ايرنا/ انجماد مواد غذايي يکي از سادهترين اشکالي است که ميتوانيد مواد غذايي را حفظ کنيد. اگرچه ميتوانيم مواد غذايي را در فريزر براي مدت طولانيتري حفظ کنيم اما اين به آن معنا نيست که کيفيتش براي هميشه حفظ ميشود.
براي بستهبندي و نگهداري مواد غذايي در فريزر، مواد غذايي بايد به خوبي در پلاستيک يا فويب آلومينيومي پيچيده شود و يا درظروف و کيسههاي فريزر بستهبندي شوند.
سبزيجات
سبزيجات بسته به نوع مصرف آنها از يک ماه تا يک سال در فريزر ماندگار ميشوند. برخي از سبزيجات، به ويژه سبزيجات برگدار، بايد قبل از يخ زدن تکه تکه و به اصطلاح بلغور شوند. ممکن است قبل از انجماد سبزيجاتي که آب زياد دارند، مانند گوجهفرنگي آن را پوره کنيد و مانند سس استفاده کنيد.
چه اصولي را رعايت کنيم؟ براي بستهبندي کردن بايد به اين نکته توجه داشته باشيم که براي دستيابي به طراوت بهينه در هنگام يخزدگي، بسيار مهم است که هوا به غذا نرسيد که موجب کمآبي و اکسيداسيون شود. توجه داشته باشيد که بهتر است سبزيجات سرخ شده را بهتر است منجمد نکنيد.
همچنين توجه داشته باشيم که چاقويي که براي برش دادن سبزي به کار ميرود بايد کاملاً تيز باشد تا باعث آسيب و له شدن بافت سبزي نشود. هرچه سبزي با چاقوي تيزتري خرد شود، ارزش غذايي آن بيشتر حفظ خواهد شد.
سبزيجات منجمد تجاري يک سال در بستهبندي اصلي ذخيره ميشود.
نوع سبزيجات و مدت زمان نگهداري
چغندر يک سال
فلفل دلمهاي سه الي ۴ ماه
کلم بروکلي يک سال
هويج يک سال
گل کلم يک سال
کرفس يک سال
ذرت ۸ ماه
لوبياي سبز يک سال
سبزيجات برگدار ۸ ماه
قارچ پخته شده يک سال
قارچ خام ۸ ماه
نخود ۸ ماه
گوجه فرنگي ۳ الي ۴ ماه
کدو حلوايي يک سال
کدو سبز ۸ ماه
آووکادو ۵ ماه
انواع گوشت
بيشتر ما از خريد به خانه ميآييم و بلافاصله گوشتي را که خريداري کردهايم در فريزر قرار ميدهيم. تا زماني که بستهبندي ايمن باشد، بين دو ماه الي يک سال ميتواند در فريزر بماند.
نوع گوشت مدت زمان نگهداري
بيکن ۳ ماه
گوشت تکه تکه ريز ۳ ماه
گوشت همبرگر ۴ ماه
ژامبون ۲ ماه
جگر ۴ ماه
کباب يک سال
سوسيس ۳ ماه
استيک ۸ ماه
بازار