نماد آخرین خبر

آیا شیرهای کم‌چرب به آب بسته می‌شود؟

منبع
ايسنا
بروزرسانی
 آیا شیرهای کم‌چرب به آب بسته می‌شود؟
ايسنا/ يک کارشناس صنعت لبنيات با اشتباه دانستن تصور آب بستن به شيرهاي کم چرب گفت: چربي از مواد خشک شير محسوب مي‌شود و از جمله اجزاي قابل رويت آن است. به همين دلايل اگر اين ماده در شير کم شود، حس رقيق يا آبکي بودن محصول ايجاد مي شود. شير کامل ۸۷ درصد آب دارد و در صورت کاهش ماده خشک و به‌ويژه چربي، حس آبکي بودن يا کمتر خوشمزه بودن کاملا طبيعي است. حسين چمني در پاسخ به اين سوال که آيا ارزش غذايي لبنيات کم چرب کمتر از نوع پرچرب آن است؟ اظهار کرد: مواد مغذي مورد نياز بدن انسان در شش گروه آب، پروتئين، چربي، قند، ويتامين و املاح دسته بندي مي‌شوند که تمام اين مواد در لبنيات کم چرب و پرچرب وجود دارد. تنها تفاوت لبنيات کم چرب و پرچرب در درصد چربي آنها بوده و اين افزايش يا کاهش ميزان چربي فقط در يک بخش يعني چربي تاثير گذار است. به گفته وي، چربي مولد انرژي است و گروه‌هاي سني که کمتر به انرژي نياز دارند يا افراد داراي اضافه وزن بهتر است از محصولات کم چرب استفاده کنند. البته به اين نکته بايد توجه کنيم که چهار ويتامين AوDوE و K محلول در چربي هستند و اين ويتامين ها نقش کليدي زيادي در بدن ايفا مي‌کنند. مثلا ويتامينD در غذاها بسيار کم وجود دارد و باعث جذب حداکثري کلسيم در بدن مي‌شود. با کاهش ميزان چربي، ميزان اين چهار ويتامين کاهش مي يابد. از آنجا که ميزان چربي شير متعادل و مطابق نياز انسان است، توصيه مي شود گروه‌هاي سني مختلف تا حد امکان از شير کامل استفاده کنند. چمني در بخش ديگري از صحبت هايش به درج درصد چربي روي محصولات لبني اشاره کرد و گفت: بنا بر نظر استاندارد، صنايع تبديلي موظف هستند روي محصولاتي که چربي ۳درصد و بيشتر دارند کلمه "پرچرب" درج کنند، در حالي که شير کامل معادل ۳.۲ تا ۳.۵ درصد چربي دارد و نبايد پرچرب معرفي و باعث نگراني مردم شود. خوشبختانه محصولات لبني از بدون چربي (حداکثر ۰.۵ درصد)، کم چرب (تا ۱.۵ درصد) ، نيم چرب (تا ۲.۵ درصد) و شير کامل توليد مي شود و در اختيار مردم قرار دارد. در کشورهاي آسياي ميانه و حوزه CIS شير با چربي ۶ و ۱۰ درصد توليد و مصرف مي شود که اينگونه شيرها در رده پرچرب قرار مي گيرند. وي با بيان اينکه چربي باعث غلظت بيشتر محصولات لبني مي شود و از طرفي طعم خوشمزه تري به آن مي دهد، گفت: نسل قديم به محصولات پرچرب علاقه بيشتري نشان مي‌دهند ولي نسل جديد لبنيات کم چرب را به دليل پايين بودن ميزان کالري کمتر، بيشتر در رژيم غذايي خود قرار مي‌دهد. اين کارشناس صنعت لبنيات در پاسخ به اين سوال که آيا اين تصور که علت رقيق بودن شير ، ماست و خامه کم چرب به دليل افزودن آب به اين محصولات است؟ اظهار کرد: چربي از مواد خشک شير محسوب مي‌شود و از جمله اجزاي قابل رويت آن بوده و به ويژه از طريق حس چشايي کاملا قابل تشخيص است. به همين دليل اگر اين ماده در شير کم شود، چنين حسي در مصرف کننده ايجاد مي شود، اما مطمئن باشيد که اضافه کردن آب به شير اتفاق نمي افتد. شير کامل ۸۷ درصد آب دارد و در صورت کاهش ماده خشک به‌ويژه چربي، حس آبکي بودن يا کمتر خوشمزه بودن کاملا طبيعي است. البته دستگاه‌هاي نظارتي براي جلوگيري از تقلب همواره ميزان ماده خشک شيرهاي موجود در بازار را رصد کرده و مردم هم مي توانند در صورت ترديد با مستندات آزمايشگاهي شکايت کنند. اين کارشناس صنعت لبنيات در پايان گفت: درصد چربي شير گاو ۳.۲ تا ۳.۵ درصد است و بنا بر نظرکارشناسان نوع و ميزان چربي موجود درشير براي بدن انسان مفيد است.
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره