غذاهایی که در دوران کرونا باید کمتر مصرف کنید!
ايسنا/ مصرف برخي از مواد خوراکي در شرايط استرس، زيانآور است؛ مواد غذايي که ممکن است در کوتاه مدت سبب افزايش انرژي شود، اما مصرف زياد آنها موجب فرسايش و خستگي ميشود و نهايتا در طولاني مدت ميتواند سبب افزايش استرس در بحران کرونا شود.
اگر فرد به طور کم و بيش ثابت يا با الگويي تکرار شونده به حالت و اختلالاتي همچون خشکي و زبري پوست، شکنندگي ناخن، بيخوابي يا بدخوابي، اسپاسم و چنگە عضلات کتف و ساق، بواسير، شقاق مقعد و خشکي مخاطات دچار باشد، مصرف برخي مواد غذايي براي وي بسيار گزندآورتر خواهد بود و دستور طبي در طب ايراني اين است که چنين افرادي در اندازه مصرف و تکرار مصرف برخي مواد خوراکي بسيار احتياط کنند. اين موادغذايي که پرهيز از مصرف آنها توصيه ميشود، شامل:
_ سرکه، آبغوره، آبليمو، ترشيهاي خانگي يا بازاري
_ پنير شور، خيارشور، آجيل شور، مصرف زياد نمک
_ زنجبيل، خردل، فلفل سياه
_ سير، پياز تند، فلفل قرمز، شاهي، تره، پيازچه،
_ سسهاي تند و تيز
_ خرماي خشک، عسل کهنه
_ چاي پررنگ، کاکائو، شکالت تلخ، قهوه
_ ذرت بوداده، نان خشک
_ گوشت گاو، گوشتهاي صنعتي مانند کالباس و سوسيس
_ ميرزاقاسمي، فلافل، غذاهاي سرخ کرده، غذاهاي کبابي خشک، چيپس و پفک
مصرف بيش از دو فنجان قهوه، نسکافه، و چاي سبز در شبانه روز توصيه نميشود. اين نوشيدنيها محرک سيستم عصبي هستند و گرچه در کوتاه مدت موجب انگيختگي هشياري و احساس بهبود انرژي ميشوند، اما در مصرف زياد يا مداوم از طريق تحريک سيستم عصبي و اندوکرين موجب فرسايش و خستگي ميشوند.
به منظور افزايش بهرهوري جسمي_رواني بهتر است به جاي اين محرکها، روزي ۲ تا ۴ استکان چاي سياه غيرعطري همراه با هل، گل محمدي، قدري زعفران و دارچين مصرف شود.