سايت دکتر کرماني/ اين روزها لاغرشدن شايد دغدغهي خيليها باشد، حتي ممکن است تابهحال راههاي پر خطر زيادي را براي لاغري امتحان کرده باشيد. ما در اين مطلب ميخواهيم به شما بگوييم چطور ميتوانيد بدون خطر لاغر شويد. با ما همراه باشيد.
زيره نيز مانند بسياري از ادويه ها، قرن هاست به عنوان دارويي طبيعي براي درمان انواع مشکلات سلامت شناخته شده است. پژوهشها نشان دادند زيره تاثيرات فراواني روي بدن دارد. زيره مانند گشنيز و رازيانه، يک ادويه بذري حساب ميشود.
مدتي است که زيره بهعنوان تسريع کننده روند کاهش وزن مورد توجه قرار گرفته است. برخي پژوهشها ادعا ميکنند اضافه کردن زيره به برنامه غذايي، مزايايي براي کاهش وزن دارد. البته تنها يک غذا يا چاشني حکم دارويي جادويي براي کاهش وزن را ندارد. در هر صورت براي داشتن کاهش وزن بايد در ميزان کالري دريافتي و مصرفي تغيير ايجاد کنيد. اضافه کردن زيره به غذاها سبب کاهش وزن چشمگير نميشود. اما افزودن آن به برنامه غذايي متعادل و کم کالري به کاهش وزن کمک ميکند.

اين ادويه مانند ديگر ادويهها روي سوخت و ساز بدن اثر ميگذارد. براي مثال افزايش تندي غذا سوخت و ساز بدن را افزايش ميدهد. با اينکه اين تاثير کم است، اما هنگام ترکيب با روشهاي ديگر به کاهش وزن کمک ميکند. اگر در پخت و پز خود زياد از زيره استفاده نميکنيد، آن را روي سبزيجات پخته شده، تخم مرغ يا آجيل ها، سس و چاشنيها بريزيد.
زيره ادويه بسيار کم کالري است. دو قاشق چاي خوري زيره تنها ۱۶ کالري دارد. اين مقدار کالري زيره را به يکي از گزينههاي عالي براي طعم بخشي به غذا تبديل کرده است بدون اينکه کالري دريافتي روزانه را بالا ببرد. همين ويژگي کاهش وزن را سادهتر ميکند.
آنتي اکسيدانها و فيتوسترولهاي موجود در زيره به کاهش سطح کلسترول و قند خون کمک ميکنند که اين دو مورد در کاهش وزن بسيار موثرند. در حقيقت خانمهايي که در پژوهشها زيره استفاده کردند شاهد کاهش کلسترول بد (LDL) بيشتري نسبت به گروه ديگر بودند.
چگونه زيره بيشتري را وارد برنامه غذايي خود کنيم
زيره را ميتوان به سادگي در برنامه غذايي مورد استفاده قرار داد.
از آن براي طعم دادن به گوشت قرمز، غذاهاي دريايي و سبزيجات استفاده کنيد.
با جوشاندن دانههاي کامل زيره در آب و بعد از يک دقيقه ته نشين کردن آن براي خود دمنوش زيره درست کنيد.
زيره ادويه مناسبي براي اضافه کردن به سوپ، خورش، غذاهاي تند و حتي غذاهايي که بر پايه تخم مرغ درست ميشوند نيز هست.
زيره طعمي غافلگير کننده به آجيلها و برنج ميدهد و يکي از اجزاي کليدي چاشني زدن به تاکو است. کافي است آن را به مقداري پودر فلفل، پودر سير، پودر پياز، پاپريکا و فلفل قرمزاضافه کنيد.
آيا شما هم از زيره خوشتان ميآيد؟ روش مورد علاقه شما براي مصرف زيره چيست؟ حتما در قسمت کامنتها نظر خود را بگوييد.
ديگر فوايد زيره
۱. بهبود گوارش
سنتيترين موارد استفاده از زيره براي بهبود سوء هاضمه است. نتايج پژوهشها ادعا ميکند زيره گوارش را تقويت ميکند. براي مثال، زيره فعاليت آنزيمهاي گوارش و سرعت هضم غذا را بالا ميبرد. زيره، ترشح بلغم از کبد را افزايش ميدهد. بلغم به گوارش چربيها و برخي از مواد مغذي در روده کمک ميکند.
۲. سرشار از آهن است
دانههاي زيره به صورت طبيعي سرشار از آهن هستند. يک قاشق چاي خوري زيره خرد شده ۱٫۴ ميلي گرم آهن دارد. کمبود آهن يکي از شايعترين کمبودهاي مواد مغذي است که حدود ۲۰ درصد از جمعيت جهان را تحت تاثير خود قرار داده است. کودکان براي رشد و خانمهاي جوان براي جبران خوني که در دوره قاعدگي از دست ميدهند به آهن نياز دارند.
۳. ترکيبات گياهي مفيدي دارد
زيره ترکيبات گياهي زيادي از جمله ترپنس، فنل، فلاونوئيدها و آلکالوئيدها دارد که با مزاياي بالقوه سلامت در ارتباط هستند. بسياري از اين موارد مانند آنتي اکسيدانها عمل ميکنند. اکسيداسيون اسيد چربها در رگها سبب مسدود شدن شريان ها، بيماري قلبي و التهاب در ديابت ميشود. آنتي اکسيدانها همانند آنچه در زيره وجود دارد به الکترونهاي راديکال آزاد يک الکترون ميدهند و باعث ميشوند پايدارتر شوند.
۴. به بهبود ديابت کمک ميکند
برخي از ترکيبات زيره به درمان ديابت کمک ميکنند. برخي پژوهشها نشان دادند مصرف مکملهاي زيره به افراد داراي اضافه وزني که ديابت دارند کمک کرده است. همچنين ترکيبات موجود در زيره با ديابت مقابله ميکند.
۵. کلسترول خون را بهبود ميدهد
زيره کلسترول خون را بهبود ميدهد. در پژوهشي مشخص شد دريافت ۷۵ ميلي گرم زيره دو بار در روز و به مدت ۸ هفته سبب کاهش چربيهاي ناسالم خون ميشود. با اين حال مشخص نيست زيرهاي که ما به عنوان چاشني غذايي استفاده ميکنيم همين مزايا را براي کلسترول خون داشته باشد.
۶. از بيماريهاي غذايي جلوگيري ميکند
در گذشته به دليل سالم ماندن غذاها از زيره استفاده ميکردند. بسياري از چاشنيها از جمله زيره داراي خواص ضد ميکروبي هستند که خطر مسموميت غذايي و عفونت را کاهش ميدهند. بسياري از ترکيبات زيره رشد باکتريهاي فاسد کننده غذا را کاهش ميدهند.
۷. با التهاب بدن مقابله ميکند
پژوهشها نشان دادند عصاره زيره التهاب بدن را کنترل ميکند. چندين ترکيب زيره هست که خواص ضد التهابي دارند، اما هنوز ثابت نشده است که کداميک مهمتر هستند. همچنين هنوز مشخص نشده است که زيره در شکل طبيعي همان تاثير مکمل زيره را دارد يا خير.
بازار