میوه هایی برای هیدراته نگه داشتن بدن

عصر ايران/ افزايش دماي هوا در فصل تابستان و تعريق بيشتر، اهميت تامين آب مورد نياز بدن را هرچه بيشتر افزايش مي دهد. نوشيدن آب يکي از بهترين گزينه هايي است که مي توانيد براي هيدراته نگه داشتن بدن مد نظر قرار دهيد، اما روش هاي ديگري نيز براي تحقق اين هدف وجود دارند که مي توانند به افزايش سطوح انرژي بدن شما نيز کمک کنند.
ميوه ها و سبزيجات آبرسان به طور معمول سرشار از الکتروليت هايي مانند منيزيم و پتاسيم نيز هستند. بدن به اين مواد مغذي براي مقابله با بي تعادلي الکتروليت نياز دارد که به هيدراتاسيون کمک مي کند. اگرچه نوشيدن آب اهميت دارد، اما دريافت آب از مواد غذايي مي تواند به تامين برخي مواد مغذي مورد نياز بدن نيز کمک کند.
به گفته ليزا ريچاردز، متخصص تغذيه و مولف کتاب رژيم کانديدا، در شرايطي که بدن با کم آبي مواجه است، دريافت آب از مواد غذايي به جاي نوشيدن آب ساده مي تواند به مبارزه سريعتر با علائم ناشي از اين شرايط کمک کند.
الکتروليت ها براي هيدراتاسيون مناسب ضروري هستند زيرا pH بدن را متعادل نگه مي دارند. شما مي توانيد الکتروليت ها را به واسطه تعريق، اسهال، سوختگي و حتي نارسايي کليوي از دست بدهيد. کم آبي خفيف بدن ممکن است با نوشيدن آب ساده بهبود يابد، اما کم آبي بدن با شدت متوسط نيازمند جايگزيني پتاسيم و سديم از دست رفته است. در اين مورد، مواد غذايي مي توانند عملکرد بهتري نسبت به آب ساده داشته باشند.
در ادامه با برخي از بهترين مواد غذايي آبرسان بيشتر آشنا مي شويم.
هندوانه
بيش از 90 درصد هندوانه از آب تشکيل شده است. هندوانه ميوه اي طراوت بخش و شيرين است و گزينه اي خوب براي مقابله با کم آبي بدن و افزايش سطوح انرژي آن محسوب مي شود. هندوانه سرشار از پتاسيم است که يک الکتروليت مهم در نظر گرفته مي شود.
خيار
تقريبا 95 درصد خيار از آب تشکيل شده است. همچنين، خيار خاوي ويتامين هاي ضروري مانند C، A، B6 و K است که آن را به يک گزينه سالم و مغذي براي ميان وعده تبديل مي کند.
پرتقال
پرتقال نه تنها سرشار از ويتامين C و فيبر است، بلکه حاوي آب فراوان است و حدود 88 درصد اين ميوه از آب تشکيل شده است. مصرف پرتقال گزينه خوبي براي افزايش سطوح انرژي و دريافت آب بيشتر از رژيم غذايي است.
محتواي آنتي اکسيداني پرتقال مي تواند به مبارزه با التهاب و تقويت سلامت کلي بدن نيز کمک کند. آنتي اکسيدان ها مي توانند راديکال هاي آزاد که به سلول هاي سالم بدن آسيب وارد مي کنند را خنثي کنند. به عنوان مثال، محتواي اسيد سيتريک پرتقال از طريق تشکيل پيوند با اگزالات و دفع آن از بدن به پيشگيري از تشکيل سنگ هاي کليه کمک مي کند.
توت فرنگي
بيش از 90 درصد توت فرنگي از آب تشکيل شده است. اين ميوه گزينه اي فوق العاده به عنوان يک ميان وعده تابستاني است. توت فرنگي حاوي مواد مغذي مورد نياز بدن مانند ويتامين C نيز است.
کرفس
محتواي آب کرفس حدود 96 درصد است، از اين رو، مي تواند به عنوان يک ميان وعده آبرسان در نظر گرفته شود. شما مي توانيد از کرفس در سالادها استفاده کرده يا آب کرفس را به تنهايي يا در ترکيب با آبميوه هاي ديگر مانند آب پرتقال يا آب سيب مصرف کنيد.
کاهو آيسبرگ
کاهوي آيسبرگ در مقايسه با سبزيجات ديگر مانند اسفناج يا کلم کيل از محتواي مواد مغذي کمتري برخوردار است، اما در مقابل محتواي آب بيشتري را ارائه مي کند. حدود 96 درصد کاهوي آيس برگ از آب تشکيل شده است.
هلو
هلو ميوه اي خوشمزه و سرشار از آب است. حدود 89 درصد اين ميوه تابستاني از آب تشکيل شده است. شما مي توانيد هلو را به روش هاي مختلف مانند افزودن به سالاد يا اسموتي ها به رژيم غذايي روزانه خود اضافه کنيد.
گوجه فرنگي
حدود 95 درصد گوجه فرنگي از آب تشکيل شده است، از اين رو، گزينه خوبي براي تامين آب مورد نياز بدن در تابستان محسوب مي شود. همچنين، گوجه فرنگي سرشار از آنتي اکسيدان ليکوپن است که پژوهش ها نشان داده اند به محافظت در برابر آفتاب سوختگي کمک مي کند.
گريپ فروت
محتواي آب گريپ فروت حدود 88 درصد است و اين ميوه آبدار مي تواند به افزايش طراوت و سطوح انرژي شما کمک کند. همچنين، گريپ فروت سرشار از اسيد سيتريک است که برخي پژوهش ها نشان داده اند ممکن است در پيشگيري از تشکيل سنگ هاي کليه از طريق افزايش حجم و pH ادرار موثر باشد.