بهداشت نيوز/ ژلاتين حاوي پروتئين است و ميتواند سطح انرژي بدن را افزايش دهد و باعث بهبود عملکرد شما شود. در ادامه اين مطلب بيشتر با خواص ژلاتين آشنا خواهيد شد.
ژلاتين، به عنوان يک دسر سالم محبوبيت زيادي دارد. البته مصرف ژلههاي صنعتي و بازاري به دليل اين که حاوي رنگهاي مصنوعي، قند و مواد افزودني ديگر است، توصيه نميشود، اما مصرف ژلاتين طبيعي به دليل خواصي که دارد، بسيار توصيه ميشود.
اين دسر پرطرفدار، کالري بسيار کمي دارد و حاوي مواد مغذي با سطح انرژي بالاست و به همين دليل از فعاليتهاي متابوليسم حمايت ميکند و به شما در کاهش وزن کمک ميکند. در اين مطلب به شما ميگوئيم چرا بايد ژلاتين را در برنامه غذايي خود قرار دهيد.
پرخوري عصبي را کاهش ميدهد
يکي از مهمترين خواص ژله، کاهش ميل به پرخوري، اشتهاي کاذب و پرخوريهاي عصبي است. ژله به عنوان يک ميان وعده کم کالري احساس سيري را به مدت بيشتري در شما حفظ ميکند و همين موضوع ميل شما به غذاهاي پرچرب و ناسالم را کاهش ميدهد.
عملکرد جسمي را در ورزشکاران افزايش ميدهد
ژله به دليل داشتن محتواي کم کالري و اين که غني از پروتئين و کربوهيدرات است، منبع خوبي براي تامين انرژي بدن به شمار ميرود. ژله همچنين به لطف وجود ويتامينها و مواد معدني يک غذاي کامل براي ورزشکاران است که علاوه بر تامين انرژي، عملکرد جسمي آنها را در فعاليتهاي ورزشي افزايش ميدهد.
به فرايند عضله سازي کمک ميکند
يکي از آمينه اسيدهايي که در ژلاتين يافت ميشود، آرژنين است و زماني که جذب بدن شود باعث توليد کراتين ميشود. کراتين نيز عامل تعيين کنندهاي در روند تشکيل توده عصلاني است و همراه با پروتيئن ها، به قويتر شدن عضلات و به طور کلي بدن کمک ميکند.
فرايند هضم غذا را بهبود ميبخشد
ژلاتين زماني که در رژيم غذايي شما جا خود را پيدا کند، به واسطه پروتئينهايي که دارد، از سيستم گوارش شما پشتباني ميکند و جذب مواد مغذي خاص را بهبود ميبخشد. اين فرايند به دليل وجود اسيد آمينهاي به نام گليسين است که اسيد هيدروکلريک معده را تحريک ميکند و باعث بهبود فرايند هضم در بدن ميشود. ژله همچنين بيماري يبوست و رفلکس اسيد ر کاهش ميدهد.
چربي و کلسترول را کاهش ميدهد
بر خلاف دسر ها، ژلاتين سبک فاقد چربي و کلسترول است. اگر از ژلاتين طبيعي و ورق ژلاتين استفاده کنيد و کصرف شما از انواع بازاري و قندي آن نباشد، ميتواند يک ميان وعده و دسر عالي براي سلامتي باشد که اضافه وزن هم به همراه نخواهد داشت.
در ادامه چند منوي غذايي حاوي ژلاتين به شما معرفي ميکنيم که براي کاهش وزن فوق العاده مفيد است.
يکي از راههاي بهره مندي از خواص ژلاتين، اضافه کردن آن به مواد غذايي در خوراک روزانه است. دستورهاي تهيه انواع ميان وعده و دسرهاي حاوي ژلاتين را فرا بگيريد و تا جايي که ميتوانيد و امکان دارد ژلاتين را در وعدههاي غذايي و ميان وعدههاي خود جاي دهيد.
به عنوان مثال يک برنامه روزانه حاوي ژلاتين ميتواند به شکل زير باشد:
براي وعده صبحانه:
يک ليوان آب ژلاتين (۲۰۰ ميلي ليتر)
۱ فنجان قهوه (۲۵۰ ميلي ليتر)
۲ برش نان + پنير خامهاي
چند قطعه ميوه
براي وعده ناهار:
۲ قاشق غذاخوري برنج قهوهاي (۴۰ گرم)
مرغ يا ماهي (۱۰۰ گرم)
سبزيجات پخته
۱ کاسه سالاد مخلوط
۱ کاسه ژله به همراه ميوه
براي وعده شام:
۱ کاسه سوپ سبزيجات
يک کاسه ژلاتين سبک
۱ فنجان چاي سبز (۲۵۰ ميلي ليتر)
با خواص و مزاياي ژله و چگونگي استفاده از آن در برنامه غذايي روزانه آشنا شديم. به طور کلي توصيه ميکنيم که ژلاتين را در حالت طبيعي، بدون رنگهاي مصنوعي، قند و مواد افزودني و با مواد طبيعي و سالم استفاده و ترکيب کنيد.
بازار