خواص شگفتانگیز هلو؛ از رفع بوی بد دهان تا درمان سنگ کلیه
باشگاه خبرنگاران/ ژاله علي اصل ممقاني متخصص طب سنتي درباره ميوه هلو اظهار کرد: هلو با نام علمي (Prunus Persica) يکي از ميوههاي خوشمزه و آبدار فصل تابستان و از خانواده روساسيه (Rosaceae) است.هلو به دو دسته هسته جدا و هسته چسبيده تقسيمبندي ميشود. انواع هلو او بيان کرد: از انواع هلو ميتوان هلو انجيري، کتابي، زعفراني و کاردي را نام برد. ميوه هلو داراى هيدرات کربن، کلسيم، منيزيم، آهن، ويتامينهاي A و C، اسيدهاي سيتريک، ماليک و وينيک، ريبوفلاوين و نياسين است. اين متخصص طب سنتي افزود: هسته هلو داراي مادهاي روغنى شبيه بادام تلخ است و به علت داشتن اسيد سيانيدريک خاصيت سمى دارد، بنابراين بايد از مصرف آن خوددارى شود. مزاج هلو علي اصل ممقاني تاکيد کرد: نام هلو در کتابهاي طب سنتي «خوخ» و مزاج (طبع) آن سرد و تر است، بنابراين مصرف اين ميوه به افراد با مزاج گرم و خشک پيشنهاد ميشود. خواص هلو او تصريح کرد: افراد گرم مزاج به ويژه کساني که طبعشان صفراوي (گرم و خشک) بوده، به طور معمول عطش دارند، بنابراين مصرف هلو براي آنها مناسب است و به رفع تشنگي کمک ميکند همچنين خوردن هلو در افراد گرم مزاج و صفراوي که اشتهاي خوبي ندارند، نقشي موثر در افزايش اشتها دارد. اين متخصص طب سنتي مصرف هلو را در افرادي که به يبوست ناشي از خشکي مزاج دچار هستند، مفيد دانست و گفت: خوردن اين ميوه به مبتلايان به اختلال خواب و استرس پيشنهاد ميشود. علي اصل ممقاني اظهار کرد: در مبتلايان به سردرد ضرباندار که مشکلشان با گرسنگي، بيخوابي، گرما و عصبانيت تشديد ميشود، هلو ميوهاي مناسب است. از ديگر خواص هلو اين ميوه ميتوان به رفع بوي بد دهان اشاره کرد. او بيان کرد: مصرف هلو به علت مدر (ادرارآور) بودن در مبتلايان به سنگ کليه مفيد است. در زنان باردار هم خوردن اين ميوه در اواخر دوره بارداري زايمان را آسان مىکند. اين متخصص طب سنتي افزود: افرادي که احساس گرما همراه با تشنگي شديد، يبوست، خشکي و تلخي دهان دارند، براي رفع مشکلشان بايد شبها حدود يک ليوان آب هلوي رسيده را صاف کرده و صبح با کمي شکر آن را ميل کنند.اين ترکيب صفراي اضافي، مواد زائد و غليظ را از بدن دفع ميکند. نکات ضروري که هنگام مصرف هلو بايد بدانيد علي اصل ممقاني تاکيد کرد: خوردن هلو بلافاصله پس از غذا، فرآيند هضم را مختل ميکند، بنابراين بهتر است يک تا ۲ ساعت پس از وعده غذايي استفاده شود. همچنين وقتي بسيار گرسنهايد و معده شما خالي است، از مصرف اين ميوه پرهيز کنيد. او تصريح کرد: نوشيدن آب بلافاصله پس از مصرف هلو مضر است و افراد بايد از مصرف غذاهاي ترش پس از خوردن هلو اجتناب کنند. علي اصل ممقاني يادآوري کرد: هلو کاردى دير هضم بوده و مصرف آن ممکن است نفخ و دلدرد را به دنبال داشته باشد. افرادي که مزاج (بلغم) سرد و تر دارند يا دستگاه گوارش آنها سرد است، به طور معمول با نشانههايي مانند، احساس سرما در بدن، نفخ، آروغ زدن، رفلاکس معده، نداشتن احساس تشنگي و خواب زياد مواجه ميشوند؛ اين اشخاص در صورت مصرف هلو بهتر است آن را به همراه عسل يا مرباي زنجبيل ميل کنند.