logo
جذاب ترین ها
سلامت

این گیاه چند برابر پرتقال ویتامین C دارد

منبع
بهداشت نيوز
بروزرسانی
این گیاه چند برابر پرتقال ویتامین C دارد
بهداشت نيوز/ جعفري يک گياه بسيار مغذي و مفيد است که مي تواند از بدنتان در برابر انواع عارضه ها و بيماري ها مراقبت کند. جعفري داراي ويتامين‌هاي C، K و A بوده و مواد معدني زيادي مانند آهن، کلسيم و پتاسيم دارد. اين گياه خوش طعم، منبع غذايي خوبي از آهن و اسيدفوليک است که باعث حفظ سلامت ايمني بدن و تقويت آن مي‌شود. متخصصان مدعي هستند که «روغن‌هاي فرار» نخستين جزء مهم موجود در جعفري هستند که با عنوان روغن‌هاي ضروري يا اسانس‌هاي گياهي نيز خوانده مي‌شوند. جعفري ميزان هورمون‌هاي زنانه را تنظيم مي‌کند و به علت اينکه حاوي روغن فرار است، مانع تشکيل تومور به خصوص در ريه مي‌شود. از ديگر فوايد اين گياه مي‌توان به اين نکته اشاره کرد که ماده سرطان زاي موجود در دود سيگار و دود زغال را به علت روغن فرار هنگام کباب کردن خنثي مي‌کند. فوليک اسيد موجود در جعفري مانع بروز سرطان‌هاي روده بزرگ، سرطان گردن و رحم مي‌شود. ترکيب‌هاي مفيد آنتي اکسيدان آن به نام فلاونوئيد با مولکول‌هاي حاوي اکسيژن ترکيب مي‌شود و مانع آسيب به سلول‌ها مي‌شود. طبق گزارش‌هاي متعدد فوليک اسيد موجود در جعفري، ماده مغذي حياتي براي حفظ سلامت قلب و عروق به حساب مي‌آيد. استفاده کم مواد غذايي حاوي ويتامين C مانند جعفري، پرتقال و ... خطر بروز آرتريت روماتوئيد را ۳ برابر افزايش مي‌دهند، به همين علت توصيه مي‌شود روزانه ويتامين C مصرف شود و آن‌ها را به صورت جدي در برنامه روزانه قرار دهيد. از ديگر خواص جعفري مي‌توان به رفع بوي بد دهان، کاهش وزن به علت خواص ادرار آور، تصفيه کليه ها، بهبود دستگاه گوارش، کاهش استرس، و ... اشاره کرد. در صورت تمايل مي‌توانيد از دم کرده آن استفاده کنيد تا به اينصورت خستگي عضلات و مفاصل خود و علائم قبل از قاعدگي را کاهش دهيد و روند آن را منظم کنيد. کلسيم موجود در جعفري منبع اصلي براي تقويت دندان‌ها و لثه هاست، به اينصورت که اگر دچار عفونت‌هاي دهاني يا زخم در لثه مي‌شويد، حتما از جعفري استفاده کنيد و از مصرف آن غافل نشويد. از مضرات جعفري چه مي‌دانيد؟ متخصصان معتقدند مصرف مقدار زيادي جعفري، شانس انقباضات رحم در دوران بارداري را افزايش مي‌دهد و همين عامل در هر مرحله از دوران بارداري مي‌تواند بسيار خطرناک باشد، به همين علت پرهيز از مصرف زياد اين گياه خوراکي در دوران بارداري و شيردهي بسيار توصيه مي‌شود. اگر به بيماري خاص يا حساسيت پوستي و آلرژي مبتلا هستيد از مصرف زياد جعفري اجتناب کنيد؛ زيرا مي‌تواند سبب خارش و جوش زدن شود. همچنين زياده روي در مصرف جعفري، باعث کند شدن جريان خون و محرک اعصاب مي‌شود.
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره