توصیههای کاربردی برای شستن ظروف بیماران کرونایی
باشگاه خبرنگاران/ محققان موسسه ملي تحقيقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکي تهران معتقدند براي شستن ظروف استفاده شده توسط فرد آلوده به کرونا لازم است که از آب داغ و مايع ظرفشويي استفاده شود. همچنين هنگام حمل ظروف به آشپزخانه بهتر است از دستکش استفاده کنيد، اما هنگام شستشوي آنها پوشيدن دستکش ضروري نيست به شرطي که پس از اتمام کار، دستها بلافاصله با آب و صابون شسته شوند. نکاتي درباره شستن ظروف مبتلايان به کرونا همچنين سازمان جهاني بهداشت در مورد تميز و ضدعفوني کردن سطوح و وسايل مختلف (مانند ظروف) تماسيافته با فرد مبتلا به کوويد-۱۹ موارد زير را بيان کرده است: ۱) وسايل شخصي و ساير وسايل مورد استفاده بيماران مانند ظروف، بالش، تشک، فرش و کوسن، تا زماني که دوره درمان و آزمايشها براي تشخيص وجود ويروس کرونا ادامه دارد (پايان عفونت) نبايد مورد استفاده افراد ديگر قرار بگيرد. ۲) هنگام تماس با ظروف استفاده شده بيمار، دستکش پوشيده شود. ۳) بهتر است تا حد امکان از ظروف يک بار مصرف استفاده شده و پس از استفاده دور انداخته شوند. ۴) براي شستن ظروف معمولي بيماران، از مايع ظرفشويي معمولي و آب داغ استفاده شود. ۵) پس از پايان شستشوي ظروف در صورت عدم استفاده از دستکش، دستها بلافاصله با آب و صابون شسته شوند. ۶) در صورتي که از دستکش آشپزخانه استفاده ميشود، پس از پايان شستشو، دستکشها درآورده شده و با آب داغ و صابون شسته و خشک شوند. سپس دستها نيز مجددا با آب و صابون شسته شوند. ۷) دستکشهاي يک بار مصرف مورد استفاده براي حمل ظروف آلوده، در کيسههاي زباله يا پلاستيکهاي دو لايه دور انداخته شوند. ۸) در صورت امکان، ظروف در ماشين ظرفشويي با دماي آب ۶۰ درجه سانتيگراد و ماده شوينده شسته و خشک شود. ۹) در صورتي که براي خشک کردن ظروف از دستمال مخصوص استفاده ميشود، دستمال پس از استفاده با مايع شوينده شسته شده و به طور کامل خشک شود.