و درد شکمي بعد از مصرف محصولات لبني شود.
شير شتر حاوي لاکتوز کمتري نسبت به شير گاو است و همين امر باعث تحمل راحتتر آن براي بسياري از افراد با عدم تحمل لاکتوز ميشود.
شير شتر همچنين داراي پروتئين متفاوتي نسبت به شير گاو است و به نظر ميرسد توسط افرادي که به شير گاو حساسيت دارند بهتر تحمل ميشود.
علاوه بر اينها صدها سال است که شير شتر براي درمان اسهال ناشي از روتاويروس استفاده شده است. تحقيقات نشان ميدهد شير حاوي آنتيباديهايي است که به معالجه اين بيماري که به ويژه در کودکان شايع است، کمک ميکند.
مبارزه با ارگانيسمهاي بيماريزا و تقويت ايمني
شير شتر حاوي ترکيباتي است که به نظر ميرسد با ارگانيسمهاي مختلف بيماريزا مبارزه ميکند. دو ماده اصلي فعال در شير شتر لاکتوفرين و ايمونوگلوبولينها هستند؛ پروتئينهايي که به شير شتر خواص تقويتکنندگي ميدهند.
لاکتوفرين داراي خواص ضدباکتريايي، ضدقارچي، ضدويروسي، ضدالتهابي و آنتياکسيداني است که ميتواند ارگانيسمهايي که موجب ايجاد عفونتهاي شديد ميشوند را مهار کند.
مراقب باشيد
حتماً از شيرهاي پاستوريزه استفاده کنيد. مصرف شير شتر به طور سنتي بدون عمليات حرارتي يا پاستوريزاسيون و به صورت خام ميتواند موجب مسموميت غذايي، عفونت، نارسايي کليه، سندرم تنفسي خاورميانه، سل، تب مالت و حتي مرگ شود. اين خطر به ويژه در مورد جمعيتهاي پرخطر مانند زنان باردار، کودکان، بزرگسالان مسن و کساني که داراي سيستم ايمني ضعيفي هستند، نگرانکنندهتر است.