مزایای مصرف ویتامین سی برای سلامت بدن
ايسنا/ ويتامين سي که به آن "اسيد اسکوربيک" نيز گفته ميشود، يک ماده مغذي مهم مورد نياز بدن است. اين ماده مغذي محلول در آب مانند يک آنتي اکسيدان قوي مورد نياز براي رشد حفظ و سلامت شريانها، بافتهاي زخم و غضروف عمل ميکند.
برخي از ميوهها و سبزيجات حاوي ويتامين سي ميتوانند به دريافت نياز روزانه ما براي اين ويتامين کمک کنند. منابع حاوي ويتامين سي شامل کيوي، توت فرنگي، گوجه فرنگي، کلم بروکلي، پاپايا، گواوا، فلفل دلمهاي زرد، سبزيجات با برگهاي سبز تيره مانند اسفناج، برگ چغندر و شلغم است.
لازم به ذکر است بهتر است اين خوراکيهاي حاوي ويتامين سي به صورت خام مصرف شده يا در صورت طبخ در دماهاي پايين و در زماني کم پخته شود، چرا که ويتامين سي نسبت به حرارت بالا حساس بوده و از بين ميرود.
علائم کمبود ويتامين سي:
علائم کمبود ويتامين سي شامل خستگي، تغيير خلق و خو، کاهش وزن ، درد مفاصل و ماهيچهها، کبودي، مشکلات دهان و دندان و خشکي پوست و مو است.
با گذشت زمان، کمبود ويتامين سي در بدن منجر به عدم توانايي تشکيل کلاژن جديد ميشود. اين امر همچنين باعث ميشود بافتهاي مختلف بدن فرد در هم شکسته شود و در ترميم سلولها نيز تأثير مي گذارد.
کمبود شديد ويتامين سي ميتواند منجر به بيماري به نام اسکوربوت شود.
فوايد ويتامين سي:
مصرف کافي ويتامين سي به فرد در مشکلاتي از جمله موارد زير که به نقل از فود اندي تيوي آورده شده، کمک ميکند:
۱) سرماخوردگي: ويتامين سي با تقويت سيستم ايمني بدن شدت حملات سرماخوردگي و آنفلوآنزا را کاهش ميدهد. اين ويتامين اثرات رايج سرماخوردگي از جمله التهاب و آبريزش بيني را کاهش ميدهد. ويتامين سي نه تنها آلرژي ناشي از سرماخوردگي را کنترل ميکند بلکه مدت سرماخوردگي را نيز کوتاه ميکند. واقعيت شناخته شده اين است که ويتامين سي ايمني بدن فرد را بالا ميبرد.
۲) فشار خون بالا: اگر با فشار خون بالا درگير هستيد، پس غذاهاي سرشار از ويتامين سي ميتواند براي شما بسيار کارساز باشد. با مصرف منظم ويتامين سي ميتوان بروز فشار خون غيرطبيعي را کاهش داد.
۳) استرس: به لطف دنياي پرتنشي که در آن زندگي ميکنيم، استرس يکي از رايجترين مشکلات افراد است. ويتامين سي در مقابله با شاخصهاي معمولي استرس جسمي و عاطفي کمک زيادي ميکند. همچنين سطح هورمونهاي استرس را کاهش ميدهد.
۴) متابوليسم چربي: چربي شکمي، بافت چربي اطراف يا داخل حفره شکمي است. براي متابوليسم مناسب چربي مصرف منظم ويتامين سي ضروري است. ويتامين سي به تقويت متابوليسم شما کمک کرده و بنابراين وزن شما را کنترل ميکند.
۵) توليد کلاژن: کلاژن مادهاي است که به طور طبيعي توسط بدن توليد ميشود. با اين حال با افزايش سن افراد، توليد اين ماده کاهش مييابد. ويتامين سي نقش مهمي در توليد کلاژن دارد که باعث کاهش چين و چروک و علائم و نشانههاي پيري ميشود.
۶) پوستي بهتر: تشکيل الاستين، ترکيبي که باعث ضخيم شدن، محافظت و بهبودي سلولهاي پوستي ميشود، به ميزان ويتامين سي در بدن شما بستگي دارد. الاستين پوست شما را سالم و درخشان نگه ميدارد. اگر ميخواهيد پوست بهتري داشته باشيد، غذاهاي سرشار از ويتامين سي را بيشتر مصرف کنيد و مانند دوران جواني پوستي درخشان به دست آوريد.
به گفته متخصصان تغذيه، ويتامين سي از مزاياي سلامتي بسياري از مبارزه با سکته مغزي گرفته تا بهبود زخمها و کمک به جذب آهن توسط بدن برخوردار است. به همين دليل پيشنهاد ميشود غذاهاي سرشار از ويتامين سي را به همراه آهن مصرف کنيد.