نماد آخرین خبر

علائم و عوامل بروز مسمومیت غذایی

منبع
بهداشت نيوز
بروزرسانی
 علائم و عوامل بروز مسمومیت غذایی

بهداشت نيوز/علائم مسموميت غذايي معمولا متفاوت است و به منبع آلودگي بستگي دارد. همچنين مدت زمان تداوم علائم به منبع عفونت مرتبط است، هرچند ممکن است فرد براي مدت يک ساعت تا ۲۸ روز به علائم مسموميت غذايي دچار باشد.

افراد معمولا به هنگام مسموميت غذايي با علائمي که در ادامه به آنها اشاره مي‌شود روبرو هستند:
- گرفتگي شکمي
- اسهال
- استفراغ

- از دست دادن اشتها
- تب خفيف
- احساس ضعف
- حالت تهوع
- سردرد
همچنين از جمله علائمي که ممکن است جان بيمار را تهديد کند و لازم است فرد به سرعت به پزشک مراجعه کند مي‌توان به موارد زير اشاره کرد:
- اسهال براي مدت بيش از سه روز
- تب بالاي ۳۸ درجه
- مشکل در ديدن و صحبت کردن
- احساس خشکي شديد همچون خشکي دهان
- وجود خون در ادرار
بيشتر موارد مسموميت غذايي از سه عامل باکتري، انگل و ويروس ناشي مي‌شود که باکتري‌ها شايع‌ترين آنها به حساب مي‌آيند.

چگونه مواد غذايي به عامل آلودگي و مسموميت تبديل مي‌شوند؟
پاتوژن‌ها يا همان عوامل بيماري‌زا در تمامي مواد غذايي وجود دارند. حرارت ديدنِ مواد غذايي به هنگام طبخ، باعث از بين رفتن عوامل بيماري‌زا مي‌شود. بنابراين مواد غذايي که به صورت خام مصرف مي‌شوند اصلي ترين منبع مسموميت غذايي بشمار مي‌روند چرا که فرآيند طبخ را طي نمي‌کنند.

به گزارش هلث لاين، در اين بين گوشت، تخم مرغ و محصولات لبني از معمول‌ترين مواد غذايي با قابليت ايجاد مسموميت هستند. همچنين احتمال آلودگي آب آشاميدني به ارگانيسم‌هاي بيماري زا نيز وجود دارد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره