نماد آخرین خبر

این میوه‌ها برای دیابتی‌ها بی‌خطرند

منبع
بروزرسانی
این میوه‌ها برای دیابتی‌ها بی‌خطرند

مجله دلتا/ افراد مبتلا به ديابت بايد رژيم غذايي خود را به دقت کنترل کنند تا سطوح قند خونشان از محدوده سالم خارج نشود. در اين قسمت درباره مصرف ميوه براي افراد مبتلا به ديابت صحبت خواهيم کرد.

ميوه يک کربوهيدرات حاوي قند است و در صورت مصرف بيش از حد ممکن است سطوح قند خون را افزايش دهد. با اين وجود، ميوه  فيبر زيادي نيز دارد و مصرف مقدار مناسب فيبر مي‌تواند به تنظيم سطوح قند خون کمک کرده و حتي به پيشگيري از ديابت نوع ۲ کمک کند.

به طور کلي، کربوهيدرات‌هاي سالم حاوي فيبر ، مانند ميوه، تاثير بسيار کمي بر قند خون دارند تا کربوهيدرات‌هاي بدون فيبر مانند نوشابه يا آبنبات. بر همين اساس است که ميوه مي‌تواند گزينه مطمئن و مناسبي براي افراد مبتلا به ديابت باشد.

ميوه تازه براي ديابتي ها سالم و بي خطر است برخي بر اين باورند که ميوه مانند شکر است و در صورت ابتلا به ديابت نبايد مصرف شود، اما اين کاملا درست نيست. ميوه يک کربوهيدرات است و حد اعتدال در مصرف آن بايد رعايت شود، اما در واقع يک کربوهيدرات سالم است و بهتر از کربوهيدرات‌هايي مانند کيک، کلوچه يا آبنبات متابوليز مي‌شود.

نتايج يک مطالعه در چين که در نشريه Public Library of Science منتشر شد، نشان داد که مصرف ميوه تازه با کاهش چشمگير خطر ابتلا به ديابت مرتبط بوده است. حتي در مورد افراد مبتلا به ديابت، آن‌هايي که ميوه تازه بيشتري مصرف مي‌کردند با خطر کمتر مرگ يا ابتلا به عوارض جدي سلامت مواجه بودند.

بهترين ميوه ها براي افراد مبتلا به ديابت زماني که موضوع مصرف ميوه براي افراد ديابتي مطرح مي‌شود، در واقع، مصرف ميوه‌هاي تازه و نه نمونه‌هاي کنسروي يا فرآوري شده و خشک شده مد نظر است. اين موارد از محتواي قند بيشتر به واسطه کاهش محتواي آب ميوه برخوردارند، از اين رو، در مقايسه با ميوه تازه ممکن است به ميزان بيشتري مصرف شده و اين مي‌تواند موجب افزايش قند خون شود.

ميوه‌هاي زير شاخص گليسمي پايين دارند:

– آووکادو: ۱۵

– سيب: ۳۶

– پرتقال: ۴۳

– موز: ۵۱

اين ميوه‌ها داراي شاخص گليسمي و محتواي قند بالاترند:

– انبه: ۵۶

– انگور: ۵۹

– هندوانه: ۷۶

اما شاخص گليسمي همه چيز نيست و محتواي آب ميوه نيز اهميت دارد. به عنوان مثال، اگرچه هندوانه داراي شاخص گليسمي بالا است اما مي‌تواند همچنان گزينه بي‌خطري باشد زيرا ۹۲ درصد آن از آب تشکيل شده است. به واسطه محتواي آب زياد، ميزان قند دريافتي در هر وعده مصرف اين ميوه معقول است.

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره