نماد آخرین خبر

مصرف چای برای دیابتی ها خوب است یا خطرناک؟

منبع
عصر ايران
بروزرسانی
مصرف چای برای دیابتی ها خوب است یا خطرناک؟
عصر ايران/ انواع مختلفي از چاي براي انتخاب وجود دارند که برخي از آنها فوايد سلامت منحصر به فردي را ارائه مي کنند. انواع خاصي از چاي به ويژه براي افراد مبتلا به ديابت مفيد هستند و به کنترل قند خون، کاهش التهاب و بهبود حساسيت به انسولين کمک مي کنند که همه اين موارد براي مديريت ديابت ضروري هستند.
چاي يکي از نوشيدني هاي محبوب در جهان است که بيش از دو سوم جمعيت جهان آن را مصرف مي کنند. انواع مختلفي از چاي شامل چاي هاي واقعي که از برگ هاي گياه Camellia Sinensis تهيه مي شوند مانند چاي هاي سياه، سبز، و اولانگ و چاي هاي گياهان دارويي مانند نعناع فلفلي و بابونه وجود دارند. هم چاي هاي واقعي و هم چاي هاي گياهان دارويي به واسطه ترکيبات گياهي قدرتمند موجود در خود با فوايد سلامت مختلف پيوند خورده اند و پژوهش ها نشان داده اند که برخي چاي ها داراي خواصي هستند که به ويژه براي افراد مبتلا به ديابت مفيد هستند. بهترين چاي ها براي افراد مبتلا به ديابت پژوهش ها نشان داده اند که برخي انواع چاي داراي خواص ضد التهاب، کاهنده قند خون و تنظيم حساسيت به انسولين هستند که آنها را به انتخاب هايي عالي براي مديريت ديابت تبديل مي کند. چاي سبز چاي سبز فوايد سلامت بسياري را ارائه مي کند که برخي از آنها به ويژه براي ديابت مفيد هستند. به عنوان مثال، نوشيدن چاي سبز ممکن است آسيب سلولي و التهاب را کاهش دهد و به بهينه‌سازي کنترل قند خون کمک کند. برخي ترکيبات موجود در چاي سبز از جمله اپي‌گالوکاتچين گالات نشان داده اند که جذب گلوکز در سلول هاي اسکلتي عضلاني را افزايش مي دهند، از اين رو، سطوح قند خون کاهش مي يابد. همچنين، مطالعات نشان داده اند که نوشيدن چاي سبز در وهله نخست ممکن است به کاهش احتمال ابتلا به ديابت کمک کند. توجه داشته باشيد که اين مطالعات به طور کلي نوشيدن سه تا چهار فنجان چاي سبز در روز براي بهره‌مندي از فوايدي که به آنها اشاره شد را توصيه کرده اند. چاي سياه چاي سياه حاوي ترکيبات گياهي قدرتمندي از جمله تيافلاوين و تياروبيگين ها است که از خواص ضد التهاب، آنتي اکسيداني و کاهنده قند خون برخوردار هستند. مطالعه اي با حضور سوژه هاي حيواني نشان داد که مصرف چاي سياه با سرکوب برخي آنزيم هاي خاص در جذب کربوهيدرات اختلال ايجاد کرده و ممکن است به کنترل سطوح قند خون کمک کند. مطالعه اي ديگر نشان داد که چاي سياه ممکن است به ترشح سطوح سالم انسولين با محافظت از سلول هاي ترشح کننده انسولين پانکراس کمک کند. همانند چاي سبز، مطالعات به طور کلي نوشيدن سه تا چهار فنجان چاي سياه در روز براي بهره‌مندي از فوايد آن را توصيه کرده اند. چاي هيبيسکوس چاي هيبيسکوس که به نام چاي ترش نيز شناخته مي شود از رنگي روشن و مزه اي ترش برخوردار است و از گلبرگ هاي گياه Hibiscus Sabdariffa تهيه مي شود. گلبرگ هاي هيبيسکوس حاوي آنتي اکسيدان هاي پلي فنولي مفيد از جمله اسيدهاي ارگانيک و آنتوسيانين ها است که رنگ ياقوتي روشن به اين چاي مي بخشند. مصرف چاي هيبيسکوس فوايد سلامت مختلف از کاهش سطوح فشار خون تا کاهش التهاب را ارائه مي کند. فشار خون بالا بين افراد مبتلا به ديابت شايع است و مصرف چاي هيبيسکوس ممکن است به اين افراد در کنترل سطوح فشار خون خود کمک کند. همچنين، مطالعات نشان داده اند که هيبيسکوس ممکن است به کاهش مقاومت به انسولين کمک کند. بايد به اين نکته اشاره داشت که چاي هيبيسکوس ممکن است با داروي فشار خون هيدروکلروتيازيد، يک ادرارآور رايج که براي افراد مبتلا به فشار خون بالا تجويز مي شود، تداخل ايجاد کند. چاي دارچين دارچين يک ادويه محبوب است که از خواص ضد ديابت برخوردار است. افراد بسياري مکمل هاي دارچين را براي کمک به کاهش سطوح قند خون خود مصرف مي کنند، اما مطالعات نشان داده اند که نوشيدن يک فنجان چاي دارچين نيز ممکن است مفيد باشد. مکانيزم هاي مختلفي از جمله کاهش ترشح قند در جريان خون، بهبود جذب گلوکز توسط سلول ها، و افزايش حساسيت به انسولين وجود دارند که دارچين ممکن است به کاهش سطوح قند خون کمک کند. با اين وجود، به انجام پژوهش هاي بيشتر با حضور سوژه هاي انساني براي تاييد قطعي اثر دارچين بر سطوح قند خون نياز است. چاي زردچوبه زردچوبه ادويه اي نارنجي رنگ و شناخته شده به واسطه خواص آنتي اکسيداني و ضد التهاب خود است. کورکومين، ماده فعال موجود در زردچوبه، به واسطه خواص کاهنده قند خون مورد مطالعه قرار گرفته است. مطالعات نشان داده اند که کورکومين ممکن است سطوح قند خون سالم را از طريق افزايش حساسيت به انسولين و جذب گلوکز در بافت ها بهبود ببخشد. بايد به اين نکته اشاره داشت که پايپرين، يک ترکيب اصلي فلفل سياه، به طور قابل توجهي فراهمي زيستي کورکومين را افزايش مي دهد، از اين رو، مي توانيد براي افزايش فوايد چاي زردچوبه اندکي فلفل سياه به آن اضافه کنيد. چاي فرنجمشک فرنجمشک يک گياه دارويي آرامش بخش است که به خانواده نعناع تعلق دارد. پژوهش ها نشان داده اند که روغن اساسي فرنجمشک ممکن است به جذب گلوکز و مهار توليد گلوکز در بدن کمک کند که به کاهش سطوح قند خون منجر مي شود. چاي بابونه چاي بابونه با فوايد سلامت مختلف از جمله کمک به تنظيم قند خون پيوند خورده است. چاي بابونه نه تنها از پتانسيل بهينه‌سازي کنترل قند خون برخوردار است، بلکه ممکن است به محافظت در برابر استرس اکسيداتيو، يک بي تعادلي که مي تواند به عوارض مرتبط با ديابت منجر شود، کمک کند. خطرات بالقوه مرتبط با مصرف چاي براي افراد مبتلا به ديابت در شرايطي که انواع مختلف چاي ممکن است به تقويت سلامت در افراد مبتلا به ديابت کمک کنند، نوشيدن چاي به روشي که موجب تنظيم قند خون سالم شود نيز اهميت دارد. افراد بسياري دوست دارند چاي خود را براي بهبود عطر و طعم با شکر يا عسل شيرين کنند. در شرايطي که مصرف گهگاه يک نوشيدني اندکي شيرين بعيد است که اثر چشمگيري بر سطوح قند خون داشته باشد، انتخاب چاي شيرين نشده بهترين گزينه براي افراد مبتلا به ديابت است. شکر افزوده، به ويژه در شکل نوشيدني هاي شيرين، موجب افزايش سطوح قند خون مي شود که به مرور زمان مي تواند موجب کنترل ضعيف قند خون شود. يک رژيم غذايي سرشار از شکر افروده ممکن است به عوارض جانبي ديگر مانند افزايش وزن و فشار خون نيز منجر شود. نوشيدن چاي شيرين نشده براي سلامت هر فردي، به ويژه افراد مبتلا به ديابت که با نوسان هاي قند خون مواجه هستند، بهترين است. براي بهبود عطر و طعم چاي خود مي توانيد به جاي افزودن شکر، مقداري آبليمو تازه يا اندکي دارچين به آن اضافه کنيد. نکته ديگري که در زمان خريد چاي هاي دوستدار ديابت بايد مد نظر قرار دهيد اين است که برخي چاي هاي گياهان دارويي مي توانند با داروهايي که براي ديابت تجويز شده اند تداخل ايجاد کنند. به عنوان مثال، آلوئه ورا، رويبوس، گلابي خاردار، گيمنما سيلوستر، و شنبليله برخي از گياهان دارويي موجود به شکل چاي هستند که ممکن است با داروهاي رايج ديابت مانند متفورمين و گليبوريد تداخل ايجاد کنند. با توجه به اين مساله، پيش از مصرف مکمل هاي گياهان دارويي يا نوشيدن يک چاي گياه دارويي جديد ابتدا با پزشک خود مشورت کنيد.
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره