اصول تندرستی تابستانه

مهر/ متخصصان طب ايراني معتقدند به دليل ضعف دستگاه گوارش در تابستان، بهتر است از پرخوري، مصرف زياد خوردنيهاي گرم و خشک (مانند غذاهاي خيلي تند، شور يا شيرين) و غذاهاي سنگين و غليظ مانند آش ها، آبگوشت، کله پاچه، حليم و… پرهيز شود.
در فصل تابستان، استفاده از آشهاي ساده و رقيق و کمگوشت يا بدون گوشت و کمحبوباتي که با آلوبخارا، دانه و آب انار، غوره و ديگر چاشنيهاي کميترش پخته ميشوند، مناسبتر است.
۶ اصل تندرستي
در طب سنتي ۶ اصل ضروري براي سلامتي وجود دارد که آب و هوا، خوردن و آشاميدن، شرايط روحي و رواني، ورزش، خواب و بيداري و اصول پاک سازي از جمله اين اصول هستند. مهمترين اصل نيز خوردن و آشاميدن است و اگر مردم بدانند که چه چيزي و چگونه بخورند و فوايد آن را بدانند ميتوانند يکي از پايههاي تندرستي را محکم کنند.
توصيههايي در مورد تغذيه سالم
عمده مردم با چند بار جويدن غذا، آن را قورت ميدهند در اين صورت معده بايد کار بيشتري انجام دهد بنابراين دست کم هر لقمه را بايد ۲۰ الي ۳۰ بار جويد تا معده کار خود را به درستي و راحتي انجام دهد.
همچنين آرامش داشتن در حين غذا خوردن اصل مهمي است که در سلامتي گوارش خيلي مفيد و مهم است.
کبد چرب
عدم رعايت ترتيب در غذا خوردن، باهم خوري، برهم خوري و پرخوري، خوردن آب زياد و سرد، ناشنا خوردن آب سرد و… ميتواند باعث چربي کبد شود.
توصيه ميشود هر زماني که فرد دچار حرارت زياد است و نياز به آب دارد بايد کمي صبر کند و بعد ميزاني از آب با دماي معتدل استفاده کند.
همچنين آب و هواي آلوده، عدم تحرک و نداشتن فعاليت بدني نيز ميتواند در چرب شدن کبد مؤثر باشد.