شفقنا/ قند هم بصورت طبيعي در غذاها و همين طور در غذاهاي فرآوري شده وجود دارد. قند به خودي خود چيز بدي نيست. قند براي بدن انسان بسيار حياتي است، و منبع عملکردهاي مهم مانند منبع انرژي مغز و ستون فقرات DNA بدن است. ولي مصرف بيش از اندازه قند موجب بروز مشکلاتي مي شود.
در اينجا مهمترين دلايل عدم مصرف زياد قند ذکر شده است:
مديريت وزن را دشوار مي کند
مصرف زياد قند با افزايش وزن و چاقي مرتبط است. مصرف برخي از انواع قند (به ويژه فروکتوز که در بيشتر غذاهاي فرآوري شده و نوشيدني هاي قندي وجود دارد) مي تواند گرسنگي را افزايش دهد. در تحقيقات ديگر نشان داده شده است که قند بيش از حد در ايجاد گرسنگي و هورمونهاي مهم سيگنال اشتها اختلال ايجاد مي کند در حالي که يک نوع چربي بدن به نام چربي احشايي را که در اعماق شکم قرار دارد، ايجاد مي کند.
کمبودهاي مغذي
اگر بيشتر رژيم غذايي شما شامل قندهاي اضافه شده باشد، فضاي کمي براي ميان وعده هاي مغذي وجود خواهد داشت.
افزايش خطر ديابت
پيوند قند با ديابت به همان اندازه مشخص است که ارتباط آن با چاقي. ديابت، به ويژه ديابت نوع ۲، وقتي بدن به انسولين پاسخ نمي دهد، که قند خون را از بين مي برد و آن را به سلول هاي بدن منتقل مي کند، ايجاد مي شود ، اما اگر پانکراس به اندازه کافي هورمون توليد نکند، مي تواند اتفاق بيفتد. در صورت عدم درمان، اين ميزان قند خون به صورت مزمن بالا مي رود و منجر به عوارضي مانند آسيب عصبي و بيماري هاي قلبي عروقي مي شود.
آسيب به دندان ها
قند باعث ايجاد حفره ها مي شود که همچنين به پوسيدگي دندان نيز معروف است. حفره ها وقتي اتفاق مي افتد که باکتري هاي روي پلاک از قندهايي که روي دندان هاي شما باقي مي مانند تغذيه مي کنند. تخمير قند اسيدهايي را که در ميناي دندان شما مي خورند آزاد مي کند. پلاک دندان چسبنده است، باکتري ها و اسيدها را نزديک دندان نگه مي دارد و باعث ايجاد سوراخ در ميناي دندان مي شود.
افزايش خطر افسردگي
مصرف قند اضافه منجر به افزايش احتمال افسردگي مي شود.
مشکلات قلبي
بيماري هاي قلبي و سکته مغزي دو عارضه جدي هستند که به قند بيش از حد مرتبط هستند. رژيم هاي غذايي با قند بالا با شواهد علمي به عوامل خطر بيماري هاي قلبي عروقي، که شامل چاقي، التهاب و فشار خون بالا است، مرتبط هستند.
تسريع کاهش شناختي
کاهش شناختي يکي ديگر از عوارض غالباً ناديده گرفته شده از مصرف قند است. مصرف بيش از حد قند، به ويژه از طريق نوشيدني هاي شيرين کننده قندي خطر زوال عقل را افزايش مي دهد. تحقيقات همچنين نشان داد که تغييرات مغز مي تواند سالها قبل از بروز علائم باليني کاهش شناختي آغاز شود – يک مطالعه نشان داد که تغييرات رژيم غذايي در زندگي اوليه بزرگسالان مي تواند به شخص در محافظت از مغز با افزايش سن کمک کند.
بروز مشکلات پوستي
خوردن زياد قند بيش از هر منبع غذايي ديگر مي تواند خطر ابتلا به آکنه و ساير مشکلات پوستي را افزايش دهد. يک تحقيق نشان داد که يک رژيم غذايي با قند خون بالا مي تواند عاملي براي رشد آکنه باشد.
مطالعات جمعيت نشان مي دهد که آکنه در جوامع غربي مانند ايالات متحده شيوع بيشتري دارد، جايي که رژيم هاي غذايي پر چرب، با قند بالا و غذاهاي فراوري شده داراي چربي زياد هستند. در حالي که مطالعات ديگري براي تأييد رابطه قند با رژيم و آکنه مورد نياز است.
بازار