در چه صورت مصرف برنج میتواند منجر به مرگ شود؟
باشگاه خبرنگاران/ همانطور که بارها و بارها از سوي متخصصان تغذيه هشدار داده شده است، رژيمهاي غذايي تاثيرات بسياري در سلامت بدن دارند و گاهي مصرف بياندازه برخي از مواد غذايي مانند برنج ميتواند عواقب جبران ناپذيري را به دنبال داشته باشد.
دانشمندان به تازگي دريافتند که مصرف زياد برنج خطر مرگ ناشي از بيماريهاي قلبي را به دليل وجود آرسنيک طبيعي افزايش ميدهد. انباشت آرسنيک در اين ماده غذايي باعث بيماري کبد و در نهايت مرگ افراد ميشود.
برنج جزو رژيمهاي غذايي مهم در سراسر جهان محسوب شده و توسط ميليونها نفر بهويژه در کشورهاي در حال توسعه براي تأمين کالري مورد نياز مصرف ميشود.
آرسنيک از طريق خاک جذب برنج ميشود، از اين ماده شيميايي به طور طبيعي براي آفت زدايي استفاده ميشود. در همين رابطه محققان دانشگاههاي منچستر و سالفورد مطالعهاي که بر روي تعدادي از بيماران قلبي انجام دادند، دريافتند آن دسته از افرادي که در مصرف برنج زياده روي کرده بودند بيشتر از سايرين در معرض مرگ قرار داشتند. دانشمندان در کنار اين عامل، عوامل ديگري از قبيل چاقي، استعمال دخانيات و سن را هم مورد بررسي قرار دادند. از سوي ديگرمتخصصان نسبت به حذف کامل برنج از رژيم غذايي نيز هشدار دادند.
به گفته آنها برنج سرشار از فيبر بوده که بسيار براي بدن مفيد است، اما افراد بايد توجه داشته باشند برنجي را انتخاب کنند که ميزان آرسنيک آن کم باشد.