نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

کدام نان ها بیشتر چاقمان می کنند؟

منبع
پزشکان بدون مرز
بروزرسانی
کدام نان ها بیشتر چاقمان می کنند؟
پزشکان بدون مرز/ يکي از انواع رايج نان به ويژه در رژيم هاي لاغري، نان جوست که از آرد جو تهيه مي شود. آرد جو نسبت به آرد گندم قدرت سيرکنندگي و فيبر بالاتري دارد؛ بنابراين براي کساني که چاق هستند و قصد گرفتن رژيم لاغري دارند، انتخاب مناسب تري است. بعد از خواندن اين مطلب ديگر کالري نان ها را دست کم نمي گيريد. به ظاهر نان که نگاه مي کنيد نفس راحتي مي کشيد و فکر مي کنيد آن قيافه و زيبايي به اندازه اي کالري ندارد که شما را چاق کند. براي همين انتخاب اول شما در کنار غذاهايي مثل انواع برنج، ماکاروني و سيب زميني نان است اما غافل از اينکه نان ها در مدل هاي مختلف کالري هايي دارند که اگر پاي حساب و کتاب بنشينيد شايد چيزي کمتر از برنج و بقيه غذاها نباشد. بايد توجه داشته باشيد يک کف دست نان هيچ وقت نمي تواند شما را به اندازه يک بشقاب برنج يا دو عدد سيب زميني پخته سير کند و بايد مدام در حال رفت و آمد به آشپزخانه و خوردن نان باشيد. همين جاست که در انتخاب اشتباه مي کنيد. هيچ وقت نبايد گول ظاهر زيباي نان ها را بخوريد. ما نمي گوييم نان نخوريد اما اگر مي خواهيد اضافه وزن نداشته باشيد يا در رژيم لاغري تان موفق باشيد، حتما بايد حواس تان به نان خوردن تان باشد. در اين مطلب کالري انواع نان هاي سنتي و غير سنتي را بررسي کرده ايم. در رژيم هاي غذايي واحد اندازه گيري نان اندازه کف دست است. شايد دو کف دست نان بربري يا سنگک شما را سير کند اما مطمئنا با دو کف دست نان لواش يا تافتون سير نمي شويد. نان بربري بربري يکي از محبوب ترين نان هاي سنتي ايراني ها به ويژه هموطنان آذري زبان ماست که از آرد گندم نيمه کامل (نيمه سبوس گرفته) تهيه مي شود. بوي مطبوع بربري به حدي است که امکان ندارد از کنار نانوايي بربري رد شويد و هوس نکنيد يکي بخريد. در هر کف دست (بدون احتساب انگشتان) از نان بربري 75 تا 80 کيلوکالري انرژي موجود است. نان تافتون تافتون هم يکي ديگر از انواع نان هاي سنتي ايراني هاست که طرفداران زيادي دارد. اين نان از آرد گندم سفيد يا سبوس گرفته تهيه مي شود. نان تافتون معمولا گرد است و قطري حدود 40 سانتي متر دارد. اين نوع نان در گذشته بي نمک پخت مي شد و به عنوان نان رژيمي براي بيماران داراي فشار خون مورد استفاده قرار مي گرفت. در هر کف دست از نان تافتون 35 کيلوکالري انرژي وجود دارد. نان لواش لواش، نان سنتي مردم ارمنستان است؛ البته اين نان يکي از نان هاي محبوب ما ايراني ها هم هست. در تهيه اين نان نازک از آرد سفيد (سبوس گرفته) استفاده مي شود. از آنجايي که در تهيه اين نان از آرد سفيد و جوش شيرين استفاده مي شود از لحاظ تغذيه اي نسبت به ساير نان هاي سنتي ايراني جايگاه پايين تري دارد. هر کف دست نان لواش حدود 25 کيلوکالري انرژي دارد. نان سنگک سنگک، نان ملي ايراني ها و بي شک محبوب ترين نان است که روي سنگريزه هاي داغ در تنور پخته مي شود؛ البته حالا نوع ماشيني سنگک هم پخته مي شود که خيلي طرفدار ندارد. اين نوع نان را از آرد کامل (سبوس نگرفته) تهيه مي کنند. اين ويژگي باعث مي شود نان سنگک از لحاظ کيفيت تغذيه اي يک سر و گردن بالاتر از بقيه نان ها باشد. در هر کف دست از نان سنگک معادل 75 تا 80 کيلوکالري انرژي نهفته است. نان باگت باگت، نان فرانسوي است که از آرد گندم سفيد يا سبوس گرفته تهيه مي شود. اين نان بافتي يکنواخت و ضخامتي مناسب دارد و پوک و روشن است. همچنين پوسته آن تردي خوبي دارد و براي تهيه انواع ساندويچ مناسب است. در هر برش 30 گرمي از نان باگت (شيرين نشده) حدود 75 کيلوکالري انرژي وجود دارد. نان تست تست نوعي نان ورقه شده انگليسي است که با قرار گرفتن مقابل حرارت، برشته مي شود. نان تست را مي توان با آردگندم و آرد روگن (چاودار) تهيه کرد. اگر در تهيه نان تست آرد روگن يا چاودار استفاده شده باشد به دليل اينکه اين آرد تيره است، نان تست به دست آمده هم تيره مي شود که به تست سياه معروف است. هر يک برش نان تست متوسط، معادل يک واحد نان و برابر با 80 کيلوکالري انرژي است. نان جو يکي از انواع رايج نان به ويژه در رژيم هاي لاغري، نان جوست که از آرد جو تهيه مي شود. آرد جو نسبت به آرد گندم قدرت سيرکنندگي و فيبر بالاتري دارد؛ بنابراين براي کساني که قصد گرفتن رژيم لاغري دارند، انتخاب مناسب تري است؛ البته کالري آن با انواع نان هاي تهيه شده از آرد گندم فرقي نمي کند. در هر کف دست نان جو حدود 80-75 کيلوکالري انرژي نهفته است. نان سوخاري نان سوخاري نان حجيم شده اي است که برش داده شده، داخل فر خشک مي شود. انواع نان خشک از جمله نان سوخاري در صورتي که از آرد کامل و سبوس نگرفته شده تهيه شده باشند، از لحاظ تغذيه اي بسيار سودمند هستند. نان هاي خشک از جمله نان سوخاري شاخص گلايسمي پايين و قدرت سيرکنندگي بالايي دارند. اين نان براي ديابتي ها و کساني که قصد لاغر شدن دارند، گزينه مناسبي است. يک تکه نان سوخاري متوسط (شيرين نشده) حدود 35 تا 40 کيلوکالري دارد. نان همبرگري همان طور که از اسمش پيداست، از اين نان براي سرو همبرگر استفاده مي شود. اين نان خوشمزه برحسب آنکه شيرين شده يا شيرين نشده باشد، کالري متفاوتي دارد. در اغلب رستوران ها از انواع شيرين شده نان همبرگر استفاده مي شود. در هر 30 گرم نان همبرگر معمولي که تقريبا معادل نصف آن مي شود حدود 80 کيلوکالري انرژي موجود است.
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره