بهترین منبع پروتئین گیاهی که جایگزین گوشت است
باشگاه خبرنگاران/ تمام لوبياها (لوبيا قرمز، لوبيا سياه، لوبيا چيتي، لوبيا سفيد، لوبيا چشم بلبلي و لوبيا کشاورزي) براي سلامتي مفيد هستند و يک گزينه سالم براي بيماران مبتلا به آسم و ديابت محسوب ميشوند. لوبيا به تقويت سيستم ايمني کمک ميکند، همچنين يک منبع عالي از ويتامينها، مواد معدني، پروتئين، فيبر غذايي و آهن است. مصرف لوبيا به طور مرتب، براي مو و پوست مناسب است و از عملکرد مناسب سيستم عصبي و مغز حمايت ميکند اما اينها تنها بخشي از خواص لوبيا است. بر خلاف باور عموم مردم لوبيا بادزا نيست بلکه بادهاي نهفته در درون بدن را از بدن خارج ميکند و اين يک فايده است. لوبيا سرشار از پتاسيم، منيزيم، آهن و پروتئين است بنابراين، براي گياهخواران، جايگزين خوبي براي گوشت است. ارزش غذايي لوبيا لوبيا به طور عمده از کربوهيدرات و فيبر تشکيل شده است، اما به عنوان منبع خوبي از پروتئين نيز محسوب ميشود. لوبياها غني از پروتئين هستند گرچه کيفيت غذايي پروتئين لوبيا به طور کلي کمتر از پروتئين حيواني است. لوبيا جايگزين مقرون به صرفهاي براي بسياري از مردم است. در واقع، لوبيا يکي از غنيترين منابع پروتئين گياهي است که گاهي اوقات به عنوان «گوشت فقير» ناميده ميشوند. پروتئيني که به مقدار زياد در لوبياي قرمز وجود دارد، فازولين است که در برخي افراد ممکن است واکنشهاي آلرژيک ايجاد کند. لوبيا همچنين حاوي پروتئينهاي ديگري مانند لکتينها و مهار کنندههاي پروتئاز است. کربوهيدراتهاي لوبيا لوبياها عمدتا از کربوهيدراتهاي نشاستهاي تشکيل شدهاند که تقريبا ۷۲ درصد از کل کالري را تشکيل ميدهند. نشاسته عمدتاً از زنجيرهاي طولاني گلوکز در شکل آميلوز و آميلوپکتين (۳) تشکيل شده است. لوبيا نسبت بيشتري از آميلوز در مقايسه با اکثر منابع غذايي ديگر نشاستهاي دارد. آميلوز به عنوان آميلوپکتين قابل هضم نيست به همين دليل، نشاسته لوبيا يک کربوهيدرات دير هضم است. هضم آن طول ميکشد و باعث ميشود که قند خون بيشتر و بيشتر از ساير نشاستهها ايجاد شود. لوبياها به ويژه براي افراد مبتلا به ديابت نوع ۲ مفيد هستند. لوبيا، يک عنصر آنتي اکسيداني است اين يک عنصر آنتي اکسيداني است که براي بدن بسيار مناسب و مفيد خواهد بود. به علاوه لوبياها، بهترين منابع غذايي مس، گوشت، غذاهاي دريايي و آجيل هستند. منگنز اين ترکيب در بسياري از غذاها، به ويژه در دانههاي کامل، حبوبات، ميوهها و سبزيجات وجود دارد. پتاسيم اين مواد مغذي ضروري ميتواند بر سلامت قلب مفيد باشد. لوبيا باعث جلوگيري از فشار خون بالا لوبيا که منبع خوبي از پتاسيم، منيزيم، فيبر محلول و پروتئين است، به کاهش فشار خون بالا کمک ميکند. اين عناصر باهم در حفظ فشار خون طبيعي موثر هستند، پتاسيم و منيزيم عروق را گسترش ميدهند و جريان خون نرمال و طبيعي را فراهم ميکنند. لوبيا باعث تقويت استخوانها ميشود منگنز و کلسيم موجود در لوبيا باعث تقويت استخوانها ميشود و باعث جلوگيري از پوکي استخوان ميشوند، فولات در لوبياها نيز به حفظ سلامت استخوان و مفصل، کمک ميکند و خطر بيماريهاي استخواني و شکستگي را کاهش ميدهد. مقدار بالاي کربوهيدراتهاي پيچيده و فيبر رژيم غذايي در کليهها، سطح کلسترول را در خون کاهش ميدهد. فيبر رژيم غذايي محلول يک ماده ژل مانند در معده است که کلسترول را احاطه کرده و از جذب آن به بدن جلوگيري ميکند. لوبيا مناسب براي بيماران ديابتي يک گزينه سالم براي بيماران ديابتي است که به دليل شاخص گليسمي پايين آن است که محتواي شکر بدن را متعادل نگه ميدارد و خطر ابتلا به ديابت را کاهش ميدهد. لوبيا معده را پاکسازي ميکند هنگامي که لوبياها در مقادير مناسب مصرف ميشوند، ميتوانند به پاک سازي دستگاه گوارش نيز کمک کنند. همچنين باعث حذف سموم از بدن شده و خطر احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش ميدهد. لوبياي قرمز غني از ويتامين B۱ است که تا حد زيادي به عملکردهاي شناختي سالم کمک ميکند. سطح بالايي از ويتامين B۱ در ايجاد سديم استيل کولين (انتقال دهنده عصبي مهم) کمک ميکند که عملکرد مناسب مغز را تقويت ميکند و تمرکز و حافظه را افزايش ميدهد. منگنز در لوبيا بسيار مهم است و در انجام متابوليسم، که اساساً تجزيه مواد مغذي براي توليد انرژي براي بدن است، اهميت دارد. منگنز در لوبيا نيز به دفاع از آنتي اکسيداني بدن کمک ميکند تا راديکالهاي مضر آزاد بدن به طور صحيح و موثر تخريب شوند. آنتي اکسيدانهاي لوبيا، سيستم ايمني را با از بين بردن راديکالهاي آزاد و محافظت از سلولهاي بدن تقويت ميکنند. لوبيا داراي خواص ضد پيري آنتي اکسيدانها در لوبياها از راديکالهاي آزاد خلاص ميشوند و از رشد سلولها جلوگيري ميکنند. آنها همچنين در کاهش چين و چروک، بهبود آکنه و تغذيه مو و ناخن موثر هستند. لوبيا سلامت قلب را بهبود ميبخشد مقدار زياد منيزيم در لوبياها بر کلسترول تاثير ميگذارد و به بدن کمک ميکند تا با بيماريهاي مرتبط با قلب مانند سکته مغزي، بيماريهاي عروقي، انعقاد شريانها، حمله قلبي و ... مبارزه کند و سلامت قلب قوي را حفظ کند. لوبياها به عنوان آنتياکسيدانها عمل ميکنند. راديکالهاي آزاد در ميتوکندري توسط دفاع آنتي اکسيدان کاهش مييابد. لوبيا همچنين شامل ويتامين K هستند و براي محافظت از سلولهاي بدن از استرس اکسيداتيو که براي کاهش خطر ابتلا به سرطان حياتي هستند، مهم است. ميتوان با استفاده از لوبيا در رژيم غذايي مانع سرطان کولون شد. لوبيا کنترل قند خون را بهبود ميبخشد خطر ابتلا به بيماريهاي مزمن مانند حمله قلبي ميتواند به دليل افزايش سطح قند خون شما افزايش يابد، بسيار مهم است که اين سطح را متوسط نگه داريم و سطح قند خون را ميتوان با خوردن لوبيا حفظ کرد. عوارض جانبي لوبيا مسموميت هموگلوتينين: لوبيا حاوي هموگلوتينين، آنتيبادي است که ميتواند باعث ايجاد گلبولهاي قرمز شود. مقدار بيش از حد اين ترکيب ميتواند منجر به اسهال، حالت تهوع، درد شکم و استفراغ شود. مشکلات گوارشي: مصرف بيش از حد لوبيا ميتواند به گاز، اسهال و مسدود شدن رودهها منجر شود. آسيب به اندامها: اگرچه آهن در لوبيا سودمند است، اما مصرف بيش از حد آن ميتواند منجر به آسيب مغزي شود.