ايرنا/ اين نکته ثابت شده که مصرف برخي دانهها به دليل وجود چربيهاي غيراشباع در آنها، باعث کاهش قند خون، فشار خون و کلسترول ميشود. متخصصان تغذيه مصرف برخي از سالمترين دانههاي سياره زمين را به افرادي که از طريق رژيمهاي غذايي به دنبال ارتقاي کيفيت سلامت خود هستند، توصيه کردهاند.
دانههاي کتان، کمک به کاهش کلسترول
دانههاي کتان يکي از اين گزينهها است. بذر کتان منبع خوبي از اسيدهاي چرب امگا۳ بخصوص اسيد آلفالينولنيک است و مقادير زيادي منيزيم و ويتامين ب۱ به بدن ميرساند. پليفنولهاي موجود در اين دانه به ويژه ليگنان، به کاهش کلسترول کمک ميکند.
دانههاي چيا، ريزهاي شگفتانگيز

دانههاي چيا نيز خاصيتي شبيه به دانه کتان دارند. تعدادي از مطالعات نشان دادهاند خوردن دانه چيا ميتواند باعث افزايش ALA در خون شود؛ يک اسيد چرب امگا۳ که ميتواند به کاهش التهاب کمک کند. مصرف دانههاي چيا بخصوص به بيماران ديابتي و مبتلايان به بيماريهاي قلبي توصيه ميشود.دانههاي کوچک سياه و سفيد چيا از گياهي به نام سالويا هيسپانيکا (Salvia Hispanica) به دست ميآيند که از خانوادهي نعناعيان است. دانههاي چيا از نظر ظاهري شباهت بسيار زيادي به تخم شربتي دارند. دانه چيا در گذشته جزو خوراکيهاي مهم براي تمدنهاي مايا و آزتک بوده، چرا که ميتوانستند انرژي خوبي از مصرف آن دريافت کنند. در واقع چيا در زبان ماياها به معني قدرت بوده است.
شاهدانه، منبع عالي پروتئينهاي گياهي
دانههاي کنف يا شاهدانه نيز منبع عالي پروتئينهاي گياهي هستند و اسيدآمينههاي ضروري را که بدن شما قادر به ساخت آنها نيست، تامين ميکنند. شاهدانه را روزانه مصرف کنيد چون اين دانهها علائم اگزما، خارش و خشکي پوست را برطرف ميکنند.
کنجد، دشمن سرطان
دانه کنجد توسط باکتريهاي روده به نوع ديگري از لينگان به نام انترولاکتون تبديل ميشود. انترولاکتون ميتواند مانند هورمون جنسي استروژن عمل کند. سطح پايين اين هورمون در بدن با بيماريهاي قلبي و سرطان پستان همراه است.

دانه کدو تنبل، عليه پروستات
دانههاي کدو تنبل را فراموش نکنيد. اين دانهها سرشار از مواد شيميايي گياهي هستند که به کاهش کلسترول خون کمک ميکنند. مصرف اين دانهها درست مانند دانههاي آفتابگردان، خطر ابتلا به سرطان سينه را کاهش ميدهد و از سنگ کليه و سنگ مثانه پيشگيري ميکند. مصرف دانه کدو تنبل کيفيت زندگي را براي مردان مبتلا به بزرگي پروستات بهبود ميبخشد.
بازار